VIDEO | Steaua declară ”război” Universității Cluj! Daniel Oprița, gata de derby: ”Trebuie să fim pregătiți, să dăm totul, să avem atitudine.” Minusurile ardelenilor și reacția lui Adi Popa

Răzvan STÎNGĂ 22 Nov. 2021, 17:05 Liga 2
VIDEO | Steaua declară ”război” Universității Cluj! Daniel Oprița, gata de derby: ”Trebuie să fim pregătiți, să dăm totul, să avem atitudine.” Minusurile ardelenilor și reacția lui Adi Popa

Steaua are încă un derby în Liga 2, marți, cu Universitatea Cluj, în etapa a 14-a. Va fi un duel echilibrat, în opinia lui Daniel Oprița, și nu doar din perspectiva locurilor ocupate în clasament, ambele fiind pe poziții care duc în play-off la final de sezon regular. Antrenorul Stelei a scos în evidență plusurile ardelenilor.

În primul rând, Daniel Oprița a remarcat valoarea omologului său, Erik Lincar, pe care l-a analizat și îl consideră un ”principal” care știe să formeze echipe care să se lupte la promovare.

Daniel Oprița: ”Trebuie să fim pregătiți, să dăm totul, să avem atitudine” 

În al doilea rând, antrenorul Stelei a evidențiat și lotul bun conturat de Lincar, din jucători cu experiență, care au reușit să aducă multe rezultate pozitive în acest campionat. Oprița speră, însă, să profite de faptul că ”U” Cluj nu are un parcurs prea bun în deplasare.

Dacă acasă ardelenii merg excelent, cu victorii pe linie, șaspte victorii în șapte meciuri, pe teren străin au trei eșecuri din totalul celor șase partide.

Are un antrenor bun, care e obișnuit cu lupta la promovare, cu Liga 2, care știe să își facă un lot care să se bată pentru promovare. Se vede lucrul acesta, pentru că echipa e bine în clasament, practică un joc destul de bun, o să fie un meci foarte greu, cu o echipă de tradiție, sperăm să ne ridicăm la nivelul așteptărilor și să fim cei care vor lua cele trei puncte.

Nu știu dacă e un avantaj (n.r. – că ardelenii nu au un parcurs prea bun în deplasare), fiecare meci are istoria lui. Fiind un derby, și mai ales când joci în Ghencea cu Steaua, te motivezi și vrei să câștigi. Ne-am obișnuit cu lucrul acesta, trebuie să fim pregătiți, să dăm și noi totul, să avem atitudine, să ne dăruim la fel cum am făcut-o și la meciul cu Hermannstadt.

Chiar dacă nu o să fie spectacol, până la urmă importante sunt punctele, mai ales acum, pe final. Avem nevoie de cele trei puncte, să stăm puțin mai liniștiți”, a declarat Daniel Oprița la conferința de presă.

Daniel Oprița vrea nouă puncte din nouă pe final de 2021 

Steaua nu este liniștită în ceea ce privește prezența în play-off-ul Ligii 2, iar Daniel Oprița vrea ca situația să se schimbe în aceste ultime trei meciuri din 2021. Pe lângă un succes cu ”U” Cluj, își dorește șase puncte și apoi, în partidele cu Poli Timișoara și FC Buzău.

Dacă le-am câștiga, cred că am fi acolo 90 la sută. Ar fi destul de greu să mai ratăm primele șase locuri. Și celelalte echipe vor juca între ele și se vor mai pierde puncte. Eu zic că dacă am câștiga aceste trei meciuri, am lua o opțiune serioasă pentru play-off.

La prima vedere pare că Petrolul s-a desprins de pluton, dar nu se știe niciodată. Și ea mai are meciuri de jucat, a avut meci greu cu Chiajna, unde putea să și piardă sau să facă egal. Dacă e pe primul loc, nu putem să ne legăm că nu merită să fie acolo. Însă, mai sunt meciuri grele, dacă pierde două partide la rând se pot complica lucrurile”, a mai punctat Daniel Oprița.

Adrian Popa: ”Să fim cu un pas mai aproape de play-off. Să putem să pregătim etapele din 2022 și play-off-ul apoi” 

Adrian Popa, cel mai important nume din lotul Stelei, a participat la conferința de presă premergătoare partidei cu Universitatea Cluj, alături de Daniel Oprița. Experimentatul mijlocaș a scos și el în evidență nevoia victoriei în partida cu ardelenii, dar a vorbit și despre alte apecte.

Noi ne dorim să câștigăm, nu doar să rămânem invincibili acasă, ne dorim să câștigăm pentru a avea un final de an mai liniștit. Să câștigăm toate cele trei meciuri și să fim cu un pas mai aproape de play-off. Să putem să pregătim etapele din 2022 și play-off-ul apoi.

Atuurile noastre sunt forța grupului, terenul propriu, pentru că jucăm pe Ghencea, avem destule atuuri, acum sperăm să le valorificăm.

(N.r. – Despre perioada petrecută la Universitatea Cluj) Am promovat cu Universitatea Cluj. Pentru mine a fost o perioadă bună, m-am simțit bine, nu a depins de mine rămânerea mea acolo, ci de cei din conducere, dar un șut în fund e un pas înainte. Sunt bine, sunt sănătos, ce a fost a fost”, a spus Adrian Popa.

Steaua a câștigat clar ultima partidă cu ”U” Cluj, un amical 

Ultima dată, Steaua și Universitatea Cluj s-au întâlnit într-un meci amical disputat în ianuarie, în sezonul trecut, când ”militarii” se aflau în Liga 3. Testul a fost câștigat de echipa lui Oprița, la diferență mare, 4-1.

Înaintea partidei de marți, ”U” Cluj e pe locul 3 în Liga 2, cu 30 de puncte, la un punct de locul 2, FC Hermannstadt, și la nouă de liderul Petrolul. Steaua e pe locul 6, cu 25 de puncte, la egalitate cu FC Buzău, echipa de deasupra ei, și la trei peste locul 7, FK Csikszereda.

Foto și video: Steaua TV 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-a-pus-ochii-pe-straini-un-francez-legitimat-in-trecut-la-psg-2-se-pregateste-sub-comanda-lui-daniel-oprita-si-va-fi-testat-intr-un-amical-19210966

https://liga2.prosport.ro/seria-1/video-multa-prudenta-la-u-cluj-inaintea-derby-ului-cu-steaua-erik-lincar-ii-lauda-pe-militari-dar-le-cere-jucatorilor-sai-cadoul-perfect-de-craciun-analiza-duelului-din-ghencea-19210526

https://liga2.prosport.ro/seria-1/daniel-oprita-informatii-despre-dreptul-de-promovare-in-liga-1-al-stelei-asta-mi-s-a-spus-ce-i-a-comunicat-conducerea-19210112

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-se-intareste-daniel-oprita-testeaza-un-mijlocas-care-pe-hartie-da-bine-un-jucator-interesant-in-genul-lui-lyes-houri-antrenorul-vrea-sa-transfere-un-atac-19210071

Răzvan STÎNGĂ 22 Nov. 2021, 17:05 Liga 2
Pe aceeași temă