Despărțirea de Tobias Knoflach este iminentă, croatul Katanec mai are de trecut doar testele medicale la Poli Iași. Situația lui Fosu Mensah și Tomczyk

Narcis POHOAȚĂ 13 Jan. 2023, 16:51 Liga 2
Despărțirea de Tobias Knoflach este iminentă, croatul Katanec mai are de trecut doar testele medicale la Poli Iași. Situația lui Fosu Mensah și Tomczyk

Sfârșitul acestei săptămâni va aduce mai multe clarificări în lotul Politehnicii Iași. În special la capitolul plecări.

Pe lângă jucătorii tineri, aflați în probe, pe care antrenorul Leo Grozavu îi va tria în weekend, Iașiul s-ar putea despărți de cel puțin un jucător cu care a abordat prima parte a sezoului.

Austriacul Tobias Knoflach încă nu s-a prezentat la echipă. ”Vom rezilia”

Dintre jucătorii care au încheiat anul în Copou, singurul care nu s-a prezentat încă la echipă este austriacul Tobias Knoflach.

Portarul în vârstă de 29 de ani le-a transmis conducătorilor ieșeni că are probleme familiale și a mai cerut câteva zile de vacanță. Oficialii din Copou s-au săturat însă de mofturile austriacului și sunt deciși să-i rezilieze contractul.

De altfel, cunoscut pentru rigurozitatea sa, antrenorul Leo Grozavu a declarat în mai multe rânduri că Tobias Knoflach ar putea pleca dacă nu își schimbă atitudinea. Iar absența acestuia din Copou în prima săptămână de pregătire va duce aproape sigur la un divorț.

”Cu Tobias Knoflach vom rezilia. El încă nu s-a prezentat la echipă. A cerut câteva zile în plus, dar deja a trecut aproape o săptămână. Ne-a spus că are probleme personale și atunci vom rezilia și îl vom lăsa să și le rezolve. Ne dorim să avem jucători care să fie sută la sută cu mintea la fotbal”, a declarat managerul executiv Florin Briaur.

  • Knoflach a apărat poarta Politehnicii în 9 meciuri de Liga 2 din cele 16 desfășurate de echipă în acest sezon. Jankov a apărat în 6, iar Brînză, în două.

Paul Fosu-Mensah nu vrea să plece

Un alt jucător de care Poli vrea să se despartă este olandezul Paul Fosu-Mensah. Fundașul dreapta olandez în vârstă de 21 de ani, care poate evolua și stoper, a jucat foarte puțin în prima parte a campionatului și nu l-a convins pe antrenorul Leo Grozavu că s-ar putea impune în continuare. În condițiile în care Poli este aproape de a-l achiziționa pe fundașul central de picior stâng Matija Katanec, Iașiul i-a propus lui Fosu-Mensah rezilierea contractului pe cale amiabilă, dar s-a lovit de refuzul jucătorului.

Fundașul batav mai are contract până în vară și le-a transmis conducătorilor ieșeni că nu vrea să plece, dorind să lupte în continuare pentru un loc în primul 11.

Fosu-Mensah a fost utilizat în 5 jocuri, doar 203 minute, fiindcă două meciuri a început ca titular și de fiecare dată a fost înlocuit. În plus, într-un joc în care a intrat din postura de rezervă a și fost înlocuit.

Nici Pawel Tomczyk nu e sigură că va fi păstrat

Atacantul polonez Pawel Tomczyk nu este nici el sigur că va continua la Iași, rămânerea sa depinzând de aducerea altui atacant.

Dacă va fi adus Valentin Buhăcianu de la FC Hermannstadt, ori alt vârf, atunci Poli va demara discuțiile cu Tomczyk pentru ruperea contractului.

Tomczyk a fost utilizat în 12 jocuri în prima parte a sezonului, doar 305 minute. De două ori a început ca titular, de fiecare dată a fost schimbat și a înscris un gol, în 2-1 cu Unirea Dej.

Matija Katanec va semna după vizita medicală

Fundașul central croat Matija Katanec a sosit în Copou joi seară, iar până luni va fi supus mai multor teste medicale. Acesta s-a înțeles cu conducerea clubului în privința unui contract până în vară, cu opțiune de prelungire, iar dacă va trece de testele medicale va semna cu Poli.

”Katanec a ajuns la Iași și va efectua mai întâi vizita medicală. Atât astăzi, cât și luni va fi suspus mai multor teste amănunțite și dacă va fi totul în regulă jucătorul va semna contractul cu clubul. Toate detaliile au fost puse la punct, va semna până în vară, cu opține de prelungire dacă echipa promovează”, a explicat Florin Briaur.

Sâmbătă, meci în familie

Până luni, vestiarul Politehnicii Iași se va mai rarefia, mai mulți jucători aflați în probe urmând să părăsească Copoul.

Sâmbătă este programat un meci școală în familie, iar după acest test antrenorul Leo Grozavu se va decide în linii mari în privința tinerilor pe care i-a testat în această săptămână.

A plecat deja fundașul Florin Ionescu, de la Bucovina Rădăuți, urmând ca antrenorul să ia o decizie și cu ceilalți tineri. Vizați sunt Dragoș Ungurenașu, Darius Deac (ambii împrumutați de Poli la Rapid Brodoc), Alexandru Azoiței (Știința Miroslava), Alexandru Gău (Viitorul Darabani), Bogdan Istrătie (Jiul Petroșani), Paul Cosma (Șimleu Silvaniei), dar și juniorii din cadrul propriei academii.

Foto: Politehnica Iași

https://liga2.prosport.ro/seria-1/jucatorii-politehnicii-iasi-au-trecut-cu-bine-de-testele-fizice-au-fost-responsabili-fotbalistul-numit-usain-bolt-dupa-ce-a-dat-testul-yo-yo-19257775

https://liga2.prosport.ro/liga-3/franck-tchassem-a-ratat-transferul-la-poli-iasi-dupa-ce-nu-l-a-convins-pe-leo-grozavu-dar-nu-continua-nici-cu-stiinta-miroslava-africanul-merge-la-alta-echipa-din-liga-3-19257721

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-iasi-in-tratative-avansate-cu-un-fundas-croat-pista-buhacianu-s-a-redeschis-19257669

https://liga2.prosport.ro/seria-1/diverse/suporterul-politehnicii-iasi-a-castigat-meciul-vietii-paul-tanase-dupa-ce-a-fost-operat-cu-succes-medicii-mi-au-spus-ca-incep-o-viata-normala-mesajul-emotionant-transmis-celor-ca-19257504

Narcis POHOAȚĂ 13 Jan. 2023, 16:51 Liga 2
Pe aceeași temă