Conducătorul clubului Viitorul Pandurii explică motivele mutării la Severin pentru ultimele meciuri de acasă din 2023 și de ce echipa a ajuns să se antreneze într-o comună din Gorj

Marius ANGHEL 10 Dec. 2023, 11:23 Liga 2

Viitorul Pandurii Târgu Jiu este, fără îndoială, una dintre surprizele acestei ediții a Ligii 2. Fără ”vedete” în lotul mult schimbat în vară, echipa antrenată de Călin Cojocaru a încheiat prima parte a campionatului pe loc calificabil în play-off.

După 15 runde din sezonul regular, trupa gorjeană ocupă poziția a 6-a, ultima care duce în grupa de promovare și a doua care va trimite o echipă în barajul pentru accederea în prima ligă dacă formațiile din Top 6 vor rămâne la fel și după etapa a 19-a, adică cu două participante fără drept de promovare.

Viitorul Pandurii a reușit să aibă rezultate bune inclusiv după ce a fost nevoită să plece pe final de an 2023 de la Târgu Jiu. Ultimele trei partide de acasă și le-a disputat la Drobeta Turnu Severin, dar și cu antrenamentele a plecat din municipiul de reședință al județului Gorj, ajungând să se pregătească pe terenul comunei Drăguțești, o localitate aflată la sud de Târgu Jiu, la jumătatea drumului spre Rovinari.

Conducătorul de la Viitorul Pandurii spune de ce ultimele meciuri de acasă din 2023 ale echipei s-au disputat la Severin

Despre mutările la Drobeta Turnu Severin și Drăguțești, nimeni de la Viitorul Pandurii nu a oferit vreo reacție oficială. S-a transmis public informația că disputarea jocurilor pe Municipalul din Severin au avut loc din cauza faptului că gazonul Municipalului din Târgu Jiu a avut parte de lucrări de întreținere, însă nu s-a revenit pe acesta nici după încheierea lor, în condițiile în care echipele ”under” ale CSM Târgu Jiu au făcut-o. Presa locală gorjeană a înaintat apoi varianta că s-a continuat să se joace în județul Mehedinți fiindcă echipa olteană are datorii către Primăria Târgu Jiu privind plata chiriei utilizării stadionului local și nu a mai fost lăsată să-l utilizeze.

Călin Vladimirescu, administratorul special al Viitorului Pandurii, club aflat în insolvență, spune că mutarea la Severin a echipei pentru ultimele meciuri de acasă din 2023 a avut loc din cauza lucrărilor petrecute la stadionul din Târgu Jiu, dar și a faptului că FRF a fost înștiințată despre asta. S-ar fi putut reveni acasă pentru ultimul joc, fiindcă lucrările se încheiaseră, dar clubul a preferat să mai joace o dată la Severin, deoarece făcuse solicitare pentru închirierea arenei și pentru a se evita o nouă adresă către FRF în care să se transmită revenirea la Târgu Jiu.

”Faptul că am jucat la Severin s-a datorat adreselor făcute de către cei de la Primăria Târgu Jiu. În prima adresă, termenul pentru încheierea lucrărilor de reabilitare a terenului era până la data de 03.11.2023, iar în data de 31.10.2023 am primit o altă adresă care prelungea perioada de refacere a terenului, fără o dată în care am fi putut să-l folosim. Atunci am făcut solicitare, atât la FRF, cât și la Primaria Municipiului Drobeta Turnu Severin, să jucăm la Severin pentru ambele etape care se mai disputau acasă.

De ce au jucat cei de la CSM, nu știu… (n.r. – pe stadionul din Târgu Jiu) Poate am fi putut să jucăm și noi, dar fiind schimbat locul de disputare deja, nu am mai făcut solicitare la Târgu Jiu”, a spus, pentru Liga2.ro, Călin Vladimirescu.

Una dintre adresele trimise de Primăria Târgu Jiu către Viitorul Pandurii Târgu Jiu, despre imposibilitatea de a folosi stadionul Municipal din Târgu Jiu.

Viitorul Pandurii a pierdut un singur joc acasă în acest sezon de Liga 2 și este pe locul 8 al clasamentului meciurilor disputate pe teren propriu

La Drobeta Turnu Severin, Viitorul Pandurii Târgu Jiu și-a disputat ultimele trei meciuri oficiale de acasă din 2023 și a obținut următoarele rezultate: 1-0 cu CS Mioveni, 0-0 cu Chindia Târgoviște și 2-1 cu Unirea Dej.

La Târgu Jiu, în acest sezon, echipa antrenată de Călin Cojocaru obținuse următoarele rezultate: 0-0 cu Campionii FC Argeș, 0-2 cu Ceahlăul Piatra Neamț, 1-1 cu FK Miercurea Ciuc, 2-1 cu Corvinul Hunedoara și 2-2 cu Concordia Chiajna.

În cele opt meciuri disputate pe teren propriu în primele 15 etape ale sezonului regular al Ligii 2, fie la Târgu Jiu, fie la Drobeta Turnu Severin, Viitorul Pandurii a înregistrat trei victorii, patru egaluri și o înfrângere. Are golaveraj 8-7 și 13 puncte acumulate, ceea ce o situează pe locul 7 în clasamentul special al meciurilor disputate acasă. Lider este Corvinul, cu 17 puncte strânse tot în opt meciuri.

Condițiile ”deplorabile de la Târgu Jiu” au determinat echipa Viitorul Pandurii să se antreneze la Drăguțești

Despre mutarea antrenamentelor echipei de la Târgu Jiu pe terenul comunei Drăguțești, administratorul special al Viitorului Pandurii spune că s-a căutat o variantă mai bună pentru trupa antrenată de Călin Cojocaru. Utilizarea bazei sportive din municipiul de reședință al județului Gorj era condiționată și de prezența altor multor echipe acolo, iar condițiile de pregătire nu mai îndeplineau cerințele dorite de clubul din Liga 2.

”Ne-am antrenat la Drăguțești tot din cauza terenului deplorabil de la Târgu Jiu, unde se antrenează toate echipele de juniori din tot orașul, de la cluburi private de juniori, vreo zece la număr, CSM, etc”, a declarat, pentru Liga2.ro, Călin Vladimirescu.

Acesta a pus la dispoziție site-ului nostru și câteva imagini cu starea terenurilor din complexul Municipal Târgu Jiu (foto).

Marian Dănescu și Sebastian Chelariu, ”pierduți” la CNSL fiindcă n-au mai fost doriți!

La finalul lunii noiembrie, Viitorul Pandurii îi pierdea pe Marian Dănescu și Sebastian Chelariu, după ce jucătorii erau declarați liberi de contract în urma memoriilor depuse la Camera Națională de Soluționare a Litigiilor (CNSL) din cadrul Federației Române de Fotbal fiindcă nu mai fuseseră plătiți mai multe luni.

Conducătorul clubului din Târgu Jiu spune că totul a fost o strategie. Cei doi jucători n-au mai fost doriți de antrenorul Călin Cojocaru din mai multe motive, li s-a propus despărțirea amiabilă, însă aceștia nu au fost de acord. Pentru a scăpa de ei, Viitorul Pandurii nu i-a mai plătit, Dănescu și Chelariu s-au adresat CNSL, au avut câștig de cauză și astfel au devenit liberi de contract.

”Cei doi jucători, Dănescu și Chelariu, au fost lăsați să plece, dar pentru că nu au vrut să rezilieze contractul nu li s-au mai plătit salariile. Inițial, au făcut memoriu doar pentru salarii. De altfel, se poate vedea, că jucătorul Chelariu nu a mai foat folosit de aproape 2 ani și până atunci doar sporadic”, a comentat Vladimirescu.

Tot acesta a mai spus că ”la restul jucătorilor, salariile sunt la zi”.

Foto principal: Justinel Stăvaru / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/viitorul-pandurii-surpriza-finalului-de-an-in-liga-2-19295603

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-in-topul-campionatelor-secunde-din-europa-ca-medie-de-varsta-19295550

https://liga2.prosport.ro/seria-1/viitorul-pandurii-ierneaza-in-liga-2-pe-loc-calificabil-in-play-off-19295388

https://liga2.prosport.ro/seria-1/probleme-peste-probleme-la-viitorul-pandurii-19294598

Marius ANGHEL 10 Dec. 2023, 11:23 Liga 2
Pe aceeași temă