Claudiu Niculescu a sunat adunarea la Poli Iași. Jucătorii prezenți la reunirea preliminară a echipei

Narcis POHOAȚĂ 13 Jun. 2022, 14:57 Liga 2
Claudiu Niculescu a sunat adunarea la Poli Iași. Jucătorii prezenți la reunirea preliminară a echipei

După mai bine de o lună de la încheierea play-out-ului Ligii 2, Politehnica Iași s-a reunit, luni dimineață, 13 iunie 2022, sub comanda noului ei antrenor Claudiu Niculescu.

Prima zi a săptămânii a fost alocată în întregime vizitei medicale, urmând ca marți după-amiază jucătorii echipei din Copou să efectueze primul antrenament sub comanda lui Niculescu.

Antrenorul în vârstă de 46 de ani a fost instalat oficial săptămâna trecută la Iași, înlocuindu-l pe banca tehnică pe Costel Enache, cel care a condus echipa în campionatul trecut al ligii secunde și căruia nu i-a mai fost prelungit contractul.

Mulți jucători în probe la Poli Iași

Săptămâna va fi destul de agitată în Copou, în condițiile în care Niculescu va avea în teste mai mulți jucători, români și străini.

Cei șase fotbaliști străini care vor fi testați în următoarele zile sunt Andrei Yahimiv (Ucraina, mijlocaș central), Jagiello Aleksander (Polonia – Gornik Leczna, bandă stângă), Michaillis Giannitsis (Grecia – Larissa, fundaș central), Stefan Mleczko (Polonia – Lech Poznan, portar), Anton Karachanakov (Bulgaria – Pirin Blagoevgrad, mijlocaș central) și Da Silvia Quinto Luis Fernandez (Brazilia, mijlocaș de bandă), acestora adăugându-li-se mai mulți jucători români: Adrian Voinescu (fundaș central care a jucat în Franța, născut 2001), Ionuț Nistor (FC Voluntari 2, mijlocaș dreapta, 2004), Denis Ciaun (fundaș stânga ieșean, a mai jucat la Știința Miroslava, 2003), Alexandru Donose (jucător ieșean plecat de la LPS Iași la Steaua și apoi la Venezia, 2004), Patric Mădălin Blagea (Lotus Băile Felix, mijlocaș central, 2002), Cezar Verdeș (mijlocaș dreapta ieșean, a jucat în Germania, iar anul acesta la CSM Pașcani, 1998), Stelian Mișelăricu (Viitorul 2, fundaș dreapta român, 1999), Aurelian Petrache sau Andrei Gherghișan (ultimii doi de la Dacia Unirea Brăila) .

Pe lângă aceștia, la prima reunire sub comanda lui Claudiu Niculescu au fost prezenți nou-veniții Alexandru Dohotariu (portar, Sporting Juniorul Vaslui), Ștefan Ștefanovici (fundaș stânga, Sporting Juniorul Vaslui), ambii împrumutați, și David Ciubăncan (atacant, transferat de la Șoimii Lipova).

Puțini componenți ai vechiului lot rămași la echipă

Din lotul trecut au rămas la Iași seniorii: Ianoș Brînză, Christ Kouadio, Florin Plămadă, Francisc Cristea și Mykhaylo Plokhotnyuk, dar și tinerii Dragoș Ungurenașu, Ionuț Pelivan, Ioan Pop, Alexandru Hrib și Alexandru Aftanache. Vor fi la antrenamentele primei echipe și Ionuț Azoiței, Robert Niamțu și Ionuț Grigoriu.

La Paul Chiorean și Tiberiu Serrediuc s-a renunțat, lui Robert Asăvoaei nu i se va prelungi angajamentul, în timp ce portarul Teodor Axinte ar putea fi împrumutat.

Achiziționați după ce au fost puși pe liber de Sepsi OSK, experimentații Gabriel Vașvari și Răzvan Tincu au primit o săptămână în plus de vacanță, întrucât echipa din Covasna a terminat mai târziu sezonul de Liga 1 decât trupa din Iași, în Liga 2. Cei doi se vor prezenta la reunire lunea viitoare, pe 20 iunie, până atunci urmând să apară și alte nume noi în Copou.

Narcis POHOAȚĂ 13 Jun. 2022, 14:57 Liga 2
Pe aceeași temă