Poli Iași, antrenamente în exil. Gazonul stadionului din Copou va fi reabilitat în următoarea perioadă. Unde se va pregăti echipa preluată de Claudiu Niculescu

Autor: Narcis POHOAȚĂ Publicat: 09 Jun. 2022, 21:41 Actualizat: 09 Jun. 2022, 22:04 Liga 2
Poli Iași, antrenamente în exil. Gazonul stadionului din Copou va fi reabilitat în următoarea perioadă. Unde se va pregăti echipa preluată de Claudiu Niculescu

Terenurile de iarbă din Complexul ”Emil Alexandrescu” din Iași vor suporta mai multe lucrări de întreținere și reabilitare, în următoarea perioadă.

Solicitarea oficialilor Politehnicii Iași către Primăria Iași pentru a aloca fonduri necesare unor lucrări indispensabile la gazon a fost aprobată, astfel că terenul principal și cel de antrenament vor intra în ”reparații”. Suma alocată de primărie, prin Direcția Exploatare Patrimoniu, este de 125.000 de lei, adică aproximativ 25.000 de euro, iar lucrările vor dura aproape o lună.

”În urmă cu ceva timp am făcut o solicitare la Direcția Exploatare Patrimoniu în care am cerut să demareze o procedură de a repara gazonul din Copou, care nu este într-o stare tocmai bună. Este destul de tare și există pericolul de accidentare pentru jucători. Și le mulțumesc colegilor că au aprobat această solicitare. Colegii noștri s-au ocupat să întrețină terenurile, dar nu sunt specialiști în gazon sportiv, de aceea am apelat la o firmă specializată. Este nevoie de o reabilitare, de niște reparații extraordinare care se fac în fiecare an. Colegii din Primărie au demarat deja procedura de a alege o firmă care să poată face aceste lucrări, iar din toamnă vom avea un gazon foarte bun. Vor fi lucrări de aerare cu extragerea rezidurilor organice, carotare, recoltarea carotelor, supraînsămânțare totală, înnisipare, încorporarea nisipului”, a declarat, pentru Liga2.ro, managerul executiv al Politehnicii Iași, Florin Briaur.

Cât vor dura lucrările la terenurile de iarbă ale Complexul ”Emil Alexandrescu”

Potrivit oficialului clubului din Copou, pe terenul principal se va putea intra după o lună de la data începerii lucrărilor. Totodată, conducerea clubului dă asigurări că până la mijlocul lunii iulie echipa va putea intra pe stadion.

”Important este să avem un gazon de calitate, și pe terenul mare, și pe cel de antrenament. Era nevoie de astfel de lucrări, chiar dacă asta presupune ca echipa să se pregătească în altă parte în următoarea perioadă. Nu va niciun risc să nu ne încadrăm în termen, pentru că sunt doar lucrări de întreținere, care nu ar trebui să dureze mai mult de o lună. Nu schimbăm gazonul, ci sunt lucrări de tratament. Noi sperăm chiar mai puțin de o lună. Deja procedura a fost lansată, a și fost adjudecată de o firmă, probabil într-o săptămână sau cel mult două încep lucrările. Astfel, undeva la 15-20 iulie ar trebui ca suprafața să fie gata și să poți intra pe teren”, a mai spus Briaur.

Poli Iași se va pregăti, cel mai probabil, la Miroslava

În toată această perioadă, echipa lui Claudiu Niculescu se va pregăti cel mai probabil la Miroslava, pe terenul echipei din Liga 3 Știința. O altă variantă luată în calcul este terenul de iarbă al Penitenciarului din Iași, unul de foarte bună calitate, pe care se antrenează cadrele instituției, participante în trecut la Campionatele Europene.

”În următoarea perioadă poate vom găsi înțelegere la Miroslava, mai avem și varianta terenul de la Penitenciar. Antrenorul Claudiu Niculescu va merge să vadă terenurile și el va lua o decizie. Mai avem și varianta unui minicantonament la Târgu Neamț, dar decizia va fi luată până luni de Claudiu Niculescu. Important este că atunci când vom reveni în Copou vom avea un teren de calitate”, a punctat managerul Florin Briaur.

Poli Iași și-a prezentat, marți, oficial noul antrenor, pe Claudiu Niculescu. Campionatul Ligii 2 e programat să debuteze în data de 6 august.

Foto: Politehnica Iași

Autor: Narcis POHOAȚĂ Publicat: 09 Jun. 2022, 21:41 Actualizat: 09 Jun. 2022, 22:04 Liga 2
Pe aceeași temă