Stadionul din Giulești nu va fi gata nici în mai. A început montarea scaunelor, dar, cu toate acestea, Rapid nu știe exact când va juca acolo. Victor Angelescu: ”Că vor fi întârzieri, nu prea mai contează. Sper să evoluăm zeci de ani pe el”

Răzvan STÎNGĂ 08 Apr. 2021, 15:52 Liga 2

Lucrările la noul stadion al Rapidului avansează de la o zi la alta, iar recent, în această săptămână, s-a trecut la montarea scaunelor. Firma care se ocupă de construirea arenei din Giulești a postat pe Facebook imagini noi cu stadiul șantierului.

Scaunele vor fi de culoare vișinie și alb, iar cu cele alb vor fi scrise următoarele: la Tribuna 2 va fi menționat numele Rapid, la una din peluze va fi scris anul în care s-a înființat clubul, 1923, iar la cealaltă, unde stă galeria, va fi desenată stema veche a clubului giuleștean.

Rapid nu știe când va juca pe noul stadion. Victor Angelescu: ”Nu pot să estimez o dată anume” 

În ceea ce privește finalizarea construcției stadionului, aceasta este preconizată pentru luna iunie, deși anterior se vorbea de luna mai.

Potrivit acționarului majoritar al Rapidului, Victor Angelescu, compania care se ocupă de lucrare a anunțat că peste aproximativ o lună și jumătate ceea ce ține de ea va fi terminat.

Asta nu înseamnă că Rapid va putea avea în viitorul foarte apropiat prima partidă acolo. După ce lucrarea va fi terminată, sunt necesare anumite demersuri, de la aprobări până la recepție.

Cert este că, potrivit lui Angelescu, Rapid va juca în acest an pe noul stadion din Giulești. Sunt șanse mari ca prima partidă să aibă loc sezonul următor însă, undeva în toamnă.

”Când am vorbit cu cei care se ocupă de construcție, acum aproximativ două luni, am înțeles că va fi gata în iunie, dar probabil că va fi nevoie de avize și alte lucruri pe care trebuie să le luăm. Nu pot să estimez când vom putea juca acolo. Cei de la Clubul Sportiv sau CNI și Erbașu, cei care construiesc stadionul, pot spune mai multe. Dar asta am înțeles, că în luna iunie va fi dat către Minister, iar apoi către Clubul Sportiv.

E vorba de recepție. Sperăm cât mai repede să jucăm pe el, dar sincer să fiu sunt bucuros că se face. Că e iulie, august, septembrie, e un stadion unde sper să jucăm zeci de ani de acum înainte. Faptul că vor fi întârzieri de acum înainte nu prea mai contează, știm sigur că vom juca pe el anul acesta. Știm sigur că pentru lucrurile bune trebuie să aștepți. E cert că vom juca pe el anul acesta. Că e septembrie, că e octombrie, vom vedea”, a declarat Victor Angelescu la prezentarea lui Daniel Niculae, în funcția de președinte al clubului.

Finalizarea stadionului din Giulești se amână din nou. Ultimul termen anunțat în repetate rânduri era luna mai

Rapid Arena, pentru că acesta e numele pe care stadionul are mari șanse să îl poarte, a avut în primă fază termen de finalizare vara anului trecut, când trebuia să servească drept stadion de antrenament pentru naționalele de la Campionatul European. Cum competiția nu a mai avut loc anul trecut, apoi a apărut alt termen, sfârșitul lui 2020. Acum, un altul a fost dat, în luna iunie 2021, după ce s-a mai vehiculat a doua jumătate a lunii mai. Au spus-o chiar Compania Națională de Investiții, constructorul, cât și ministrul dezvoltării, lucrărilor publice şi administraţiei, Attila Cseke.

”M-am bucurat să constat că se lucrează în ritm susținut pe arena din Giulești și am fost asigurat de constructori că aceasta va fi finalizată până la sfârșitul lunii mai, astfel încât stadionul să poate fi redat în condiții optime bucureștenilor și, în același timp, pentru a ne onora obligațiile asumate pentru derularea Campionatului European de Fotbal din această vară”, spune Attila Cseke la începutul anului.

Fostul ministru al tineretului și sportului, Ionuț Stroe, susținea anul trecut că noul stadion al Rapidului va fi gata până la finalul lui 2020.

Rapid Arena va avea 14.000 de locuri și costă aproximativ 39.5 milioane de euro 

Numele stadionului ar putea fi ”Rapid Arena”, care va face parte din complexul Valentin Stănescu, personalitate care va denumi și Tribuna 1. Peluza Nord va avea denumirea de Dan Coe, iar Peluza Sud va purta numele lui Tache Macri.

Lista completă a denumirile de la noul stadion al clubului Rapid:

denumire stadion: Rapid Arena
denumire Peluza Nord: Dan Coe
denumire Peluza Sud: Tache Macri
denumire Tribuna a II-a: Alexandru Neagu
denumire Tribuna I: Valentin Stănescu
denumire Tribuna VIP: Nicolae Manea

Numele alese pentru lojele stadionului: Ion Costea, Iuliu Baratky, Gheorghe Dungu, Ion Bogdan, Vintilă Cossini, Necula Răducanu, Dumitru Macri, Bazil Marian, Ion Motroc, Ștefan Filotti, Vasile Copil, Ilie Greavu, Constantin Năsturescu, Nichi Dumitriu, Ion Pop, Teofil Codreanu, Nicolae Lupescu, Constantin Jamaischi, Ion Ionescu.

Capacitatea stadionul va fi de 14.000 de locuri (din care peste 250 de locuri pentru persoanele cu dizabilităţi şi însoţitorii lor). Suma totală a construcției se ridică la aproximativ 39.5 milioane de euro.

Foto: FC Rapid 1923 și Construcții Erbașu

https://liga2.prosport.ro/seria-1/grigore-sichitiu-emotionat-cand-a-fost-intrebat-de-daniel-niculae-m-ai-atins-la-coarda-sensibila-ce-spune-despre-propunerea-de-a-reveni-la-rapid-si-sfatul-pretios-pentru-fostul-sa-19178147

https://liga2.prosport.ro/seria-1/primele-trei-mutari-din-era-daniel-niculae-la-rapid-vrea-sa-aduca-trei-fosti-giulesteni-in-pozitii-importante-pentru-a-revolutiona-clubul-exclusiv-19178104

https://liga2.prosport.ro/seria-1/adrian-balan-a-marcat-primul-gol-in-play-off-ul-ligii-2-si-a-dus-rapid-pe-locul-1-atacantul-e-la-al-treilea-joc-consecutiv-in-care-inscrie-am-inceput-sa-primesc-mai-multe-mingi-cu-19178097

Răzvan STÎNGĂ 08 Apr. 2021, 15:52 Liga 2
Pe aceeași temă