Adrian Popa va rămâne în fotbal după retragere. Planurile mijlocașului de la Concordia Chiajna

Andrei PASCU 20 Dec. 2023, 15:47 Liga 2

Adrian Popa, ajuns la 35 de ani, începe să se gândească la retragere. Se mai vede pe teren cel mult până la finalul sezonului următor, dar apoi va continua în fenomen. Asta își dorește mijlocașul legitimat în Liga 2, la Concordia Chiajna.

Campionul României cu FCSB oscilează între două variante, fie să o ia pe calea antrenoratului, fie să activeze în zona de conducere, pe o funcție administrativă.

Adrian Popa, în prezent la Concordia Chiajna, se gândește la retragerea din fotbal

În acest moment, deși s-a apucat de școala de antrenori, Adrian Popa se vede mai mult conducător de club, mai ales că are o vastă experiență ca jucător și a cunoscut tot felul de tipuri de echipe, atât în România, cât și în afara țării, în Anglia, Bulgaria sau țările arabe.

În prezent la Concordia Chiajna, Adrian Popa se gândește cu părere de rău la faptul că va fi nevoit să își încheie cariera de fotbalist. Are nouă trofee, dintre care patru titluri, trei cu FCSB și unul cu Ludogoreț.

”Nu mai este mult timp, mă sperie această idee (n.r. – că va ajunge la retragere). O să mă trezesc și nu o să am ce să fac. Este o teamă pentru acest final. Fac cursuri ca să iau carnet de antrenor, dar nu m-aș vedea… .

M-aș vedea mai degrabă într-o funcție administrativă, în conducerea unui club. Am un master în managementul strategic al firmei, iar acum fac un master pe zona de sport, după ce am terminat Facultatea de Educație Fizică și Sport.

Sper să mă ajute foarte mult experiența din Anglia și am văzut cu ce mănâncă fotbalul. Am luat legătura cu fotbalul modern unde cred că tindem și noi și sunt convins că acest lucru mă va ajuta foarte mult”, a declarat Adrian Popa pentru PlaySport.

Adrian Popa a jucat doar cinci meciuri în acest sezon de Liga 2 pentru Concordia Chiajna

Adrian Popa a început ca titular sub comanda lui Erik Lincar, iar în primele două jocuri a fost înlocuit pe final, în partidele cu FK Miercurea Ciuc, scor 3-0, și CSM Alexandria, scor 0-1. În următoarele două a fost integralist, în 6-0 cu Progresul Spartac și 0-1 cu CSC Șelimbăr, însă apoi a dispărut din lot. A absentat în următoarele șase partide, cu Corvinul Hunedoara, Steaua, CSM Reșița, CSM Slatina, Viitorul Pandurii și Gloria Buzău.

Apoi, în etapa a 11-a din Liga 2, mijlocașul a evoluat 64 de minute în partida cu CS Mioveni, scor 1-1. Ulterior, în ultimele patru meciuri din acest an nu a mai jucat. Cu toate acestea, Popa nu ia în calcul plecarea de la Concordia Chiajna și a anunțat că vrea să promoveze în SuperLiga României cu ilfovenii.

Mai vreau să joc un an și jumătate, sper să mă țină picioarele, până la 37 de ani. Planul este să promovez cu Chiajna și să mai joc un an în Liga 1. Sper să-mi iasă”, a mai spus jucătorul.

Adrian Popa, campion în România și Bulgaria

În România, Adrian Popa a jucat pentru FCSB în două perioade diferite: 2012-2017 și 2019-2020. De-a lungul carierei, a mai evoluat pentru FC Timișoara, CS Buftea, Gloria Buzău, Universitatea Cluj, Concordia Chiajna, Reading, Al-Taawon, Ludogoreț, FC Voluntari și Academica Clinceni.

Mijlocașul are 24 de meciuri pentru naționala României și patru goluri. La nivelul echipelor de club, are trei titluri în România, cu FCSB, un campionat în Bulgaria și prezențe în grupele Europa League și Champions League.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/povestea-de-viata-a-lui-diego-ferraresso-fundasul-brazilian-de-la-gloria-buzau-19296375

https://liga2.prosport.ro/seria-1/flavius-stoican-ramane-la-csm-resita-a-refuzat-fc-botosani-19296370

https://liga2.prosport.ro/seria-1/alexandru-darius-pop-s-a-despartit-de-concordia-chiajna-19296362

https://liga2.prosport.ro/seria-1/zoltan-szondi-presedintele-echipei-fk-miercurea-ciuc-sustine-propunerea-lui-razvan-burleanu-19296313

https://liga2.prosport.ro/seria-1/suporterii-echipei-steaua-cer-obtinerea-dreptului-legal-de-promovare-din-liga-2-19296300

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cristian-pustai-a-gasit-rezolvarea-ecuatiei-pentru-calificarea-ceahlaului-in-play-off-19296299

Andrei PASCU 20 Dec. 2023, 15:47 Liga 2
Pe aceeași temă