Burleanu e de acord cu rejucarea meciului CS Mioveni – CFR. Singura condiție pentru ca partida să se dispute iar. Reacția clujenilor

Autori: Marius ANGHEL, Vlad MĂCICĂȘAN Publicat: 15 Dec. 2014, 16:14 Actualizat: 15 Dec. 2014, 16:55 Seria 2

UPDATE: Antrenorul echipei CFR Cluj, Francisc Dican, nu crede că meciul din sferturile Cupei câștigat pe teren împotriva Mioveniului, scor 4-3, ar trebui să se rejoace. Totuși, tehnicianul spune că o decizie oficială în această privință trebuie dată de conducătorii clubului.

„Până la urmă meciul s-a jucat pe teren, nu văd de ce ar trebui să se rejoace, dar conducătorii clubului răspund de așa ceva, ei trebuie să dea un răspuns despre această posibilitate”, a spus Francisc Dican pentru Liga2.ro.

Președintele Iuliu Mureșean declara răspicat după calificarea în semifinală că CFR Cluj merită să meargă mai departe și că golul egalizator este valabil, neconsiderând că meciul trebuie să se rejoace. „Nu e ciudat, e un gol normal. Și noi am luat gol așa, în urmă cu 4-5 ani cu Bistrița. Am pierdut acasă, dar am tăcut din gură. Golul a fost valabil. Important e că ne-am calificat, spiritul de luptă al băieților merită subliniat. Îi respect pe cei de la Mioveni, îi felicit pentru modul cum au luptat, dar meciul ține 90 de minute. Pregătirea fizică, voința și valoarea superioară a jucătorilor noștri și-au spus cuvântul. Avem jucători de valoare cum Mioveniul nu are. Noi am fost mai buni”, a spus Mureșan.


Președintele FRF, Răzvan Burleanu, este de acord ca meciul CS Mioveni – CFR Cluj din sferturile de finală ale Cupei României, scor 3-4, să se rejoace, însă precizează că și gruparea ardeleană trebuie să fie de acord cu redisputarea acestei întâlniri, transmite corespondentul Mediafax.

Burleanu a răspuns, astfel, oficial clubului CS Mioveni, în urma scrisorii deschise, adresată de argeșeni după sfertul de cupă CS Mioveni – CFR Cluj.

„Personal, consider că, în lipsa unei reglementări specifice pentru această situație, ar trebui să primeze spiritul jocului pe care îl iubim cu toții. Cu atât mai mult într-o competiție de tradiție cum este Cupa României. Dacă CFR va accepta rejucarea partidei, nu văd de ce nu am putea crea un precedent al bunelor practici în spiritul fair-play-ului. (…) Spiritul de fair-play reprezintă un element fundamental în dezvoltarea fotbalului, iar promovarea lui constituie pentru mine o prioritate”, le-a scris Burleanu, argeșenilor.

Șeful FRF a precizat că posibilitatea rejucării meciului din Cupa României va fi analizată și de Comitetul Executiv al FRF, care s-a întrunit luni.

Conducerea clubului argeșean a contestat golul trei al echipei CFR Cluj din sferturile de finală ale Cupei României, din 2 decembrie. La scorul de 3-2 pentru CS Mioveni, un jucător al echipei din Liga a II-a a trimis în mod voluntar mingea în afara terenului pentru ca un coechipier să primească îngrijiri medicale, însă la reluarea jocului fotbaliștii formației CFR Cluj nu au returnat adversarilor balonul, înscriind golul de 3-3. Ulterior, CFR Cluj a marcat încă un gol, obținând calificarea în semifinalele Cupei României, cu scorul de 4-3. Mai mult, CS Mioveni reclama maniera tendențioasă în care arbitrul Dragoș Istrate a condus jocul, spunând că a acordat un penalty gratuit și a dictat „numeroase lovituri libere adversarului fără motiv”.

La 3 decembrie, conducerea clubului CS Mioveni i-a cerut președintelui FRF, Răzvan Burleanu, printr-o scrisoare deschisă, rejucarea meciului cu formația CFR Cluj, din sferturile de finală ale Cupei României, în spiritul fair-play-ului.

Oficialii grupării CS Mioveni au anunțat, la 9 decembrie, că iau în calcul retragerea din campionat în cazul în care Federația Română de Fotbal nu dispune rejucarea meciului cu CFR Cluj din Cupa României.

Autori: Marius ANGHEL, Vlad MĂCICĂȘAN Publicat: 15 Dec. 2014, 16:14 Actualizat: 15 Dec. 2014, 16:55 Seria 2
Pe aceeași temă