Oxigen pentru Chindia: o nouă alocare de mulți bani publici de la primărie! Echipa a plecat, pe ascuns, într-un cantonament de o săptămână

Bogdan ISTRATE 18 Jul. 2024, 13:24 Liga 2
Oxigen pentru Chindia: o nouă alocare de mulți bani publici de la primărie! Echipa a plecat, pe ascuns, într-un cantonament de o săptămână

Chindia a primit un adevărat tub de oxigen într-un moment în care însăși înscrierea echipei în Liga 2 era pusă sub semnul întrebării, chiar din surse federale.

Altfel, trupa târgovișteană a plecat de joi, 18 iulie, într-un stagiu familiar, la baza FRF de la Mogoșoaia.

Curge cu bani publici la Chindia, pentru a ține clubul în viață!

Marți la amiază, 16 iulie, consilierii locali târgovișteni au votat rectificarea bugetului, în care e cuprinsă și o alocare de 320.000 de euro (1.6 milioane lei) pentru AFC Chindia.

Cu acești bani, doar contribuția Primăriei Municipiului Târgoviște la Chindia pentru anul în curs depășește 700.000 de euro, fiind de așteptat ca și la rectificarea de la Consiliul Județean Dâmbovița, celălalt asociat al clubului, din finalul lunii, trupa de pe stadionul ”Eugen Popescu” să mai primească cel puțin 300.000 de euro!

Marcel Ghergu a dus de astăzi echipa la Mogoșoaia

Revenit în funcția executivă, cea de președinte, chit că nimeni nu își asumă oficial acest anunț, deși în data de 26 iunie transmitea Chindia că va prezenta ”la începutul săptămânii viitoare” stafful tehnic și, respectiv, administrativ, Marcel Ghergu a perfectat in extremis un stagiu de pregătire la Mogoșoaia, la baza FRF, locație preferată de târgovișteni ori de câte ori jucau la București în ultimii ani, în Liga 1.

Echipa a plecat astăzi dimineață la Mogoșoaia, urmând să rămână acolo o săptămână.

În weekend ar trebui să dispute un meci amical cu SC Popești Leordeni (Liga 3), locația/ora nefiind încă stabilite.

De altfel, de aproape o lună, Chindia nu a mai avut nicio postare pe canalele sale oficiale de comunicare. În singurul amical disputat în această vară, echipa a câștigat greu cu nou-promovata în Liga 3 Urban Titu, 1-0 pe ”Eugen Popescu”, un meci de verificare ascuns de suporteri și de reprezentanții mass-media.

Chindia, debut cu două deplasări în noua ediție a Ligii 3

Altfel, echipa din Târgoviște, aflată la al doilea sezon la rând în Liga 2, după patru campionate pe prima scenă, a avut ghinion la tragerea la sorți a țintarului, programată miercuri la prânz la FRF.

Chindia va disputa primele două jocuri oficiale din noul campionat în deplasare, la Metaloglobus și respectiv FCU Craiova.

Conform programului stabilit, va avea deplasări incomode la Voluntari, Mioveni și iar Mioveni, pentru meciul cu CFC Argeș, Târgu Jiu sau Ghencea. Primul meci pe teren propriu, la Târgoviște, ar fi programat spre finalul lunii august, în etapa 3, contra CSC Șelimbăr.

Bogdan ISTRATE 18 Jul. 2024, 13:24 Liga 2
Pe aceeași temă