Acuzații grave la Cluj. „Walter nu dorește să iasă la iveală niște lucruri din vechea societate. Interesul este falimentul”. Mihai Giurgiu nu mai cumpără „U” Cluj: „Tranzacția a căzut”

Marius ANGHEL 11 Jun. 2015, 16:29 Seria 2
  • Omul de afaceri care susținea că dorește să cumpere pachetul majoritar de acțiuni la „U” Cluj a renunțat la tranzacție pentru că soția lui Florian Walter a crescut prețul.
  • Mihai Giurgiu spune că actualul acționar dorește să falimenteze societatea pentru a se pierde urma unor documente.
  • Universitatea Cluj va intra în faliment dacă într-o lună nu se găsește un investitor care să plătească datoriile.

 

„Șepcile roșii” se afundă în colaps și se apropie tot mai mult de desființare, caz în care echipa se va putea înscrie doar în liga județeană. Mihai Giurgiu, omul de afaceri care dorea să preia clubul a renunțat, astăzi, la tranzacție. Motivul pare să fie creșterea prețului trazacției de la 350.000 de euro la 1,5 milioane.

„Eu am oferit 350.000 de euro și m-am oferit să plătesc toate datoriile. Tranzacția a căzut însă pentru că familia Walter a crescut prețul la 1,5 milioane de euro. Nu vreau să intru în acest joc murdar. Dacă nu se face o tranzacție în 20 de zile lucrătoare, se va intra în faliment și nu cred că e posibil așa ceva. Eu cred că se dorește falimentul pentru simplul fapt că Walter nu dorește să iasă la iveală niște lucruri din vechea societate. Interesul este falimentul”, a spus Mihai Giurgiu.

„Fotbal, pentru bani murdari”

Omul de afaceri crede că echipa are șanse extrem de mici să continuie în liga a doua. „Îmi pare rău pentru fani, pentru autorități că nu se implică și pentru că există un stadion superb. Din păcate, oamenii de afaceri văd fotbalul ca pe o modalitate de a face bani murdari. Pentru mine era o mare provocare financiară. Din câte am studiat, nu mai este în zonă o echipă cu potențialul Universității. O echipă trebuie să fie susținută 40 la sută de un investitor și 60 la sută din bani proveniți din sponsorizări și din aportul suporterilor. Eu am făcut bani cu un efort foarte mare și nu-mi permit să-i arunc”, a spus Mihai Giurgiu.

CITEȘTE și: „U” Cluj, la o lună de faliment. Un fost jucător vrea să îngroape clubul. Mihai Giurgiu, omul care vrea să cumpere echipa, își pierde răbdarea: „Mai aștept o săptămână”

INTERVIU | SPERANȚE pentru „U” Cluj. Un om de afaceri spune că va fi noul acționar al „șepcilor roșii”: „Vreau să plătim datoriile și să promovăm la anul. Până acum s-a investit prost în fotbal”

Florian Walter a fost localizat tocmai în Columbia. Autoritățile române au cerut extrădarea

Florian Walter a fost dat în urmărire internațională. Patronul lui „U” Cluj a fugit din țară, după ce a aflat că va fi arestat

Articol scris de Vlad MĂ‚CICĂ‚ȘAN

Marius ANGHEL 11 Jun. 2015, 16:29 Seria 2
Pe aceeași temă