VIDEO | Adi Popa consideră ”foarte disputat” play-off-ul din acest sezon de Liga 2, spre deosebire de cel trecut. De ce și-a dorit-o pe Dinamo în Top 6 și ce vrea să facă după ce își încheie cariera de fotbalist

Carmen DUMITRU, Marius ANGHEL 28 Mar. 2023, 14:06 Liga 2

Adrian Popa (34 de ani) este la al doilea sezon în care joacă pentru Steaua, în play-off-ul Ligii 2, iar mijlocașul triplu campion cu FCSB este de părere că în actualul campionat lupta pentru promovare este mai echilibrată decât cea din ediția trecută.

Adrian Popa abia așteaptă meciurile Stelei cu Dinamo din play-off

Lider de 12 etape consecutive cu echipa din Ghencea, Popa se bucură din mai multe motive pentru faptul că Dinamo a prins play-off-ul.

”Cred că o să fie un play-off foarte disputat. Față de cel de anul trecut, categoric e mult mai echilibrat, pentru că anul trecut au fost cele trei care au și promovat (n.r. – Petrolul și FC Hermannstadt au promovat direct, iar ”U” Cluj în urma barajului cu Dinamo), aveau loturi foarte valoroase, bugete foarte mari și la final s-a văzut, drept dovadă că și în Liga 1 consider că toate trei au făcut o figură frumoasă! Hermannstadt, dacă nu ar fi avut acea problemă cu TAS-ul, cu cele nouă puncte, cred că ar fi fost în play-off. Asta spune multe.

Acum e un play-off echilibrat, echipele, ca și număr de puncte, sunt acolo. Cu două victorii legate poți să intri pe loc de promovare. De Dinamo eu am spus de dinainte să intre, când puțini le dădeau șanse, că mi-aș dori ca să intre, pentru noi, pentru suporteri, să jucăm două meciuri cu foarte mulți fani, cu atmosferă de derby. Ce poate fi mai frumos de asta? Nu cred că va fi plin (n.r – Arena Națională, la meciul cu Dinamo), dar 20 de mii de spectatori pentru un meci de Liga a 2-a, consider că este mai mult decât destul”, a spus Adi Popa într-un interviu acordat pentru ProSport.

Deniz Giafer, depășit de Adrian Popa în meciul dintre Dinamo și Steaua, primul disputat în Liga 2, desfășurat pe Arena Națională din București, vineri, 9 septembrie 2022. Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Popa vrea să încheie sezonul cu Steaua pe locul 1: ”Acolo ne e locul”

Mijlocașul bucureștean are în acest sezon de Liga 2 19 meciuri jucate (1610 minute) dintr-un total de 20, în toate a început ca titular, în șase a fost înlocuit și a marcat 6 goluri.

În sezonul trecut a avut 19 partide jucate (1276 minute) și a înscris 5 goluri, astfel că se poate spune că în acest campionat a avut o evoluție mai bună, la fel și Steaua, care a stat mai mult de jumătate din timp pe primul loc.

”E o atmosferă bună, suntem pe primul loc, chiar dacă la golaveraj. Nu are cum să nu fie o atmosferă plăcută atunci când ești pe primul loc și vii după trei victorii consecutive fără gol primit.

Îmi doresc să terminăm tot pe primul loc, pentru că am condus aproape de la început până la sfârșit, bine, n-am fost din primele etape, pentru că am avut și o restanță, am avut două-trei sincope la început, dar de când am ajuns pe primul loc nu am mai coborât de acolo. Îmi doresc să rămânem acolo până la final, pentru ca acolo ne e locul”, a spus Popa.

”Dacă nu avem drept de promovare, ce, celelalte echipe care n-au drept, ce să facă, să se retragă din campionat sau ce?”

”Motoreta” a comentat și cât de frustrant este să fie pe primul loc și să știe că nu poate promova, pentru al doilea sezon consecutiv, dar și cel îl motivează.

”Asta e la momentul acesta, când discutăm, poate se schimbă ceva și vom putea promova încă de anul acesta, dacă nu, asta este, noi ne-am făcut treaba ca jucători, ca fotbaliști profesioniști. Dacă n-a mai ținut de noi mai sus, nu avem ce face.

Jucăm pentru noi, pentru suporteri, familii, pentru că suntem plătiți, normal, trebuie să ne facem treaba. Acum, dacă nu avem drept, ce, celelalte echipe care n-au drept (n.r. – în Liga 2 sunt încă patru echipe fără drept de promovare, însă toate joacă în play-out: CSM Slatina, CSC Dumbrăvița, CS Comunal Șelimbăr și Minaur Baia Mare), ce să facă, să se retragă din campionat sau ce?

Nu ține de noi (n.r. – dacă așteaptă vești noi). Noi trebuie să fim focusați pe ce avem de făcut pe teren, la fiecare meci, atâta tot. Dacă va veni o surpriză plăcută de la autorități sau nu știu de unde trebuie să vină, va fi binevenită pentru toată lumea”, a declarat mijlocașul stelist.

Adi Popa are 11 goluri marcate pentru Steaua în 38 de meciuri disputate în Liga 2. Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Popa nu vrea să continue ca antrenor, ci ”la birouri”: ”Am adunat anumite cunoștințe pe care le-aș putea pune în slujba unei echipe”

Adi Popa mai are contract până în vară cu Steaua și momentan nu știe dacă va mai continua sau nu în Ghencea, acolo unde și-ar dori să își încheie cariera de fotbalist.

”Eu când am semnat, am spus ca îmi voi dori sa mă retrag de aici, acum nu ține doar de mine. Voi vedea ce se dorește la club pe viitor. Voi juca fotbal până când voi simți ca nu voi mai putea face față din punct de vedere fizic”, a spus Popa, care în cariera sa a evolua pentru FC Timișoara, CS Buftea, Gloria Buzău, ”U” Cluj, Concordia Chiajna, FCSB, Reading (Anglia), Al Taawon (Arabia Saudită), Ludogorets (Bulgaria), FC Voluntari, Academica Clinceni și Steaua. Pentru naționala României are 24 de meciuri și 4 goluri.

Întrebat despre ce și-ar dori să facă după ce își încheie cariera de fotbalist, Popa a spus că nu ar vrea să fie antrenor, ci mai degrabă să lucreze într-o poziție administrativă.

”Eu nu mă văd neapărat pe bancă (n.r. – ca antrenor), pentru că e mult mai stresantă meseria, mă văd undeva la munca de birou, în administrație. E o modă asta ca mai toți fotbaliștii să devină antrenori și foarte puțini să fie sus, la birouri, și cred că prin studiile pe care le-am urmat, experiențele pe care le-am avut pe afară, că am fost și eu pe la Ludogorets, prin Anglia, prin mai multe țări, consider că am adunat anumite cunoștințe pe care le-aș putea pune în slujba unei echipe și să dezvoltăm un proiect ok”, a mai spus fotbalistul Stelei pentru ProSport.

Steaua se află pe locul 1 în play-off-ul Ligii 2, cu 43 de puncte, la egalitate cu Poli Iași, pe care o devansează la golaveraj, iar în etapa a 2-a va juca joi, de la ora 20:00, la Galați, cu SC Oțelul (locul 3, 36 puncte).

Interviul cu Adrian Popa:

https://liga2.prosport.ro/nationale/romania-u20-executata-in-norvegia-cu-cinci-titulari-din-liga-2-selectionata-condusa-de-daniel-pancu-a-fost-condusa-cu-0-3-din-minutul-14-19264621

https://liga2.prosport.ro/program-tv/etapa-a-2-a-din-play-off-ul-ligii-2-incepe-tot-joi-chiar-daca-steaua-si-a-dorit-amanarea-partidei-de-la-galati-in-play-out-unul-dintre-meciuri-se-disputa-duminica-19264556

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-esec-categoric-in-amicalul-cu-campionii-fc-arges-19264452

Carmen DUMITRU, Marius ANGHEL 28 Mar. 2023, 14:06 Liga 2
Pe aceeași temă