„Fotbaliști 2015 = sclavi” | Olimpia Satu Mare – Metalul Reșița s-a terminat după doar trei minute! Reșițenii au protestat, arbitrul a fost nevoit să fluiere finalul

Situație incredibilă la un meci din Liga a doua din România. Partida dintre Olimpia Satu Mare și Metalul Reșita s-a terminat după doar trei minute din pricina unui protest al jucătorilor echipei oaspete.

„Fotbaliști 2015 = sclavi” este banner-ul cu care au intrat reșițenii pe teren. Jucătorii de la Metalul s-au așezat la mijlocul terenului, formând un zid și au refuzat să participe la meci. Arbitrul partidei i-a avertizat în legătură cu acest gest, dar nu i-a putut convinge să joace efectiv. După trei minute, cei de la Olimpia Satu Mare au trimis mingea în out, iar arbitrul a fluierat finalul partidei. Jucătorii Olimpiei au fost de partea adversarilor lor și i-au aplaudat pe aceștia în momentul în care părăseau terenul

Motivul protestului este reprezentat de întârzieri salariale de aproximativ 10 luni. Metalul Reșița se află în proces de insolvență, iar autoritățile locale refuză să se mai implice financiar. De altfel, primarul din Reșița se află într-un conflict deschis cu Cătălin Rufă, acționarul majoritar al clubului.

Rufă nu și-a susținut însă fotbaliștii: „Cei care au protestat se vor uita de acum înainte din tribună la meciuri. Vor juca doar juniorii”.

„Pentru fotbalul românesc”, „MURIM DE FOAME”, „Fotbalul românesc, în derivă! AJUTOR!!!”, „Nu este normal ca în fotbal să trăiești din banii părinților!!!”, „#RESPEKT”, „STOP AMATORISMULUI!!!” și „Opriți SCLAVIA!!!”, sunt doar câteva dintre mesajele inscripționate pe tricourile fotbaliștilor Metalului la protestul de la meciul cu Olimpia Satu Mare.

Confruntarea dintre Olimpia Satu Mare și Metalul Reșița conta pentru etapa a 14-a a ligii secunde, prima a returului. Metalul se află într-o situație critică, ocupând ultima poziție a clasamentului în Seria a doua. Eugen Trică a demisionat de la gruparea reșițeană în urmă cu o săptămână.

Pe aceeași temă