FC Brașov a obținut cu Dunărea Călărași cea mai clară victorie din acest sezon. Vlad Mihalcea a înscris după mai bine de doi ani: ”Simțeam că am un blocaj.” Concluziile lui Ilie Stan

Adi MARICA 18 Sep. 2021, 15:18 Liga 2

FC Brașov a reușit în meciul de pe teren propriu cu Dunărea Călărași, din etapa a 7-a a Ligii 2, victoria la cea mai mare diferență de scor din acest campionat. E abia al doilea succes al formației antrenate de Ilie Stan, în rest având trei remize și două eșecuri.

Cu 3-1 s-au impus brașovenii în fața celor de la Dunărea, prin golurile marcate de Iulian Roșu, Maxim Iurcu și Vlad Mihalcea, acesta din urmă din penalty. Pentru călărășeni a înscris Eugen Nica.

FC Brașov n-a avut mari probleme în a învinge modesta Dunărea Călărași

În prima repriză a partidei de pe stadionul Tineretului, jucătorii lui Ilie Stan au avut inițiativa, iar golurile marcate de Iulian Roșu (35 – acțiune personală finalizată cu șut din 10 metri) și Maxim Iurcu (41 – finalizare din fața porții după o pasă de la Negrean) păreau să asigure o pauză liniștită în vestiar. Nu a fost așa, pentru că Eugen Nica a profitat de o gafă a lui Robert Gherghe și a redus din diferență în prelungiri, în minutul 45+1.

În partea secundă, jocul a fost unul modest, iar oaspeții au ratat o ocazie uriașă de a egala prin Alexandru Popescu. Vlad Mihalcea (78) a adus liniștea în tabăra gazdelor cu un gol dintr-un penalty obținut de Iurcu într-un duel cu Sălceanu.

Ilie Stan, după succesul cu Dunărea: ”Sunt puțin supărat pentru acel gol încasat”

După 1-0 cu Unirea Dej la precedentul joc de acasă, FC Brașov câștigă acum cu 3-1 și înregistrează a doua victorie de la promovarea în Liga 2. Tot pe Tinereturului, trupa lui Ilie Stan a mai avut o remiză (2-2 cu Viitorul Pandurii) și un eșec (0-6 cu Unirea Slobozia).

”O victorie muncită, în fața unei echipe arțăgoase, care nu avea ce să pierde. Noi am încercat să punem presiune pe adversar, am reușit în mare parte în prima repriză, când am avut răbdare și am înscris două goluri. Sunt puțin supărat pentru acel gol încasat înainte de pauză, care ne-a dat peste cap din punct de vedere al concentrării. Important este că am luat cele trei puncte. Jucătorii trebuie să fie mai concentrați, iar vineri să facem un joc bun cu Steaua și să luăm punctele de care avem nevoie în clasament”, a spus Ilie Stan.

Vasile Constantin, pentru prima dată titular. El Azzouri a debutat și a ratat o mare ocazie

Antrenorul a vorbit și despre aportul jucătorilor Vasile Constantin și Zakaria El Azzouzi, aduși de curând în lot.

Constantin a fost pentru prima oară titular după împrumutul de la U Craiova, iar olteanul a avut o evoluție bună chiar dacă a jucat ca mijlocaș defensiv! ”Vasile Constantin este jucător care ne va ajuta foarte mult. Important este să fie sănătos, pentru că el vine după o accidentare”, a spus Stan.

În schimb, El Azzouzi a prins minute doar pe final, atacantul olandez întrând în minutul 69 în locul lui Roșu. A ratat o ocazie mare cu patru minute înainte de final, dar Albert Popa s-a opus providențial. ”De la Azzouzi aștept mai mult, însă să nu uităm că el a venit târziu la echipă și nu este încă pregătit 100 la sută. Eu am încredere în el, are calitate și sper să marcheze cât mai multe goluri pentru noi”, a spus Ilie Stan despre noul atacant pe care îl are la dispoziție.

Vlad Mihalcea, gol după mai bine de doi ani: ”Simțeam că am un blocaj, acum sunt ok”

Vlad Mihalcea, aflat la prima reușită pentru FC Brașov, spune că avea mare nevoie să înscrie pentru a depăși blocajul psihic.

”Cred ca ultimul gol marcat de mine a fost acum doi ani, când jucam la Clinceni (n.r. – la 11 mai 2019, într-un joc Poli Timișoara – Academica Clinceni 2-2, când înscria golul egalizator în minutul 90+3). Simțeam că am nevoie de gol pentru încredere, pentru moral și îl simt ca pe o descătușare. Simțeam că am un blocaj, acum sunt ok și sunt pregătit pentru ce urmează. Avem un program dificil, dar suntem optimiști”, a spus Mihalcea, care a evoluat în toate cele șapte meciuri de Liga 2 din acest sezon, în doar două dintre ele începând ca titular.

FC BRAŞOV – DUNĂREA CĂLĂRAŞI 3-1

Iulian Roșu 35′, Maxim Iurcu 41′, Vlad Mihalcea 78′ – penalty / Eugen Nica 45+1′

FC Brașov: Gârniță – M. Burlacu, Gherghe, Al. Sabău, Dumbravă – Iul. Roșu (El Azzouzi 69′), Vas. Constantin – H. Popa (cpt.)(Vl. Mihalcea 69′), Negrean (Andr. Lascu 81′), Cheleș (Rz. Iorga 34′) – Iurcu
Rezerve neutilizate: C. Lungu – Sburlea, D. Panait, Ghe. Anton, M. Codrea
Antrenor: Ilie Stan

Dunărea Călărași: Alb. Popa – Țenea, D. Filip, M. Leca, Sălceanu (cpt.) – Dr. Grigore (Mănăilă 46′), Rob. Ivan (Al. Popescu 35′) – Boiangiu, Andr. Moise (Seymour 72′), Al. Iul. Stoica (C. Avram 54′) – Nica (Calu 72′)
Rezerve neutilizate: Al. Costache, Achiriloaei – Caragea, Tache
Preparator fizic: Marius Milea

Stadion: Tineretului (Braşov); Arbitru: Andrei Baciu (Botoşani); Asistenți: Andrei Alexandru Roman (Târgu Neamţ) și Iulian Cătălin Brînză (Botoşani); Rezervă: Sergiu Anton (Bucureşti); Observatori: Ioan Mureșan (Timişoara) și Horaţiu Stănescu (Craiova).

FC Brașov joacă tot acasă, cu Steaua. Pe Dunărea o așteaptă două meciuri în scurtă perioadă, unul și în Cupa României

FC Brașov, cu 9 puncte acumulate după șapte etape se află pe locul 13 acum, în timp ce Dunărea Călărași, rămasă cu 3 puncte, e pe poziția a 16-a.

Dunărea sare următorul meci miercuri, la CSM Slatina, de la ora 16:30, în 16-imile Cupei României, competiție din care FC Brașov a fost eliminată deja de două tururi.

În campionat, în etapa a 8-a, FC Brașov joacă în deschidere, vineri, de la ora 17:00, tot acasă, cu Steaua. Dunărea Călărași joacă în 28 septembrie, de la ora 17:00, acasă, cu Poli Iași.

Foto: FC Brașov și Alex Nicodim (Mediafax Foto)

Adi MARICA 18 Sep. 2021, 15:18 Liga 2
Pe aceeași temă