VIDEO | Stadiul lucrărilor la noul stadion al Rapidului: șantierul pare a fi părăsit. Cum arată arenele Steaua și Arcul de Triumf

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 13 Oct. 2020, 13:00 Actualizat: 13 Oct. 2020, 13:17 Liga 2

Noul stadion Giulești – ”Valentin Stănescu” se apropie de finalizare, chiar dacă lucrările n-au mai avansat la fel de mult în ultima perioadă. Tribunele arenei Rapidului au fost ridicate și la trei dintre ele au fost instalate structurile metalice pentru acoperiș. Numai că lucrările par a fi ”înghețat”, observând ultima filmare cu drona de deasupra stadionului.

Imaginile filmate cu drona de ”CN AerialView” și postate la 11 octombrie arată șantierul de la stadionul Rapidului ca fiind părăsit. Niciun muncitor nu apare în incinta arenei, altădată un ”furnicar” de oameni. Ori lucrările înaintează foarte greu, comparând cu imaginile postate de CNI la 23 septembrie, în care diferențele observabile cu ochiul liber de atunci și acum sunt destul de mici.

Imaginile distribuite de Rapid cu stadiul lucrărilor la stadionul din cartierul Giuleșteni, arenă care se dorește a fi finalizată în acest an:

Imagini postate de Compania Națională de Investiții la 23 septembrie:

Va fi finalizat stadionul Rapidului în 2020?

Dacă noile stadioane Steaua și Arcul de Triumf sunt aproape finalizate, la arena ”Valentin Stănescu” mai sunt multe lucruri de pus la punct. Posibilitatea de finalizare în 2020 este puțin probabilă, în ciuda promisiunilor lui Ionuț Stroe, Ministrul Tineretului și Sportului.

”Cele trei stadioane vor fi gata în acest an. Lucrările sunt avansate. În momentul de față, Ghencea (n.r. – stadionul Steaua) este undeva peste 80 la sută, Arcul de Triumf e la 75 la sută, iar la stadionul Giulești se recuperează zi de zi acel handicap cu care a pornit, ordinul de începere a lucrărilor a fost dat la patru luni distanță de celelalte stadioane, dacă îmi aduc bine aminte în septembrie 2019. Dar în acest an le vom avea gata”, spunea Ionuț Stroe la începutul lunii mai.

Peluzele și tribunele vor purta numele unor jucători emblematici al Rapidului 

Numele stadionului va fi ”Rapid Arena”, care va face parte din complexul ”Valentin Stănescu”, personalitate care va denumi și Tribuna 1. Peluza Nord va avea denumirea de ”Dan Coe”, iar Peluza Sud va purta numele lui ”Tache Macri”.

Lista completă a denumirile de la noul stadion al clubului Rapid:

denumire stadion: Rapid Arena
denumire Peluza Nord: Dan Coe
denumire Peluza Sud: Tache Macri
denumire Tribuna a II-a: Alexandru Neagu
denumire Tribuna I: Valentin Stănescu
denumire Tribuna VIP: Nicolae Manea

Numele alese pentru lojele stadionului: Ion Costea, Iuliu Baratky, Gheorghe Dungu, Ion Bogdan, Vintilă Cossini, Necula Răducanu, Dumitru Macri, Bazil Marian, Ion Motroc, Ștefan Filotti, Vasile Copil, Ilie Greavu, Constantin Năsturescu, Nichi Dumitriu, Ion Pop, Teofil Codreanu, Nicolae Lupescu, Constantin Jamaischi, Ion Ionescu.

Caracteristici Rapid Arena:

  • capacitate: 14.000 de locuri (din care peste 250 de locuri pentru persoanele cu dizabilităţi şi însoţitorii lor)
  • preţ: 39.499.366 milioane de euro
  • nivel clasificare: UEFA, 4
  • suprafața de joc: 105 metri lungime, 68 metri lățime; gazon natural ranforsat sintetic, cu încălzire, degivrare, drenaj și sistem de irigație
  • beneficii: pistă de atletism sub tribune, sală de sport sub „Peluza Nord”; 28 de spații de cazare pentru sportivi, spații administrative, magazin, zonă de mâncare, spații pentru mass media și VIP
  • complexul va fi prevăzut cu săli de sport pentru diverse discipline sportive precum haltere, box,
    lupte/judo/karate, tenis/volei/baschet, atletism, precum şi săli de forţă sau recuperare şi pistă
    de popice

Stadiul lucrărilor la noul stadion Steaua:

Stadiul lucrărilor la noul stadion Arcul de Triumf:

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 13 Oct. 2020, 13:00 Actualizat: 13 Oct. 2020, 13:17 Liga 2
Pe aceeași temă