Noi probleme pentru Viitorul Pandurii. Nu și-a plătit jucătorii și doi dintre ei au fost declarați liberi de contractul cu clubul gorjean

Marius ANGHEL 29 Nov. 2023, 12:38 Liga 2
Noi probleme pentru Viitorul Pandurii. Nu și-a plătit jucătorii și doi dintre ei au fost declarați liberi de contractul cu clubul gorjean

Viitorul Pandurii Târgu Jiu este unul dintre puținele cluburi din Liga 2 cu patron. Dar, totodată, este și unul dintre puținele care se află în insolvență, ba chiar are probleme financiare serioase.

Problemele cu banii au făcut clubul lui Nicolae Sarcină să nu mai fie primit pe stadionul sau în baza sportivă principală din Târgu Jiu, motiv pentru care s-a mutat cu jocurile oficiale de acasă la Drobeta Turnu Severin, unde chiria este mai mică, iar unele antrenamente le susține la Drăguțești, o comună din județul Gorj.

Cu nu o duce deloc bine financiar se poate observa și din ultimele decizii ale Camerei Naționale de Soluționare a Litigiilor (CNSL) din cadrul Federației Române de Fotbal. Viitorul Pandurii a fost reclamat de doi jucători de-ai săi și aceștia au avut câștig de cauză.

Marian Dănescu și Sebastian Chelariu au câștigat litigiile cu Viitorul Pandurii și sunt liberi de contract

Doi dintre cei mai vechi jucători pe care clubul îi avea sub contract, Marian Dănescu și Sebastian Chelariu, s-au adresat CNSL după ce nu au fost plătiți o perioadă mai mare de 60 de zile.

Săptămâna trecută, în data de 21 noiembrie, comisia FRF a dat verdictul în cazul lui Marian Dănescu, iar acesta a fost declarat liber de contract. Ieri, 28 noiembrie, același răspuns, ”constată încetarea raporturilor contractuale”, a fost dat și în cazul litigiului dintre Sebastian Ghelariu și clubul gorjean.

Fundașul Marian Robert Dănescu (23 de ani) activa la echipă din februarie 2022, după ce în trecut a mai jucat pentru Pandurii Târgu Jiu, Campionii FC Argeș, Gilortul Târgu Cărbunești și ACSO Filiași. În acest sezon 2023-2024 a fost folosit de antrenorul Călin Cojocaru în chiar primele trei etape, a strâns 170 de minute în meciurile cu CFC Argeș (0-0), Unirea Slobozia (1-1) și Ceahlăul (0-2), în toate fiind titular și înlocuit pe parcurs, iar apoi nu a mai jucat. Pentru Viitorul Pandurii a strâns 24 de meciuri în perioada în care a fost legitimat la club, dar a fost utilizat și la echipa secundă.

Fundașul Sebastian Casian Chelariu (23 de ani) nu a apucat să joace niciun meci în acest sezon pentru Viitorul Pandurii, club la care a fost legitimat și în precedentele patru sezoane de Liga 2. Pentru prima echipă a fost utilizat în total în 20 de meciuri, dar a jucat și pentru formația secundă.

Robert Dănescu și Costinel Tofan, în duel pentru minge în meciul Viitorul Pandurii Târgu Jiu – Campionii FC Argeș, din prima etapă a Ligii 2, disputat pe stadionul Municipal ”Constantina Diță” din Târgu Jiu.

Verdictele CNSL în litigiile dintre Dănescu și Chelariu contra Viitorul Pandurii:

”Dosar nr. 829/CL/2023: DANESCU MARIAN ROBERT VS. ASOCIAŢIA CLUBUL SPORTIV VIITORUL PANDURII TÂRGU JIU
• Admite cererea reclamantului Danescu Marian Robert, formulata in contradictoriu cu ACS Viitorul Pandurii Targu Jiu ca întemeiată.
• Constata încetarea raporturilor contractuale dintre reclamantul Danescu Marian Robert si paratul ACS Viitorul Pandurii Târgu Jiu pentru justa cauza in temeiul dispozițiilor art. 18.10 lit. a) teza a – III – a din RSTJF începând cu data de 21.11.2023.
• Cu recurs in 5 zile de la comunicare.
• Pronunțată în ședința din 21.11.2023.”

”Dosar nr. 825/CL/2023: CHELARIU SEBASTIAN CASIAN VS. ASOCIAŢIA CLUBUL SPORTIV VIITORUL PANDURII TÂRGU JIU
• Admite cererea reclamantului Chelariu Sebastian Casian, formulata in contradictoriu cu ACS Viitorul Pandurii Târgu Jiu ca întemeiată.
• Constata încetarea raporturilor contractuale dintre reclamantul Chelariu Sebastian Casian si paratul ACS Viitorul Pandurii Târgu Jiu pentru justa cauza in temeiul dispozițiilor art. 18.10 lit. a) teza a – III – a din RSTJF începând cu data de 28.11.2023.
• Cu recurs in 5 zile de la comunicare.
• Pronunțată în ședința din 28.11.2023.”

Ce spune articolul din ”Regulamentul privind statutul și transferul jucătorilor de fotbal” (RSTJF) în baza căruia Dănescu și Chelariu au fost declarați jucători liberi de contract:

”Articolul 18 | Încetarea raporturilor contractuale și/sau a legitimării
10. Jucătorii şi cluburile pot invoca justa cauză şi justa cauză sportivă pentru denunţarea unilaterală a contractelor și/sau a legitimării pentru următoarele motive:
a. Jucătorii:
– nu li s-au achitat drepturile contractuale pentru o perioadă mai mare de 60 de zile de la scadenţa obligaţiilor, numai după ce au transmis o notificare de punere în înterziere a clubului și i-au acordat acestuia un termen de cel puțin 15 zile în care să își îndeplinească toate obligațiile financiare scadente la data notificării și prevăzute în aceasta, iar clubul nu și-a îndeplinit obligația achitării, în termenul acordat prin notificare, a tuturor sumelor restante prevăzute în documentul emis de jucător.
Notificarea adresată clubului va fi comunicată acestuia prin orice mijloc, respectiv e-mail, fax, scrisoare recomandată cu confirmare de primire și conținut declarat sau executor judecătoresc. Cererea jucătorilor adresată Secretariatului CNSL al FRF, respectiv CSJ a AJF, va fi obligatoriu însoțită de dovada notificării clubului.”

Viitorul Pandurii are rezultate surprinzător de bune în acest sezon de Liga 2 și e la doar două puncte de calificarea în play-off

Chiar dacă întâmpină probleme financiare, Viitorul Pandurii reușește și în acest sezon să se mențină pe linia de plutire și să nu aibă emoții în privința rămânerii în Liga 2 din punct de vedere sportiv.

Antrenorul Călin Cojocaru a reușit rezultate importante, surprinzătoare chiar, ținând cont de problemele clubului și de faptul că nu are un lot cu jucători cu nume. Cei mai cunoscuți fotbaliști din lot sunt atacantul Albert Voinea (30 ani), venit nu de mult la echipă, și Denis Brînzan (27 ani).

Viitorul Pandurii a avut, până de curând, o serie de nouă rezultate consecutive pozitive în Liga 2 și în acest moment ocupă locul 10, cu 20 de puncte acumulate în 14 meciuri, la fel ca mult mai bogata, ca buget și lot, și pretențioasa Chindia Târgoviște, coborâtă în vară din prima ligă.

Trupa gorjeană este la doar două puncte de ultima poziție calificabilă în play-off, 6, ocupată de Steaua (22 puncte), astfel că poate visa inclusiv la accederea în grupa de promovare, în situația în care ar avea rezultate bun în ultimele cinci etape ale sezonului regular. Antrenorul Călin Cojocaru a dat dovadă, după victoria din weekend cu Unirea Dej, scor 2-1 la Severin, de modestie: ”Ne gândim doar la următorul meci, de la Alexandria. Nu ne interesează play-off, play-out. Toate meciurile din liga a doua sunt foarte grele și foarte echilibrate.”

În ultima etapă din 2023, Viitorul Pandurii joacă sâmbătă, de la ora 11:00, la Turnu Măgurele, cu CSM Alexandria (locul 19, 8 puncte), una dintre favoritele la retrogradare.

Foto: Justinel Stăvaru / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/viitorul-pandurii-s-ar-fi-mutat-din-targu-jiu-din-cauza-datoriilor-19294523

https://liga2.prosport.ro/seria-1/programul-etapei-a-15-a-a-ligii-2-19294595

https://liga2.prosport.ro/seria-1/a-inceput-inscrierea-pentru-drepturile-tv-din-liga-2-perioada-2024-2027-19294522

https://liga2.prosport.ro/seria-1/viitorul-pandurii-a-castigat-meciul-de-la-severin-cu-unirea-dej-19294223

Marius ANGHEL 29 Nov. 2023, 12:38 Liga 2
Pe aceeași temă