Marius Popescu a cedat și a plecat de la „U” Cluj. „Dacă știam că se ajunge aici, nu cred că m-aș mai fi înhămat în vară”

Marius ANGHEL 28 Oct. 2015, 18:47 Seria 2

Anunțat de conducere că nu mai este dorit pe banca tehnică și că i s-a găsit înlocuitor, Marius Popescu a cedat astăzi presiunii și a renunțat la postul de antrenor principal la Universitatea Cluj. Tehnicianul care în vară era singurul care credea că „U” își va continua activitatea și care pornea la o muncă titanică, având în vedere că la club aproape că nu rămăsese niciun jucător din lotul cu care se retrograda din Liga 1, și-a luat rămas bun de la fotbaliști și a anunțat că așteaptă notificarea prin care este informat asupra motivului pentru care nu a mai fost dorit.

„Trebuie să intru în posesia unei notificări, să vedem ce va conține. E o dezamăgire generală, de la vestiar, la angajați, la toată lumea. Copiii este important să se detașeze de tot ce este extra, să rămână doar fotbaliști la Universitatea Cluj.

Dacă știam că se ajunge aici, nu cred că m-aș mai fi înhămat în vară. Am început cu cinci săptămâni mai târziu. Cu acea perioadă în plus poate că aveam cinci – șase puncte mai târziu. Pe care nu-i târziu să le facă.

Mă bucur că în meciurile foarte mari, cu miză, cu echipele bine clasate, copiii au răspuns foarte bine. Asta denotă că au stofă.

Am avut o relație normală cu Teja. Așa e deontologic, să am o discuție cu el și să-i spun ce găsește aici. Dar acum aștept hârtia și motivarea”, a spus Marius Popescu pentru Știri de Sport.

Cu toate că echipa funcționează pe buget redus, iar lotul este format în întregime din foști juniori, fiind și cel mai tânăr din Liga a 2-a, administratorul judiciar nu este mulțumit cu locul 10 ocupat în clasament și cu cele 10 puncte obținute și susține că aceste rezultate împiedică vânzarea clubului.

Inițial, Marius Popescu n-a dorit să-și cedeze postul și a cerut să i se plătească clauza de reziliere pentru a pleca. Antrenorul avea argumentele contractului, din care a bifat toate cerințele impuse la începutul sezonului. Mai precis, echipa nu este pe loc retrogradabil, au fost promovați jucători de la centrul de copii, iar fotbaliști ca Ursu sau Calcan sunt urmăriți de mai multe echipe și ar putea fi vânduți.

Înlocuitorul lui Marius Popescu va fi aproape sigur Mihai Teja, antrenor care a recunoscut pentru Liga2.ro că a vorbit cu administratorul judiciar Marieta Anastasescu și că și-a găsit singur și sursa de unde își va primi salariul. Teja este unul dintre preferații oamenilor din jurul lui Florian Walter. Acesta a mai antrenat Universitatea timp de un an, între 2013 și 2014, în Liga 1.

Pe de altă parte, jucătorii lui „U” Cluj au afișat în această dimineață un banner de susținere pentru Popescu.

Marius ANGHEL 28 Oct. 2015, 18:47 Seria 2
Pe aceeași temă