Posibilul salvator al echipei FC Bihor e omul de afaceri care a vrut să o preia pe „U” Cluj. Nu e străin de fotbal și are afaceri în Franța

Marius ANGHEL 10 Jul. 2015, 19:40 Seria 2
Posibilul salvator al echipei FC Bihor e omul de afaceri care a vrut să o preia pe

Aflat în moarte clinică, FC Bihor Oradea mai speră într-o minune să fie reînviat. Președintele grupării din Liga a 2-a, Mircea Fodor, anunța în ultima zi a lunii iunie că s-a întâlnit cu posibilul investitor, iar acesta și-a luat un termen de 10 zile de gândire după care să dea un răspuns, dacă se implică financiar sau nu.

Despre omul de afaceri care a discutat cu primarul orașului Oradea și cu președintele Consiliului de Administrație al clubului despre finanțarea echipei se știa doar că nu e din județul Bihor. Mircea Fodor a refuzat să facă public numele acestuia, la rugămintea lui. Posibilul investitor ar urma să dețină pachetul majoritar de acțiuni în cadrul clubului, însă și Consiliul Județean își va aduce aportul la susținerea FC Bihor.

„Așa cum am mai spus, suntem în discuții cu cineva pentru preluarea clubului, iar acest posibil investitor s-a ținut de cuvânt, a sosit azi (n.r. 30 iunie) în Oradea, unde am avut o rundă de discuții destul de fructuoasă, spun eu. Consider că lucrurile merg spre bine. Investitorul și-a luat un răgaz de aproximativ zece zile, în care va analiza ce înseamnă FC Bihor în actuala conjunctură, urmând să se reîntoarcă la Oradea și, sper eu, să finalizăm cu bine negocierile”, a declarat Mircea Fodor.

Totuși, Arena bihoreană a aflat că numele posibilului investitor de la FC Bihor este Mihai Giurgiu (36 ani), un om de afaceri clujean care a vrut în această vară să o preia pe Universitatea Cluj, însă a renunțat după ce Florian Walter a mărit prețul pentru cedarea clubului. Acesta este acționarul principal al Școlii de Fotbal „Mihai Georgescu” din Cluj-Napoca (cel care poartă numele școlii este socrul său), are afaceri în Franța în domeniul construcțiilor, iar la ivitația lui Mircea Fodor, președintele lui FC Bihor, a fost deja la Oradea pentru o primă rundă de discuții.

Sursa citată scrie că Giurgiu s-a întâlnit la Consiliul Județean Bihor cu unul dintre vicepreședinți și la Primăria Municipiului Oradea cu Mircea Mălan, viceprimar. Discuțiile au fost încurajatoare, iar clujeanul a cerut actele clubului pentru a le studia și pentru a ști la ce muncă de înhamă. Datoriile clubului din Liga 2 către stat cu plata insolvenței și penalități sunt cifrate la aproximativ 650 de mii euro, însă o mare parte sumă ar putea fi ștearsă prin proiectul de lege al amnistiei fiscale.

Marius ANGHEL 10 Jul. 2015, 19:40 Seria 2
Pe aceeași temă