Gaz Metan și FC Brașov sunt văzute în continuare ca cele mai bune echipe din Seria a II-a, în ciuda clasării lor slabe. Vâlceanu Georgescu nu se gândește deocamdată la promovare

Marius ANGHEL 20 Dec. 2015, 14:20 Seria 2
Gaz Metan și FC Brașov sunt văzute în continuare ca cele mai bune echipe din Seria a II-a, în ciuda clasării lor slabe.** Vâlceanu Georgescu nu se gândește deocamdată la promovare

În această primă parte a sezonului Ligii 2, ediția 2015-2016, antrenorul echipei CSM Râmnicu Vâlcea a profitat de regula folosirii obligatoriu a doi jucători Under 19 în meciuri și a mizat pe opt astfel de fotbaliști în cele 18 etape scurse până acum. Alexandru Pelici i-a trimis pe teren pe Robert Bratu (18 ani), Andrei Marin, Radu Georgescu, Ionuț Marian, Constantin Piscanu, Claudiu Ștefan, Darius Preda și Andrei Ludușan (toți cu vârste de 19 ani), însă doar pe trei dintre ei s-a bazat în majoritatea meciurilor. Ludușan a fost lider cu 14 apariții, Georgescu a bifat 13 jocuri, Piscanu a evoluat de 12 ori, în timp ce Marian a prins 5 meciuri, restul bifând doar debutul sau 3 jocuri, cazul lui Ștefan.

Unul dintre „juniorii” de bază din 2015 ai CSM-ului a fost Radu Georgescu (19 ani). Mijlocașul din Horezu crede că a fost constant în evoluții în această primă parte a campionatului, însă nu și-a îndeplinit una dintre dorințe, să dea gol. Vâlceanul speră să spargă gheața și să înscrie în Liga 2 în a doua parte a sezonului.

Georgescu a vorbit într-un interviu acordat pentru site-ul oficial al clubului oltean despre prima parte a campionatului, despre locul ocupat la final de an și despre obiectivele sale. Jucătorul consideră că toate echipele din Seria a II-a sunt puternice, că oricine poate bate pe oricine, însă spune despre Gaz Metan și FC Brașov că au un plus, sunt mult mai organizate, au jucători valoroși și sunt în continuare principalele favorite la promovare, cu toate că în acest moment sunt clasate sub echipa sa, CSM Râmnicu Vâlcea. Radu declară că nu se gândește la promovare, deoarece mai este mult până departe. Mai jos puteți citi tot interviul publicat de csmrmvl.ro.

– Când ai semnat cu CSM te gândeai că vei avea șansa să joci în Liga 2?
– Având în vedere că am jucat doar la Liga a patra, plecam cu ultima șansă să prind un loc în echipă, nu eram obișnuit cu antrenamentele și cu modul de pregătire de la Liga a doua. Cu timpul am învățat multe și cred că am crescut foarte mult, asta și pentru că domnul Pelici a avut încredere în mine, mi-a dat încredere. Sunt bucuros că am jucat în multe meciuri și asta înseamnă că am fost constant. Sper să sparg gheața și în ceea ce privește golul, să înscriu și eu prima dată în Liga a doua. Voi munci și mai mult și sunt sigur că voi reuși în meciurile din 2016.

– Cum a fost impactul cu Liga a 2-a?
– Pentru mine pasul la Liga 2 a fost uriaș. M-am pregătit pentru asta încă de când jucam la Flacăra Horezu. Am făcut și antreamente suplimentare pentru că la echipă aveam doar trei antrenamente pe săptămână. Știam că sunt monitorizat de CSM și mi-am dorit foarte mult să joc la un nivel mult mai înalt.

– Cum e atmosfera la echipă?
– Atmosfera e bună, foarte bună. Asta și ca urmare a rezultatelor bune, când câștigi te simți bine, ești fericit. Eu cred că am arătat că suntem o familie, mai ales după cele două eșecuri cu FC Brașov și FCM Baia Mare, ne-am mobilizat și am reușit să trecem peste ele.

„Seria noastră este foarte echilibrată, oricine poate bate pe oricine”

– Cum e pe locul doi, la distanță de Mediaș, Cluj și Brașov?
– Suntem pe locul doi, la egalitate cu liderul și e incredibil. Probabil nu se aștepta nimeni să avem un astfel de parcurs. Când ești acolo sus nu contează că joci cu Gaz Metan Mediaș sau cu FC Brasov, noi ne gândim mereu să scoatem un rezultat pozitiv, indiferent ce adversar întâlnim.

– Care crezi ca sunt cele mai puternice echipe ale seriei?
– După părerea mea, toate echipele sunt puternice, seria noastră este foarte echilibrată, oricine poate bate pe oricine. Gaz Metan și FC Brașov au un plus peste celelalte echipe din serie, sunt mult mai organizate și au jucători valoroși.

– Visezi la o promovare istorică?
– Eu unul nu mă gândesc la promovare, mai este mult până departe. Eu mă gândesc să rămânem acolo sus pe primele locuri, să ajungem în play-off. Apoi, spre sfârșitul campionatului, vom vedea care este situația și la ce putem spera.

– Ce mesaj ai pentru suporteri, la final de an?
– Le mulțumim suporterilor pentru că au venit la meciuri, pentru că ne-au susținut la fiecare partidă din Zăvoi. Sperăm să vină în continuare în număr cât mai mare la stadion. Și galeria noastră, care a cântat mereu, indiferent de rezultatul de pe tabelă, merită toate laudele. Sunt acolo niște oameni minunați. Le mulțumim la toți și le urăm Sărbători Fericite.

  • CSM Râmnicu Vâlcea a încheiat anul 2015, după desfășurarea a 18 etape, pe locul secund în Seria a II-a a Ligii 2, la egalitate de puncte cu liderul FCM Baia Mare, 35 de puncte. Cu toate acestea, conducătorii grupării oltene nu vor să își facă planuri de promovare, ci momentan vorbesc doar de accederea în play-off, un obiectiv pe care, matematic, l-ar putea îndeplini și echipa de pe locul 10.
Marius ANGHEL 20 Dec. 2015, 14:20 Seria 2
Pe aceeași temă