La peste două săptămâni distanță de la decizia Comisiei Naționale de Soluționare a Litigiilor favorabilă echipei Oțelul Galați în litigiul cu ACS Poli, clubul timișorean a primit în sfârșit și motivarea pentru respingerea „cazului Astafei și Sârghi”.
Oficialii formației din vestul țării vor face recurs și încă speră să aibă câștig de cauză în dauna gălățenilor, lucru care ar readuce Timișoara în Liga 1. Între timp situația acestei spețe s-a modificat, deoarece unul dintre cei doi jucători al cărui drept de joc în meciul direct a fost contestat, Victoraș Astafei, și-a retras memoriul.
ACS Poli a contestat dreptul de joc al lui Victoraș Astafei și Cristian Sârghi în partida cedată cu 0-1 în retur, dar CNSL din cadrul FRF a dat un răspuns negativ. Președintele lui ACS, Ioan Timofte, a confirmat că de abia azi s-a primit motivarea deciziei din 18 iunie. Astfel, clubul bănățean va face acum recurs, încadrându-se în termenul de cinci zile fixat. „Am primit azi motivarea deciziei și vom face recursul… Nu mă pricep (n.r. cu referire la textul motivației), dar am înțeles că avem o șansă… Comisia de Disciplină trebuie să se întrunească, chiar și în vacanță, cel puțin o dată pe săptămână. Probabil săptămâna viitoare se va judeca, miercuri sau joi”, a declarat Ioan Timofte pentru Sport9.ro.
Astafei a dat înapoi
Cei doi jucători în cauză au depus memorii atât la Federație, dar s-au îndreptat și către Tribunalul București, după ce amânările i-au adus în culmea disperării. Neplătiți de luni bune, cei doi au cerut să fie declarați liberi de contract. Sârghi amenință cu FIFA, în schimb Astafei a ajuns la o înțelegere cu clubul pentru a-și rezilia contractul. „Am înțelesc că Astafei și-a retras… a rămas doar Sârghi. La tribunal a fost un termen ieri… s-a amânat”, a precizat Timofte pentru aceeași sursă.
Totuși, în cazul în care bănățenii primesc dreptate, fie și doar pentru că Cristian Sârghi nu trebuia să aibă drept de joc în meciul direct, vor câștiga partida cu 3-0 la masa verde, situație care ar schimba clasamentul și ar duce la un „schimb de eșaloane” cu Oțelul.