Yanis Mbombo a ajuns în Indonezia după despărțirea de FC Brașov. Unde au ajuns ceilalți jucători la care a renunțat Dan Alexa în această iarnă

Adi MARICA 13 Feb. 2023, 22:31 Liga 2
Yanis Mbombo a ajuns în Indonezia după despărțirea de FC Brașov. Unde au ajuns ceilalți jucători la care a renunțat Dan Alexa în această iarnă

La finalul lunii ianuarie, după mai bine de două săptămâni de negocieri intense, atacantul Yanis Mbombo (28 de ani) accepta rezilierea contractului cu FC Brașov.

Aflat pe lista neagră a clubului, belgianul a lipsit nemotivat la reunirea lotului, iar Dan Alexa anunța că nu va conta pe serviciile jucătorului pentru partea a doua a sezonului de Liga 2. ”Mbombo este un jucător pe care nu voi mai conta, el este un jucător cu calități, dar care nu s-a acomodat la Brașov”, spunea Alexa.

Având un contract generos la FC Brașov, negocierile cu Mbombo pentru rezilierea contractului au fost dificile. În cele din urmă, belgianul a cedat și a acceptat rezilierea contractului.

Mbombo a ajuns în Indonezia

După ce și-a rezolvat contractul cu divizionara secundă, Yanis Mbombo a ajuns în Indonezia, unde a semnat cu Rans Nusantara, penultima clasată din prima ligă.

Belgianul a debutat la această echipă în data de 3 februarie, într-un meci disputat în deplasare cu PSM Makaassar, pierdut cu 1-3. Se pare că Mbombo nu a convins, iar runda trecută a fost lăsat pe bancă tot meciul în jocul disputat pe teren propriu, 1-2 cu Arema.

97 de minute la FC Brașov, zero realizări

Atacantul Yanis Mbombo Lokwa a ajuns la Brașov la finalul lunii august 2022. Belgianul a fost adus pentru ca Angelov și Chică-Roșă să aibă concurență serioasă în atac, însă transferul s-a dovedit ratat din toate punctele de vedere.

Mai mult accidentat, Mbombo a avut rezultate dezastruoase la Brașov: niciun gol marcat, un singur meci ca titular, cu CSM Slatina, în care a și fost schimbat în minutul 55 cu bulgarul Angelov, și trei jocuri din care a intrat din postura de rezervă. În etapa a 11-a (cu Unirea Dej), belgianul a intrat în minutul 61 în locul lui Chică-Roșă, în etapa 12 (cu CSC Dumbrăvița) a intrat în minutul 86 în locul lui Angelov, iar în etapa 14 (cu Poli Iași) a intrat în minutul 80 în locul lui Lascu. În ultimele două meciuri, Mbombo nici măcar nu a mai prins lotul. În total a jucat 97 de minute la FC Brașov.

Cinci plecări, doi jucători în stand-by

În această iarnă, FC Brașov s-a despărțit de mai mulți jucători.

Portarul Sebastian Micu a fost împrumutat la Campionii FC Argeș și încă nu a apucat să debuteze pentru gruparea din Trivale. Mai mult, Micu nu a prins nici măcar un meci din postura de rezervă!

A plecat în această iarnă de la FC Brașov și un al doilea portar, croatul Zvonimir Mikulic, care a ajuns în Bulgaria și a semnat cu Hebar Pazardzhik.

Mijlocașul Joao Amorim s-a întors în Portugalia și a semnat cu Vilafranquense (L2). Mijlocașul Vadim Covalciuc a revenit la Kids Tâmpa Brașov (Liga 3), iar Alexandru Negrean a semnat cu SCM Zalău (Liga 3).

Radu Leonte nu intră în vederile antrenorului Dan Alexa, iar mijlocașul de 31 de ani nu a ajuns la un acord de reziliere. Nici fundașul Igor Jovanovici nu intră în vederile staffului tehnic. Jovanovici (33 de ani) a fost în discuții avansate cu echipe de liga secundă din Grecia și Suedia, însă negocierile nu au fost finalizate și sunt șanse ca fundașul să rămână la Brașov.

Două amicale la Alba Iulia pentru FC Brașov

Altfel, fotbaliștii lui Dan Alexa vor pleca marți la Alba Iulia pentru un mini-cantonament, în care vor juca miercuri două meciuri amicale. De la ora 10:30 vor întâlni CS Universitatea Alba Iulia (Liga 3), iar de la ora 15:30 vor juca cu Viitorul Sântimbru (Liga 4).

Vineri, FC Brașov va reveni acasă, iar sâmbătă, 18 februarie, de la ora 14:00, are programat amicalul cu Dinamo, ultimul test înaintea reluării campionatului Ligii 2.

Adi MARICA 13 Feb. 2023, 22:31 Liga 2
Pe aceeași temă