CS Mioveni îi cere lui Burleanu să propună rejucarea meciului cu CFR Cluj: „Să domine spiritul de luptă cinstită și nu hoțiile sau măgăriile”

Marius ANGHEL, Silviu MIHAI 03 Dec. 2014, 14:32 Cupa

CS Mioveni, prin vocea președintelui executiv, Constantin Stancu, a emis miercuri o adresă către Federația Română de Fotbal și președintele Răzvan Burleanu prin care cere rejucarea meciului din sferturile Cupei României cu CFR Cluj, încheiat cu scorul de 3-4. Ardelenii au egalat printr-un gol controversat în minutul 87, după ce nu au înapoiat o minge pe care jucătorii argeșeni au trimis-o în afara terenului pentru ca un coechipier să primească îngrijiri medicale.

Președintele clubului din Liga 2 îi cere lui Burleanu, „un om drept și plin de fair-play, așa cum ne-ați spus de când ați preluat conducerea FRF”, să dea un exemplu de „spirit de luptă cinstită și nu hoțiile sau măgăriile” și să propună rejucarea partidei. Constantin Stancu dă și un exemplu în aces caz, amintind de jocul din Cupa Angliei din anul 1999 dintre Arsenal și Sheffield, atunci când jucătorii lui Arsene Wenger au procedat așa cum acum au făcut-o clujenii, însă tehnicianul a propus și i s-a acceptat rejucarea întâlnirii pe care ulterior a câștigat-o cu 2-1.

Argeșenii spun că sunt „acord să disputăm meciul oricând, la orice oră și la orice zi, fie ea că este de Crăciun, Revelion sau Paște” și îi provoacă pe omologii de la CFR să fie demni să să accepte și ei această propunere.

Mai mult, CS Mioveni reclamă maniera tendențioasă în care arbitrul Dragoș Istrate a condus jocul de marți seară, spunând că a acordat un penalty gratuit și a dictat „numeroase lovituri libere adversarului fără motiv”.

Iată comunicatul integral:

„CĂ‚TRE,
FEDERAȚIA ROMÂNĂ‚ DE FOTBAL
ÎN  ATENȚIA  DOMNULUI  PREȘEDINTE RĂ‚ZVAN  BURLEANU

     Domnule Președinte,

     În mod sigur ați urmărit meciul din Cupa Romaniei CS Mioveni – CFR Cluj și suntem convinși că și dumneavoastră ați simțit același gust amar ca și noi. Din punctul nostru de vedere este dramatic ce s-a întâmplat pe teren în minutul 86, atunci când CFR a marcat un gol scandalos în urma unei faze în care ei trebuiau să fie fair-play și să ne acode mingea.
     Așa cum vă știm, un om drept și plin de fair-play, așa cum ne-ați spus de când ați preluat conducerea FRF, vă doriți ca în fotbalul din România să domine spiritul de luptă cinstită și nu hoțiile sau măgăriile. Considerăm că dumneavoastră, prin votul încredințat de cluburile din țară, puteți să dați un exemplu și să propuneți celor două echipe rejucarea partidei. Noi, C.S. Mioveni, suntem de acord să disputăm meciul oricând, la orice oră și la orice zi, fie ea că este de Crăciun, Revelion sau Paște. Știm că este greu pentru cei de la CFR să accepte acest lucru, dar ce frumos este să rămâi demn!
Suntem convinși că veți face tot posibilul pentru rejucarea meciului având drept precedent jocul din Cupa Angliei din anul 1999 dintre Arsenal și Sheffield. La acel meci, Arsenal a câștigat cu 2-1 în urma unei faze similare, iar antrenorul Arsene Wenger a propus și i s-a acceptat rejucarea întâlnirii.
        Nu vrem să încheiem fără a atrage atenția dumneavoastră și asupra unui alt aspect extrem de important. Maniera tendențioasă în care arbitrul Dragoș Istrate a condus jocul nu poate scăpa fără măsuri. Numeroasele lovituri libere acordate adversarului fără motiv, dar și un penalty gratuit dat oaspeților de marți ne face să cerem recuzarea acestui cavaler al fluierului. Desigur vom înainta și către CCA un memoriu în acest sens .
          Ținând cont de faptul că a fost vicierea vădită, cu intenție, a rezultatului final și de faptul că investitorii, finanțatorii și sponsorii noștrii vor să facă un pas înapoi, suntem convinși că veți analiza cele prezentate de noi.
Vă mulțumim și vă asigurăm de respectul nostru necondiționat.

C.S. MIOVENI
Președinte  executiv,
Constantin Stancu”


Faza controversată în urma căreia CFR Cluj a egalat:

â–ºMin 87 3-3 Susic bate un aut la Chanturia, iar mijlocașul CFR-ului preia și aruncă în față o minge ce trebuia să fie înapoiată Mioveniului după ce argeșenii au trimis intenționat în aut pentru ca Răuță să își revină din șocul primiri unei balon în plină figură. Lopes a preluat mingea trimisă de Chanturia către jucătorii lui Niculescu, a trimis la Tade, care a pătruns în careu și a marcat printre picioarele lui Popescu, ieșit să-l întâmpine.


Arsenal a propus singură rejucarea unui meci în care a fost în situația CFR-ului

O fază asemănătoare celei în care CFR Cluj a egalat la Pitești s-a petrecut în 1999 în Cupa Angliei, atunci când cei de la Arsenal se impuneau în partida cu Sheffield United cu scorul de 2-1. La acel meci, Marc Overmars a înscris din pasa lui Kanu, acesta din urmă refuzând să trimită înapoi mingea celor de la Sheffield United, după un aut, în semn de fair-play.

Din cauza acestui eveniment, imediat după meci, Arsene Wenger a anunțat că dorește rejucarea partidei, chiar dacă echipa lui se impusese. Federația a aprobat rejucarea partidei, iar cei de la Arsenal s-au impus cu același scor, 2-1, însă gestul lui Wenger a dovedit că fair-playul este mai important decât orice succes.

VIDEO | Faze memorabile în care fair-play-ul a fost mai presus decât orice competiție

Marius ANGHEL, Silviu MIHAI 03 Dec. 2014, 14:32 Cupa
Pe aceeași temă