ASU Poli ar putea avea un mare talent în curte. Un junior al alb-violeților a dat probe de joc la Real Madrid și e urmărit și de la Bayern Munchen

Marius ANGHEL 09 May. 2018, 09:01 Diverse

Cei de la ASU Politehnica încep să aibă și ei juniori care atrag atenția marilor cluburi din străinătate, la fel ca și concitadina ACS Poli. Pe lângă Alexandru Gașpar, care a dat probe de joc la West Ham, și grupa celor născuți în 2007 are un copil talentat. Giacomo Ambrosio Paul e un jucător de ambele picioare, care a dat probe la Real Madrid.

Juniorul s-a născut în Italia, dar a revenit, alături de familie, în România. La 8 ani, Giacomo a început fotbalul în curtea celor de la ACS Poli, care nu i-au acordat însă prea multe șanse. Părinții l-au dus ulterior la ASU Poli, iar Cristian Gălan, fostul căpitan al echipei suporterilor, acum antrenor al grupei de copii născuți în 2006, l-a luat atunci la grupa mixtă de la acea vreme, 2006-2007. Giacomo evoluează în prezent la grupa celor născuți în 2007 și este antrenat de Orlando Ștefan, este un jucător care lovește mingea cu ambele picioare și poate evolua ca extremă stângă, extremă dreaptă sau vârf de atac.

Primele proba de joc le-a dat la Genova

După ce antrenorii de la ACS Poli nu i-au dat prea multe șanse, părinții lui Giacomo Paul au fost curioși să vadă și ce spun cei din străinătate și și-au dus copilul la probe la Genova, unde au avut rezidență. Cei de la Sampdoria și Genoa au fost impresionați de cel mic, în urmă cu doi ani. Ulterior, anul trecut, Giacomo a dat probe și la Hoffenheim, în Germania, dar și la academia celor de la Nurnberg. De altfel, tatăl jucătorului susține că din baza de data a celor de la Nurnberg, puștiul a atras și atenția celor de la Bayern Munchen.

Cea mai tare experiență pentru micuț a venit însă anul acesta, în aprilie, când a dat probe de joc la Real Madrid. După testele de viteză, rezistență, șuturi la poartă, lovituri libere, centrări și condus mingea printre copete, cei de la Madrid i-au spus că îl vor chema și a doua oară.

Mutarea cu familia, soluția găsită pentru transferurile de minori sub 16 ani

Confom reglementărilor UEFA, un fotbalist nu poate semna un contract profesionist cu un club până la 16 ani, când se și pot plăti sume de transfer. Totuși, juniorii talentați pot pleca în alte țări alături de familie. Familia Paul nu ar spune nu unei mutări la Munchen sau Madrid, dacă va fi cazul.

Articol scris de Anda DELIU

 

Marius ANGHEL 09 May. 2018, 09:01 Diverse
Pe aceeași temă