Întâlnire importantă pentru finalizarea stadionului ”Rapid Arena”: ”S-au discutat probleme legate de configurația scaunelor, amplasarea muzeului și respectarea graficului de execuție al lucrărilor.” FOTO cu designul tribunelor

Răzvan STÎNGĂ 23 Jul. 2020, 15:56 Liga 2

Viitorul stadion al Rapidului, ”Rapid Arena”, va fi gata până la finalul acestui an, după cum au spus cei care se ocupă de construcție. Astfel, a avut loc o întâlnire foarte importantă marți, 21 iulie, cu privire la anumite detalii care reprezintă una dintre ultimele etape ale finalizării arenei.

Ședința s-a desfășurat la Ministerul Transporturilor și au participat Lucian Bode, ministrul Transporturilor, Gheorghe Popescu, consilierul primului ministru și coordonator al EURO 2020 în România, și Adrian Cefalan, directorul de investiții al Companiei Naționale de Investiții.

Muzeul Rapid va fi amplasat la una dintre peluze 

În cadrul întrunirii s-a stabilit ca muzeul unde vor fi expuse toate elementele care amintesc de istoria Rapidului să fie amplasat la peluza apropiată Teatrului Giulești, dar și anumite aspecte cu privire la poziționarea scaunelor și inscripțiile care vor apărea pe acestea.

Scaunele vor fi de culoare vișinie, iar pe ele, cu alb, vor fi scrise următoarele: la Tribuna 2 va fi menționat numele ”Rapid”, la una din peluze va fi scris anul în care s-a înființat clubul, 1923, iar la cealaltă, unde stă galeria, va fi desenată stema veche a clubului giuleștean.

”În data de 21 iulie 2020 a avut loc la sediul Ministerului Transporturilor o întâlnire la care au participat, domnul Lucian Bode, Ministrul Transporturilor, domnul Gică Popescu, Consilier al primului ministru, coordonator proiect Euro 2020 și Adrian Cefalan, Director de investiții al CNI SA.

S-au discutat probleme legate de construirea stadionului Rapid, privind configurația scaunelor, amplasarea muzeului și respectarea graficului de execuție al lucrărilor. S-a convenit ca scaunele să fie de culoare vișinie și să se scrie cu scaune albe pe tribuna 2 -RAPID, pe o peluză – anul 1923 și pe cealaltă peluză să se realizeze modelul siglei Rapid. Pentru muzeu s-a convenit că acesta va fi amplasat pe peluza dinspre Teatrul Giulești la etaj, cu acces direct și lift pentru persoanele cu dizabilități. Totodată se va solicita antreprenorului general să respecte graficul de execuție în vederea finalizării în termen a stadionului”, se arată într-o postare de pe pagina de Facebook a lui Gheorghe Popescu.

Peluzele și tribunele vor purta numele unor jucători emblematici al Rapidului 

Numele stadionului va fi ”Rapid Arena”, care va face parte din complexul ”Valentin Stănescu”, personalitate care va denumi și Tribuna 1. Peluza Nord va avea denumirea de ”Dan Coe”, iar Peluza Sud va purta numele lui ”Tache Macri”.

Lista completă a denumirile de la noul stadion al clubului Rapid:

denumire stadion: Rapid Arena
denumire Peluza Nord: Dan Coe
denumire Peluza Sud: Tache Macri
denumire Tribuna a II-a: Alexandru Neagu
denumire Tribuna I: Valentin Stănescu
denumire Tribuna VIP: Nicolae Manea

Numele alese pentru lojele stadionului: Ion Costea, Iuliu Baratky, Gheorghe Dungu, Ion Bogdan, Vintilă Cossini, Necula Răducanu, Dumitru Macri, Bazil Marian, Ion Motroc, Ștefan Filotti, Vasile Copil, Ilie Greavu, Constantin Năsturescu, Nichi Dumitriu, Ion Pop, Teofil Codreanu, Nicolae Lupescu, Constantin Jamaischi, Ion Ionescu.

Așa arată în acest moment noul stadion al Rapidului. Foto: CNI

Caracteristici Rapid Arena:

  • capacitate: 14.000 de locuri (din care peste 250 de locuri pentru persoanele cu dizabilităţi şi însoţitorii lor)
  • preţ: 39.499.366 milioane de euro
  • nivel clasificare: UEFA, 4
  • suprafața de joc: 105 metri lungime, 68 metri lățime; gazon natural ranforsat sintetic, cu încălzire, degivrare, drenaj și sistem de irigație
  • beneficii: pistă de atletism sub tribune, sală de sport sub „Peluza Nord”; 28 de spații de cazare pentru sportivi, spații administrative, magazin, zonă de mâncare, spații pentru mass media și VIP

Foto: Compania Națională de Investiții

Răzvan STÎNGĂ 23 Jul. 2020, 15:56 Liga 2
Pe aceeași temă