Încă un jucător de la Viitorul Pandurii a ajuns la Gilortul. Fusese lăsat neplătit pentru a deveni liber de contract

Mircea OGLINDOIU 23 Jan. 2024, 15:15 Liga 2
Încă un jucător de la Viitorul Pandurii a ajuns la Gilortul. Fusese lăsat neplătit pentru a deveni liber de contract

După Adelin Pîrcălabu, Gilortul Târgu Cărbunești a mai adus un jucător care în ultimii ani a fost legitimat la Viitorul Pandurii Târgu Jiu, club din Liga 2.

Este vorba despre Marian Robert Dănescu, fundaș de 23 de ani, care, ieri, 22 ianuarie, s-a și prezentat la reunirea echipei aflată pe locul 8 în Seria a 7-a a Ligii 3, cu 19 puncte acumulate în 15 meciuri, la fel ca Jiul Petroșani și Voința Lupac, situate mai bine în clasament datorită golaverajului.

Robert Dănescu a ajuns la Gilortul Târgu Cărbunești după despărțirea de Viitorul Pandurii

La finalul lunii noiembrie a anului trecut, Robert Dănescu era declarat liber de contract, în urma memoriului depus la Camera Națională de Soluționare a Litigiilor (CNSL) din cadrul Federației Române de Fotbal, fiindcă Viitorul Pandurii nu-i mai plătise salariile.

Fundașul Dănescu activa la echipa de la malul Jiului din februarie 2022, după ce în trecut a mai jucat pentru Pandurii Târgu Jiu, Campionii FC Argeș, Gilortul Târgu Cărbunești și ACSO Filiași. În acest sezon a fost folosit de antrenorul Călin Cojocaru doar în primele trei etape, a strâns 170 de minute în meciurile cu CFC Argeș (0-0), Unirea Slobozia (1-1) și Ceahlăul (0-2), în toate fiind titular și înlocuit pe parcurs, iar apoi nu a mai jucat, iar conducerea a decis ulterior să nu-i mai achite salariile, deoarece n-a acceptat rezilierea contractului.

În aceeași situație s-a aflat și Sebastian Chelariu. ”Cei doi jucători, Dănescu și Chelariu, au fost lăsați să plece, dar pentru că nu au vrut să rezilieze contractul nu li s-au mai plătit salariile. Inițial, au făcut memoriu doar pentru salarii. De altfel, se poate vedea, că jucătorul Chelariu nu a mai foat folosit de aproape 2 ani și până atunci doar sporadic”, spunea, pentru Liga2.ro, Călin Vladimirescu, administratorul special al Viitorului Pandurii.

Precedenta aventură a lui Dănescu la Gilortul a fost de scurtă durată

Robert Dănescu nu este la prima experiență la Gilortul, însă precedenta sa aventură la Târgu Cărbunești a fost de scurtă durată, fiindcă n-a apucat să joace decât un singur meci, din cauza pandemiei COVID-19, care a înghețat partea a doua a sezonului 2019-2020.

”Gilortul a bifat încă un transfer. Marian-Robert Dănescu a semnat cu Gilortul un contract valabil până la finalul sezonului. Jucătorul în vârstă de 23, născut la Târgu Jiu, revine la Gilortul după exact 4 ani și tot sub comanda lui Mario Găman și Boby Staicu, la fel ca în 2020. Robert Dănescu a evoluat pentru Gilortul într-un singur meci oficial, pe 7 martie 2020, în ACSO Filiași – Gilortul 1-0. După prima etapă din retur, sezonul 2019-2020 din Liga 3 a fost înghețat din cauza pandemiei de covid, aceasta fiind ultima disputată atunci în eșalonul terț.
În cariera sa, Robert Dănescu a jucat pentru Pandurii Târgu Jiu, FC Argeș, Gilortul Târgu Cărbunești, ACSO Filiași și Viitorul Pandurii Târgu Jiu. Postul de bază este cel de fundaș dreapta, dar Dănescu este un jucător polivalent și poate evolua oriunde în linia defensivă sau mijlocaș lateral stânga/dreapta. Bun venit și mult succes, Robert Dănescu!”, se arată în comunicatul remis de Gilortul Târgu Cărbunești.

21 de jucători la reunirea Gilortului

Echipa antrenată de Mario Găman și Bobby Staicu s-a reunit luni, 22 ianuarie, la stadionul ”Cristinel Răducan”, cu 21 de jucători.

La startul pregătirilor părții a doua a sezonului de Liga 3 au fost prezenți portarii Mihai Iuțalîm și Alexandru Oprița, respectiv jucătorii de câmp Alexandru Avrămescu, Fabian Bărănescu, Rareș Brujan, Bogdan Dănăricu, Robert Dănescu, Ionuț Gîlcescu, Marian Habet, Bogdan Lazăr, Florin Marica, Lucian Marina, Emil Nejoiu, Tudor Pătrășcoiu, Adelin Pîrcălabu, Constantin Roncea, Cătălin Roșu, Dragoș Săulescu și Ulrich Siewe, cărora li s-au alăturat cei doi tineri veniți în probe.

Din lotul cu care s-au încheiat meciurile oficiale din 2023 au lipsit Leonard Gheorghe, Andrei Meliță, Sebastian Popescu și Eduard Șerbulescu.

”În această săptămână urmează să mai vină în probe trei juniori și un jucător străin, iar tehnicienii echipei noastre trebuie să decidă în următoarele 3 săptămâni pe cine vor miza în sezonul de primăvară deoarece fereastra de transferuri de iarna se incheie pe 12 februarie”, a transmis Gilortul.

Amicalele echipei din Târgu Cărbunești:

– 3 februarie, Viitorul Dăești – Gilortul (Berbești);
– 7 februarie, CSM Alexandria – Gilortul (Alexandria);
– 10 februarie, Gilortul – Jiul Petroșani (Târgu Jiu);
– 17 februarie, Vulturii Fărcășești – Gilortul (Rovinari/Târgu Jiu);
– 20 februarie, Flacăra Horezu – Gilortul (Râmnicu Vâlcea);
– 24 februarie, SCM Râmnicu Vâlcea – Gilortul (Râmnicu Vâlcea);
– 2 martie, Universitatea Craiova 2 – Gilortul (Craiova).

Liga 3 se reia în data de 8 martie, data la care Gilortul va juca, pe teren propriu, cu FCU Craiova FC 2 (locul 9, 11 puncte).

Gilortul încă mai are șanse matematice la accederea în play-off, însă cel mai probabil va continua sezonul în play-out-ul Seriei a 7-a, unde matematic sunt deja ultimele două clasate CSO Turceni și FCU Craiova FC 2, principalele favorite la retrogradare.

Foto: Gilortul Târgu Cărbunești și Justinel Stăvaru (Mediafax Foto)

https://liga2.prosport.ro/seria-1/chindia-si-viitorul-pandurii-au-interdictie-la-transferuri-de-la-fifa-19297380

https://liga2.prosport.ro/seria-1/adelin-pircalabu-nu-mai-continua-cu-viitorul-pandurii-19297314

https://liga2.prosport.ro/liga-3/flavius-boroncoi-revine-ca-antrenor-la-jiul-petrosani-19297603

https://liga2.prosport.ro/liga-3/analiza-11-echipe-din-liga-3-sunt-matematic-calificate-in-play-off-iar-jumatate-din-locurile-pentru-play-out-sunt-ocupate-cu-trei-etape-inainte-de-finalul-sezonului-regular-19296050

Mircea OGLINDOIU 23 Jan. 2024, 15:15 Liga 2
Pe aceeași temă