Viitorul Pandurii a pedepsit răzvrătiții. Trei dintre fotbaliștii care și-au cerut drepturile salariale, trimiși să se antreneze separat

Răzvan STÎNGĂ 26 Apr. 2023, 15:45 Liga 2
Viitorul Pandurii a pedepsit răzvrătiții. Trei dintre fotbaliștii care și-au cerut drepturile salariale, trimiși să se antreneze separat

Viitorul Pandurii a acționat într-o notă deloc nouă în fotbalul românesc față de jucătorii care își permit să ceară drepturile salariale. În urma grevei de săptămâna trecută, care a fost confirmată și de Călin Cojocaru, trei fotbaliști au fost trimiși să se antreneze separat de restul lotului.

Trei jucători de la Viitorul Pandurii care și-au cerut salariile, trimiși să se antreneze separat

Viitorul Pandurii a acumulat restanțe salariale către jucători, dar doar trei nume au fost înștiințate că trebuie să se pregătească separat, chiar dacă numărul ”protestatarilor” a fost mai mare. Conform Pandurul, ar fi vorba despre jucătorii cu contracte mai mari, care s-ar putea despărți de clubul din Târgu Jiu în vară, la finalul întrecerii de Liga 2.

Călin Cojocaru a fost cel care i-a anunțat pe fotbaliștii în cauză că nu mai pot să se pregătească alături de restul colegilor și că vor face pregătire individuală. În plus, poate ca o pedeapsă pentru greva generală a vestiarului de săptămâna trecută, Cojocaru a programat câte două antrenamente pe zi, o decizie surprinzătoare dintr-o anumită perspectivă.

Viitorul Pandurii nu va juca în etapa a 6-a a play-out-ului Ligii 2, pentru că va sta conform tragerii la sorți de la finalul sezonului regular, dar nici emoțiile retrogradării nu le mai are.

Gorjenii vor mai evolua abia în runda a 7-a, de peste două săptămâni, ultima a play-out-ului diviziei secunde. Referitor la jucătorii care nu se mai pregătesc alături de restul lotului, decizia a venit în urma partidei cu CSC Dumbrăvița de sâmbăta trecută, scor 0-4.

Am văzut că a apărut în presă că Viitorul cât mai rezistă? Avem stabilitatea și nu zic lucrul acesta, pe românește, să dau limbi la conducere. Avem o situație cum e la 90 la sută din cluburile din România. Dar noi, în general, ne-am obișnuit să cerem.

Dar să muncim și să oferim ceva, mai rar! În general, societatea, în ziua de astăzi, mai mult e pusă pe vorbe decât pe muncă. Și lucrul acesta se reflectă în viața noastră, și a sportivilor. E același lucru”, spunea, printre altele, Cojocaru, după partida cu CSC Dumbrăvița.

Florin Răsdan a jucat doar 32 de minute în play-out, dar în sezonul regular era integralist

Un jucător cu posibil contract mare, cu un salariu consistent pentru Viitorul Pandurii, ar putea fi Florin Răsdan (28 de ani, foto articol). Căpitan al formației din Gorj în multe meciuri din acest sezon, Florin Răsdan a semnat cu CSM Slatina încă din iarnă, însă va ajunge la gruparea din județul Olt abia din vară. Formația lui Daniel Oprescu a profitat de faptul că Răsdan se afla în ultimele șase luni de contract cu echipa gorjeană și l-a convins să semneze încă din ianuarie.

Răsdan a ajuns la Viitorul Pandurii în vara lui 2022, după ce s-a despărțit de Steaua. După un singur sezon, va părăsi, însă, Gorjul. Interesant este faptul că el a fost integralist în aproape toate partidele din sezonul regular, iar odată cu debutul play-out-ului a dispărut, prinzând doar 32 de minute în partida cu FC Brașov, din prima etapă a grupei pentru evitarea retrogradării, când intra pe parcursul duelului.

E posibil ca Răsdan să nu mai fi jucat, însă, în urma unei înțelegeri cu clubul din Târgu Jiu, să nu riște vreo accidentare înainte de trecerea la CSM Slatina.

Viitorul Pandurii mai are un meci în play-out-ul Ligii 2

Viitorul Pandurii a intrat în play-out cu 25 de puncte, de pe locul 3 în Grupa B, dar a coborât un loc, pe 4, după prima etapă, cu FC Brașov, în fața căreia a cedat cu 1-3. După etapa a 2-a, după 7-2 cu Unirea Constanța, a ajuns la 28 de puncte.

În etapa a 3-a, a făcut 1-1 cu Ripensia, iar ulterior a învins la limită Concordia Chiajna, scor 1-0. În weekendul trecut gorjenii au cedat pe terenul CSC Dumbrăvița, scor 0-4. Primele locuri în Grupa B a play-out-ului sunt ocupate de FC Brașov și Concordia Chiajna, cu 40, respectiv 38 de puncte.

În etapa a 6-a din play-out-ul Ligii 2, Viitorul Pandurii va sta, iar apoi, în etapa a 7-a, va întâlni Progresul Spartac, pe teren propriu, la Târgu Jiu.

Foto: Leczki Jozsi / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/nelut-rosu-si-iulian-rosu-reactii-dupa-dinamo-poli-iasi-19268269

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ianos-brinza-omul-derby-urilor-pentru-poli-dupa-ce-a-fost-titular-cu-steaua-moldoveanul-a-revenit-in-poarta-iasiului-si-cu-dinamo-am-suferit-dar-pana-la-urma-e-o-victorie-meritata-19268265

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dinamo-esec-cu-poli-iasi-19268255

https://liga2.prosport.ro/seria-1/leo-grozavu-multumit-de-jucatorii-sai-abia-dupa-ce-a-intrat-in-ei-la-pauza-meciului-cu-dinamo-nu-am-inteles-teama-din-primele-30-de-minute-am-avut-momente-de-amorteala-19268219

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dubla-lui-alin-roman-duce-iasiul-pe-primul-loc-poli-revine-de-la-0-1-cu-dinamo-si-castiga-clar-la-bucuresti-19268202

 

 

Răzvan STÎNGĂ 26 Apr. 2023, 15:45 Liga 2
Pe aceeași temă