Buzean a acceptat diminuarea salarială și continuă la Gaz Metan. Alți patru „grei” refuză plafonul de 1500 de euro și sunt pe picior de plecare

Marius ANGHEL 16 Dec. 2015, 17:04 Seria 2

Nemulțumiți de locul ocupat la finalul primei părți a sezonului din Liga 2, locul 7 în Seria a II-a, sub linia ce asigură prezența în play-off, conducătorii clubului Gaz Metan au decis să aplice reduceri salariale pentru ca jucătorii să aibă motivație în lupta pentru promovare. Leo Grozavu spunea într-un interviu acordat săptămâna trecută pentru Liga2.ro ce măsuri vor fi luate în această iarnă la Mediaș. Totuși, demersul conducerii nu a fost pe placul jucătorilor, unii dintre ei acceptând diminuarea banilor, alții nu.

„Am tras o linie, am făcut o analiză rapidă și am ajuns la concluzia că această primă parte a campionatului, turul și ce a trecut din retur, n-a fost mulțumitoare nici pentru cei care sunt direct implicați, nici pentru cei care ne plătesc. Așa că mă simt dator să aduc unele lămuriri. Am preluat echipa nu în cel mai bun moment, în același timp îmi fac și mea culpa spunând că îmi pare foarte rău că nici eu nu am reușit să fac mai mult. Este tardiv să ne mai plângem acum sau să căutăm vinovați pentru ceea ce s-a întâmplat pentru prima parte a campionatului, dar cred că s-a greșit în vară și strategia de abordare a campionatului, probabil a fost și acea dezamăgire cu retrogradarea.

Am solicitat și am găsit și înțelegerea necesară ca din iarnă să fie reduse substanțial salariile jucătorilor și, eventual, în cazul în care evoluțiile lor pe teren vor fi conforme cu renumerația, atunci ei pot să recupereze din ceea ce au renunțat. Salariile jucătorilor au fost la majoritatea dintre ei reduse substanțial, la unii înjumătățițe, urmând ca, dacă echipa se califică în play-off, acolo să aibă motivație doar pentru performanța obținută în teren”, a spus Grozavu într-o conferință de presă pe care a susținut-o la finalul săptămânii trecute.

Concret, unora dintre jucătorii Gazului li s-a transmis că li se va scădea jumătate din salariul pe care îl au, altora mai mult și că a fost stabilit un plafon salarial de 1.500 euro pe lună. Totodată, va intra în vigoare și un sistem de premiere a victoriilor obținute în play-off, în urma cărora, jucătorii ar putea câștiga chiar mai mult decât înainte.

În aceeași conferință, Grozavu a numit cinci jucători care s-au opus diminuării salariului, anunțând că aceștia vor continua să se pregătească în această perioadă, cu toate că majoritatea dintre coechipierii lor au intrat deja în vacanță. Cei amintiți au fost Ionuț Buzean, Sergiu Muth, Octavian Abrudan și Alexandru Munteanu, ultimul plecat în vacanță fără acordul staff-ului tehnic.

„Sunt dezamăgit de faptul că unii jucători nu au înțeles acest lucru, li se oferă șansa să-și câștige banii pe teren, n-au venit în întâmpinarea clubului cu ceea ce li s-a propus și au hotărât să continue pe nu știu ce cale, nu sunt de acord cu propunerea clubului. Probabil vor să stea la loc călduț și să câștige bani nemunciți”, a mai spus Grozavu, care spune că cei care nu vor renunța la salariile pe care le au acum nu vor mai juca la Gaz Metan.

Buzean spune că echipa are nevoie de întăriri, cel puțin de un atacant care să dea goluri

Între timp, la câteva zile distanță după termenul limită impus de Leo Grozavu, Ionuț Buzean (33 ani) a acceptat diminuarea salariului, spune că este motivat de obiectivul stabilit de conducere, dar și că dorește să-și încheie cariera la Mediaș.

„M-a determinat obiectivul echipei, pe lângă asta am și o vârstă și vreau să îmi termin cariera aici. Sper ca aceste măsuri să fie de folos și să ne ajute în lupta pentru promovare”, a spus Buzean pentru Nova TV.

Fundașul crede totuși că Gazul are nevoie de întăriri în pauza de iarnă pentru a-și îndeplini obiectivul. „În primul rând trebuie să ne întărim cu câțiva jucători. Trebuie să ne aducă un atacant care să dea goluri, pentru că în acest compartiment am avut de suferit. În etape rămase cred că o să câștigăm la capitolul determinare. Pe tot parcusul campionatului a lipsit determinarea”, a mai spus Ionuț Buzean.

7 este locul ocupat în Seria a II-a a Ligii 2 de Gaz Metan Mediaș la finalul anului 2015. Cu cele 31 de puncte acumulate în 18 etape, medieșenii sunt la egalitate de puncte cu celelalte două echipe din fața sa, FC Brașov și CS Mioveni, și la o distanță de patru puncte de liderul FCM Baia Mare.

Mai jos puteți urmări înregistrarea integrală a conferinței de presă susținute de tehnicianul Leo Grozavu:

Gaz Metan Mediaș își va relua pregătirile pe 11 ianuarie.

Foto: Istvan BIRTALAN
Video: Nova TV

Marius ANGHEL 16 Dec. 2015, 17:04 Seria 2
Pe aceeași temă