Leo Grozavu s-a decis în privința lui Paul Fosu-Mensah și Pawel Tomczyk. Antrenorul Politehnicii Iași mai așteaptă trei jucători, dar cu o singură condiție

Narcis POHOAȚĂ 23 Jan. 2023, 12:10 Liga 2
Leo Grozavu s-a decis în privința lui Paul Fosu-Mensah și Pawel Tomczyk. Antrenorul Politehnicii Iași mai așteaptă trei jucători, dar cu o singură condiție

Politehnica Iași revine astăzi, 23 ianuarie, la antrenamente, după cele două zile libere primite după amicalul cu Bucovina Rădăuți. Un prim meci test pierdut de ieșeni cu 2-4, în Copou, dar care l-a edificat pe antrenorul Leo Grozavu în privința multor dintre jucătorii testați.

”Tomczyk și Fosu-Mensah nu vor mai face parte din planurile noastre de viitor”

Antrenorul Politehnicii a decis să abordeze primul meci amical cu jucătorii tineri și cu cei aflați încă în probe. De asemenea, a ținut să-i testeze și în regim de adversitate și pe tinerii împrumutați la alte formații, pentru a-și face o ultimă impresie. Și s-a decis în privința lor.

Dorind să le mai acorde o ultimă șansă, antrenorul Iașiului s-a edificat în legătură cu potențialul lui Paul Fosu-Mensah și Pawel Tomczyk. Atacantul polonez a avut o evoluție modestă și în amicalul cu Rădăuți, iar Leo Grozavu a anunțat că nu se va mai baza pe el în partea a doua a campionatului.

”Am vrut să facem o ultimă verificare și în cazul jucătorilor Fosu-Mensah și Tomczyk. Cred în momentul de față că cei doi nu vor mai face parte din planurile noastre de viitor. Vom încerca să găsim soluții pentru ei. Consider că sunt jucători peste ei ca nivel”, a declarat antrenorul Leo Grozavu.

Fundașul olandez Fosu-Mensah a jucat la Poli Iași în 5 meciuri (203 minute) în prima parte a sezonului, în timp ce atacantul polonez Tomczyk a bifat 12 din cele 16 meciuri din campionat, a prins doar 305 minute și a înscris un gol, în 2-1 la Unirea Dej.

După instalarea lui Grozavu ca antrenor la Iași, Poli s-a despărțit de Anton Karachanakov, Torino Hunte, Mykhaylo Plokhotnyuk, Nicolas Del Priore și Octavian Cracea.

Bogdan Istrătie și Alexandru Gău vor fi legitimați

Dintre jucătorii tineri din afara Iașiului aflați în probe încă de la startul perioadei de pregătire, doar Bogdan Istrătie (Jiul Petroșani) și Alexandru Gău (Viitorul Darabani) l-au convins pe Leo Grozavu. Ambii jucători vor fi legitimați, cu mențiunea că cel din urmă, cu naționalitate moldoveană, ar putea fi împrumutat.

Au rămas în continuare la antrenamente juniorii Hrib, Niamțu și Fărcaș, din cadrul propriei academii, dar și mijlocașul Răzvan Buțerchi, despărțit de Dante Botoșani, care ar putea fi testat și în meciurile amicale din Republica Moldova.

Vor veni jucători cu pregătirea făcută

Ieșenii vor să mai completeze lotul cu încă trei jucători în pauza competițională. Pe lângă un portar care să acopere golul lăsat de plecarea lui Knoflach, Poli mai așteaptă un mijlocaș și un atacant.

Iar antrenorul Leo Grozavu spune că ambii jucători de câmp trebuie neapărat să aibă pregătirea făcută cu echipele de la care ei vin.

”Mai așteptăm jucători, în orice moment. Dar nu depinde doar de noi, ci și de jucători, de cluburile la care ei sunt legitimați. Sperăm să vină cât mai rapid și să se încadreze în planul nostru tactic, la rigorile de aici. În momentul de față e clar că nu vom mai lua jucători pe care nu-i cunoaștem. Cel puțin mijlocașul și atacantul e clar că vor fi jucători care au făcut pregătirea și nu au stat acasă. Au parcurs perioada de pregătire cu echipele de la care vin și nu îmi fac probleme că nu se vor integra rapid”, a mai spus antrenorul Leo Grozavu.

Leo Grozavu, despre eșecul cu Bucovina Rădăuți: ”O înfrângere deranjează, dar nu fac un capăt de țară”

Grozavu a vorbit și despre rezultatul rușinos din amicalul cu Bucovina Rădăuți, scor 2-4. Poli s-a bazat doar pe jucătorii tineri și pe cei aflați în probe, titularii făcând antrenament separat.

”O înfrângere deranjează de fiecare dată, indiferent dacă este meci amical sau oficial. Dar nu a contat foarte mult, pentru că a fost primul meci din acest an, în care am folosit jucătorii care erau veniți în probe, pe cei tineri, pe cei care voiam să-i mai evaluez. Nu-mi place niciodată să pierd, dar asta nu înseamnă că am făcut un capăt de țară din acest lucru. Nu pot să spun că am fost nemulțumit de implicarea lor, majoritatea dintre ei au dorit să arate, să demonstreze. Plus că veneam și după o săptămână de încărcătură, cu câte două antrenamente solicitante în fiecare zi. Am jucat cu cei tineri pentru că voiam să-i văd și în condiții de adversitate, voiam să văd cum se manifestă pe cei pe care îi știam mai puțin. Pe ceilalți jucători îi știam, iar ei au făcut un antrenament intens în cursul dimineții”, a explicat antrenorul Politehnicii Iași.

Poli Iași va disputa următoarele două meciuri amicale în Republica Moldova, la sfârșitul săptămânii viitoare. Vineri, 27 ianuarie, ieșenii vor juca cu Zaria Bălți, iar sâmbătă, 28 ianuarie, este programat meciul test cu Zimbru Chișinău.

Foto: Politehnica Iași

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-iasi-s-a-facut-de-ras-in-primul-amical-a-pierdut-si-a-incasat-patru-goluri-in-copou-de-la-echipa-din-liga-3-bucovina-radauti-jucatorii-folositi-de-leo-grozavu-video-rezumat-19258325

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-iasi-ingroasa-lista-jucatorilor-de-care-se-desparte-leo-grozavu-mai-asteapta-un-portar-un-mijlocas-si-un-atacant-19258179

https://liga2.prosport.ro/liga-3/inca-o-echipa-din-liga-3-a-fost-depunctata-era-in-top-4-in-seria-sa-iar-acum-are-emotii-sa-prinda-play-off-ul-in-aceasta-pauza-de-iarna-patronul-a-vrut-sa-si-pacaleasca-jucatorii-ca-desfiinteaza-c-19258508

Narcis POHOAȚĂ 23 Jan. 2023, 12:10 Liga 2
Pe aceeași temă