Ciprian Rus a ales Unirea Slobozia după despărțirea de Viitorul Pandurii: ”Avem toate premisele să facem un sezon bun!”

Călin MNERIE 01 Jul. 2022, 16:52 Liga 2
Ciprian Rus a ales Unirea Slobozia după despărțirea de Viitorul Pandurii: ”Avem toate premisele să facem un sezon bun!”

În vara anului trecut, Ciprian Rus era, oarecum, surprins să se găsească pe lista fotbaliștilor indezirabili pentru Laszlo Balint și colaboratorii săi pe banca echipei UTA. Atacantul arădean era primul căpitan al formației din Liga 1 la care și-a dorit dintotdeauna să joace, nu a făcut atmosferă, și-a așteptat mereu rândul și a contribuit la clasarea pe locul 8 în Liga 1 în sezonul 2020-2021 a ”Bătrânei Doamne”, cu două goluri și tot atâtea assisturi. Între altele, Rus este primul fotbalist care a marcat pe noua arenă ”Francics Neuman”, în UTA – Poli Iași 2-3.

Ciprian Rus s-a despărțit cu inima îndoită de UTA

Mă despart de acest club cu sentimente de mândrie, am reușit sa îmi împlinesc visul cu echipa mea de suflet și ca numele meu să fie trecut cu litere mici în acele pagini de istorie ale clubului lângă care am crescut și mi-a dat satisfacția de a mă simți fotbalist.  Un nou capitol va începe în cariera mea, dar sa nu uitați un singur lucru tot timpul voi fi sufletește ALĂTURI DE VOI”, spunea, printre altele, Rus la despărțirea de UTA, în primăvara anului 2021.

Iar capitolul de care vorbea experimentatul atacant era Viitorul Pandurii, unde – de asemenea – a purtat banderola de căpitan și a marcat 6 goluri în 22 de partide de Liga 2.

Rus a fost căpitan și la Viitorul Pandurii

Până la urmă, lucrurile la gruparea din Oltenia nu au mers tocmai bine, ratându-se calificarea în play-off , iar de aici încolo patronul din umbră, Nicolae Sarcină, s-a comportat cum știe el mai bine cu jucătorii săi.

Chiar un alt fotbalist arădean, Paul Copaci, sesiza neregulile de la Viitorul Pandurii pentru Liga2.ro, însă și Rus a trecut cam prin aceeași situație.

Cert este că de astăzi, 1 iulie, fotbalistul și-a încheiat orice socoteli cu Viitorul Pandurii și și-a legat destinele de o altă divizionară secundă.

Ciprian Rus: ”Am ales Slobozia pentru că și-a propus un obiectiv îndrăzneț”

Este vorba despre Unirea Slobozia, acolo unde inițial a fost dorit de Adrian Mihalcea, care între timp a făcut pasul spre Liga 1, la Chindia. Însă, și Costel Enache, cel care l-a înlocuit pe fostul atacant al lui Dinamo, a insistat pentru rămânerea lui Ciprian Rus, care și-a legat destinele de ialomițeni până în vara lui 2023, cu opțiune de prelungire pentru încă un sezon.

”Am ales Slobozia pentru că și-a propus un obiectiv îndrăzneț, ținând cont de parcursul pe care l-au avut campionatul trecut regular, cu prezența la barajul de promovare ratată doar în ultima etapă. Am întâlnit un vestiar unit , un grup bun și o conducere care este aproape de echipă și asigură o linișt propice performanței. Chiar dacă, într-adevăr, sunt destul de departe de casă, nu mi-a fost deloc greu să accept. S-au făcut transferuri bune, au venit jucători cu calitate, pe lângă cei care erau deja la echipă. Domnul Costel Enache este unul dintre antrenorii foarte buni din România, avem toate premisele să facem un sezon bun”, a declarat Rus, care în primele două ligi ale României a evoluat în 126 meciuri pentru UTA, reușind 45 de goluri.

Crescut de Atletico Arad, fotbalistul arădean a mai evoluat pentru Voința Mailat, CS Vladimirescu, ASA Târgu Mureș, Pandurii Târgu Jiu, Dunărea Călărași și Viitorul Pandurii Târgu Jiu.

Ce mutări a mai făcut Unirea Slobozia în această vară?

Pe lângă fotbalistul arădean, Constantin Enache a asigurat poarta Unirii Slobozia prin aducerile lui George Păduraru (27 de ani, ex Poli Timișoara) și Mario Contra (22 de ani, ex FC Botoșani). Apoi, fostul ”principal” al lui Poli Iași i-a mai adus pe mijlocașii Tiberiu Serediuc (29 de ani, ex Poli Iași), Marius Ciobanu (19 ani, ex Universitatea Cluj), Serge Ekollo (23 de ani, ex FC Buzău), Vlad Prejmerean (24 de ani) și Alin Boțogan (18 ani), ambii de la Petrolul sub formă de împrumut.

În privința despărțirilor, de la Unirea Slobozia au mai plecat trei fotbaliști. Inițial se știa de opt plecări, Ionuț Poiană, Daniel Mihai, Răzvan Greu, Andrei Trașcu, Cezar Gherghiceanu, Vlad Suciu, Sebastian Ivan și Ionuț Gurău, iar acum Enache a fost nevoit, din diverse motive, să se mai despartă de alte trei nume. Astfel, mai nou, Ionuț Alexandru Stoica a revenit la FC Voluntari, de unde era împrumutat, iar la fel s-a întâmplat și cu Robert Mustacă, întors la Farul. Atacantul Vadim Gulceac a primit rezilierea și a semnat acordul de încetare a contractului.

Referitor la perioada de pregătire, în iulie Unirea Slobozia va merge într-un cantonament pe plan intern, la munte, la Brașov. Acolo vor avea loc mai multe partide de verificare, pentru că deplasarea se va face la 11 iulie, iar stagiul de pregătire va dura aproape două săptămâni, 12 zile. Unirea Slobozia va juca, așadar, și câteva meciuri amicale, primul urmând să fie cu Abatorul Slobozia (2 iulie), iar după aceea vor mai urma teste cu FC Buzău (6 iulie), Dinamo (9 iulie), FC Brașov (15 iulie), SC Oțelul (16 iulie), ACSM Codlea (20 iulie), Sepsi OSK Sfântu Gheorghe (21 iulie), Recolta Gheorghe Doja (26 sau 27 iulie) și Steaua (30 iulie).

Călin MNERIE 01 Jul. 2022, 16:52 Liga 2
Pe aceeași temă