„Am demonstrat că dacă vrem să jucăm fotbal de calitate, ne iese”. Patronul Șoimilor vrea să vadă mai des devotamentul arătat de jucătorii săi la Mediaș

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 15 Sep. 2015, 10:37 Actualizat: 15 Sep. 2015, 10:38 Seria 2

Șoimii Pâncota a produs surpriza etapei a treia în Liga a 2-a, remizând în „fieful” principalei candidate la promovare din seria de Vest. La Mediaș, Alin Mihai a anulat reușita lui Llullaku pentru un punct mai mult decât meritat după aspectul jocului.

Fault în atac la penalty-ul lui Llullaku?

Meciul a fost urmărit și de președintele formației din Podgorie, care a fost surprins plăcut de reacția jucătorilor după „dușul rece” cu FCM Baia Mare. „Cunoscându-i deja pe cei de la Gaz Metan, știam că ne așteaptă o partidă foarte grea. Când le-am văzut baza sportivă, mi-am dat seama că vorbim de o forță în fotbalul românesc, care e normal să-și dorească să revină la rapid în Liga 1. Dar, au dat peste o echipă a Pâncotei foarte motivată, care a evoluat aproape fără greșeală și a meritat acest rezultat. Sigur, rămâne regretul că ei au primit un penalty la o fază la care se putea da și fault în atac, iar noi am mai ratat și alte ocazii mari, dar, la fel de bine, trebuie să recunoaștem că am avut puțin noroc la bara lor din minutul 88. Oricum băieții au dat dovadă de devotament total la Mediaș și au făcut, poate, cel mai bun al Pâncotei de la promovarea în Liga a 2-a. Dacă am fi jucat măcar la jumătate din capacitate și cu Baia Mare, singur nu pierdeam, dar dacă acela a fost prețul pe care trebui să-l plătim pentru a arăta atât de bine cu Mediașul, e bine și așa”, consideră Pavel Piroș.

Mulțumit de noutățile din primul „unsprezece”

În formula de start prezentată la Mediaș, s-au regăsit nu mai puțin de cinci jucători noi față demeciul de acasă cu Baia Mare. Sigur, Doda, Fuchs și Rusu au rămas acasă din cauza problemelor de ordin medical, în timp ce Sălăjan și Leucuța au rămas pe bancă în favoarea lui Irimia și Alin Mihai. „Cei doi fundași, Dan Daniel și Dubeștean au evoluat excelent, aveam puține emoții în ceea ce-i privește, dar au demonstrat că ne sunt foarte utili. Danci a intrat cu multă calitate și realizări pe faza ofensivă la mijlocul terenului, pe când Alin Mihai e vârful care ne-a lipsit atât de mult în acest an calendaristic. De Irimia ce să mai zic, îi tot căutăm înlocuitori mai tineri, dar facem și facem și tot la el ajungem”, a adăugat Piroș.

În obiectivul președintelui cu două victorii

Teoretic, sâmbătă, pâncotanii pleacă cu prima șansă în partida de pe teren propriu cu FC Caransebeș, dar șeful „alb-negrilor” avertizează: „Dacă îi luăm de sus, așa cum i-am luat pe cei de la Baia Mare, riscăm să pierdem din nou. Sper că am învățat ceva din acel meci, dar mai ales din partida de la Mediaș, unde am demonstrat că dacă vrem să jucăm fotbal de calitate, ne iese. Sper să câștigăm sâmbătă, dar și săptămâna viitoare la Cluj. Eu am spus că după cinci etape ar trebui să adunăm cel puțin 9 puncte, ar fi 10 cu două victorii. Ar fi bine să adunăm cât mai multe puncte în această toamnă pentru a sta ceva mai liniștiți în retur”.

Punctul lui Tarcea

Adevăratul motiv pentru care „șoimii” au jucat vineri seara la Mediaș, a fost un eveniment fericit din viața directorului sportiv al clubului. Sâmbătă seara, la Timișoara, Sorin Tarcea și-a unit destinele cu frumoasa Nicoleta. La nuntă au luat partea majoritatea componenților lotului, și membrii staffului, în frunte cu Ionuț Popa și Pavel Piroș. „Îi dedicăm acest prețios punct câștigat la Mediaș și-i dorim <>. Sorin e o piesă importantă în cadrul clubului, îi dorim căsnicie lungă și fericită”, a încheiat președintele „șoimilor”.

Sursa: Sport Arad
Foto: Istvan BERTALAN

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 15 Sep. 2015, 10:37 Actualizat: 15 Sep. 2015, 10:38 Seria 2
Pe aceeași temă