Viitorul Pandurii și-a găsit antrenor. Florin Stîngă a preluat echipa din Târgu Jiu

Mircea OGLINDOIU 05 Jul. 2022, 11:13 Liga 2
Viitorul Pandurii și-a găsit antrenor. Florin Stîngă a preluat echipa din Târgu Jiu

Reunită de două săptămâni, sub comanda directorului sportiv Gabriel Răscol, Viitorul Pandurii are, începând de ieri, un nou antrenor.

Echipa din Târgu Jiu va fi condusă de brașoveanul Florin Stîngă (44 ani), antrenor care a pregătit sezonul trecut Astra, în perioada iulie – decembrie 2021. În februarie a fost pentru o săptămână la Academica Clinceni, însă cele două părți n-au ajuns la un numitor comun în privința colaborării.

Florin Stîngă, noul antrenor al echipei Viitorul Pandurii

Stîngă speră să aibă parte de mai multă încredere la Viitorul Pandurii, deși clubul gorjean este un devorator de antrenori.

Sezonul trecut a a avut nu mai puțin de șase antrenori: Cristian Lupuț (et. 1-7, 7 jocuri), Eugen Trică, în două perioade (et. 8-13 și 17-19 / 1-4 play-out, 12 jocuri), Alexandru Ciobanu (et. 14, 1 joc), Octavian Benga (et. 15-16, 2 jocuri), Ovidiu Dănănae (et. 5 play-out, 1 joc) și Gabriel Răscol (et. 6-7 play-out, 2 jocuri).

  • Florin Stîngă și-a început cariera de antrenor la AFC Hărman, în Liga 3, apoi a continuat la SR Brașov (Liga 3), AFC Odorheiu Secuiesc (Liga 3) și Astra (Liga 2). Cu Astra a obținut cele mai bune rezultate de când e antrenor, în prima parte a sezonului regular al Ligii 2 înregistrând 19 puncte în 16 meciuri, în condiții foarte grele pe care le traversa echipa.

Continuă lipsă de comunicare la clubul gorjean

Despre noul antrenor, Viitorul Pandurii încă n-a anunțat nimic. De altfel, clubul din Târgu Jiu n-a amintit nimic nici despre reunirea lotului, nici despre capitolul achiziții sau plecări, echipa fiind deficitară la capitolul comunicare. Cei care au de suferit sunt în principal suporterii echipei, care nu primesc nicio informație despre soarta echipei care își are originea în județul Vâlcea, la Șirineasa.

Între timp, Liga2.ro a anunțat că Ciprian Rus, căpitan al echipei sezonul trecut, a plecat la Unirea Slobozia. Pe surse, site-ul nostru a mai aflat că Viitorul Pandurii va disputa pe 12 iulie un amical, la CSM Slatina. Săptămâna trecută, Viitorul Pandurii fusese la un pas să-l instaleze antrenor pe Mario Găman, fost la Pandurii Târgu Jiu sezonul trecut, însă înțelegerea a picat în ultimul moment.

Liga 2 începe pe 6 august.

Foto: Leczki Jozsi / Mediafax Foto

Mircea OGLINDOIU 05 Jul. 2022, 11:13 Liga 2
Pe aceeași temă