Vlad Mihalcea, declarație de dragoste pentru FC Brașov înaintea meciului cu ”militarii”: ”Pentru mine contează doar FC Brașov, nu FCSB, nu Steaua”

Adi MARICA 22 Sep. 2021, 11:45 Liga 2
Vlad Mihalcea, declarație de dragoste pentru FC Brașov înaintea meciului cu ”militarii”: ”Pentru mine contează doar FC Brașov, nu FCSB, nu Steaua”

Vlad Mihalcea (22 de ani) a reușit să înscrie în meciul cu Dunărea Călărași, câștigat sâmbăta trecută cu 3-1, primul său gol la seniori pentru FC Brașov.

Mijlocașul a intrat pe teren în minutul 69 al jocului din etapa a 7-a a Ligii 2, iar pe lângă penalty-ul transformat în minutul 84 a mai ratat o ocazie bună de a marca.

A fost primul gol al brașoveanului după o pauză de doi ani! Ultima dată înscrisese la 11 mai 2019, într-un joc Poli Timișoara – Academica Clinceni 2-2, când marca golul egalizator pentru ilfoveni în minutul 90+3.

”Eu am decis ca Mihalcea să execute penalty-ul. Avea nevoie de moral, de încredere”, spune antrenorul Ilie Stan.

Vlad Mihalcea: ”Simțeam că am un blocaj, acum sunt ok”

Vlad Mihalcea recunoaște că avea mare nevoie să înscrie pentru a depăși blocajul psihic.

”Simțeam că am nevoie de gol pentru încredere, pentru moral și îl simt ca pe o descătușare. Simțeam că am un blocaj, acum sunt ok și sunt pregătit pentru ce urmează. Acum pot să mă desfășor în voie pentru următoarele jocuri”, a declarat, după jocul cu Dunărea, Mihalcea, care a surprins: ”Urmează un program dificil, dar accesibil! La fotbal dacă stai bine în teren, îți dorești mult și ești organizat se poate întâmpla orice.”

Cotat de Gigi Becali la 50 de milioane de euro!

Crescut de vechiul FC Brașov, Mihalcea a fost remarcat de Mirel Rădoi, pe atunci antrenor la FCSB, astfel că brașoveanul a fost transferat de gruparea patronată de Gigi Becali în vara lui 2015.

Imediat, Becali anunța că i-a stabilit jucătorului o clauză de reziliere de 50 de milioane de euro! Totuși, de-a lungul celor trei ani petrecuți la FCSB, Mihalcea a jucat în doar 10 meciuri și a fost împrumutat pe la Poli Timișoara sau Academica Clinceni.

De altfel, ilfovenii l-au transferat definitiv, fără a plăti niciun ban, în 2018. A mai jucat pe la FC Voluntari, ”U” Cluj și Aerostar Bacău, însă nu a confirmat niciodată așteptările.

Hagi a crezut în Mihalcea

În acestă vară, Mihalcea s-a pregătit cu noul Farul, iar Gică Hagi chiar a crezut în potențialul mijlocașului brașovean.

”Regele” a dorit ca Mihalcea să intre în ritm la Unirea Constanța, în Liga a 2-a, însă brașoveanul a refuzat un nou împrumut și a dorit să se întoarcă acasă, astfel că a semnat cu FC Brașov.

”Pentru mine a contat doar FC Brașov, nu FCSB, nu Steaua“

Deși a jucat la FCSB, Mihalcea spune că nu a simțit nimic pentru echipa lui Gigi Becali. Mai mult, ”Dudu” a făcut o adevărată declarație de iubire pentru FC Brașov.

”Eu am jucat la FCSB, acum vine Steaua… Nu am simţit nimic și nu cred că o să simt vreodată ceva pentru FCSB sau pentru Steaua. Eu am fost cu Brașovul de mic, pentru mine a contat doar FC Brașov, nu FCSB, nu Steaua”, spune Mihalcea.

În acest sezon, Mihalcea a evoluat în toate cele șapte meciuri ale echipei FC Brașov în Liga 2, însă doar în două dintre ele a început ca titular. În total a strâns 215 minute pe teren, adică destul de puțin.

Următorul meci al echipei antrenate de Ilie Stan va fi cu Steaua. Acesta deschide etapa a 8-a a Ligii 2, vineri, de la ora 17:00, pe stadionul Tineretului din Brașov.

Foto principal: Dan Potor

 

Adi MARICA 22 Sep. 2021, 11:45 Liga 2
Pe aceeași temă