FOTO | Imagini spectaculoase cu Rapid Arena. S-a trecut la montarea gazonului, iar procesul de instalare a scaunelor a fost finalizat

Răzvan STÎNGĂ 12 May. 2021, 19:32 Liga 2

Rapid Arena este aproape gata! Noul stadion din Giulești se află pe ultima sută de metri în ceea ce privește construcția, iar miercuri, 12 mai, a început montarea gazonului. Din fotografiile prezentate de Rapid pe pagina de Facebook, montarea scaunelor a fost finalizată.

Pe Rapid Arena a început montarea gazonului 

Imaginile cu noua arenă, pe care Rapid speră să debuteze sezonul următor chiar în Liga 1, arată spectaculos iar momentul când va fi anunțată finalizarea completă a lucrărilor e tot mai aproape. Clubul giuleștean elimină orice semn de întrebare în ceea ce privește denumirea noului stadion. Acesta se va numi Rapid Arena, existând deja o pagină de Facebook dedicată lui.

Primele imagini cu noul gazon de pe stadionul Giulești”, este mesajul de pe FC Rapid 1923, care pune la dispoziție mai multe fotografii din momentul montării primelor rulouri de gazon.

Data în care va fi inaugurat Rapid Arena nu este cunoscută deocamdată 

Ultimele estimări ale constructorilor, cu privire la data finalizării în întregime a lucrărilor de pe Rapid Arena, indică faptul că în luna următoare, iunie, totul va fi gata. E adevărat că, în timp, au tot existat termene depășite.

Victor Angelescu, principalul finanțator al Rapidului, a fost cel care a anunțat luna iunie ca perioadă de finalizare a lucrărilor. Nu este cunoscut însă momentul în care Rapid va putea inaugura arena, pentru că e nevoie de mai multe avize, dar este clar că primul meci oficial va avea loc în Liga 1, dacă giuleștenii vor promova la finalul acestui campionat de Liga 2.

Când am vorbit cu cei care se ocupă de construcție, acum aproximativ două luni, am înțeles că va fi gata în iunie, dar probabil că va fi nevoie de avize și alte lucruri pe care trebuie să le luăm. Nu pot să estimez când vom putea juca acolo. Cei de la Clubul Sportiv sau CNI și Erbașu, cei care construiesc stadionul, pot spune mai multe. Dar asta am înțeles, că în luna iunie va fi dat către Minister, iar apoi către Clubul Sportiv.

E vorba de recepție. Sperăm cât mai repede să jucăm pe el, dar sincer să fiu sunt bucuros că se face. Că e iulie, august, septembrie, e un stadion unde sper să jucăm zeci de ani de acum înainte. Faptul că vor fi întârzieri de acum înainte nu prea mai contează, știm sigur că vom juca pe el anul acesta. Știm sigur că pentru lucrurile bune trebuie să aștepți. E cert că vom juca pe el anul acesta. Că e septembrie, că e octombrie, vom vedea”, declara Victor Angelescu în urmă cu o lună.

Rapid Arena va avea 14.000 de locuri și costă aproximativ 39.5 milioane de euro 

Rapid Arena va face parte din Complexul Valentin Stănescu, personalitate care va denumi și Tribuna 1. Peluza Nord va avea denumirea de Dan Coe, iar Peluza Sud va purta numele lui Tache Macri.

Lista completă a denumirile de la noul stadion al clubului Rapid:

denumire stadion: Rapid Arena
denumire Peluza Nord: Dan Coe
denumire Peluza Sud: Tache Macri
denumire Tribuna a II-a: Alexandru Neagu
denumire Tribuna I: Valentin Stănescu
denumire Tribuna VIP: Nicolae Manea

Numele alese pentru lojele stadionului: Ion Costea, Iuliu Baratky, Gheorghe Dungu, Ion Bogdan, Vintilă Cossini, Necula Răducanu, Dumitru Macri, Bazil Marian, Ion Motroc, Ștefan Filotti, Vasile Copil, Ilie Greavu, Constantin Năsturescu, Nichi Dumitriu, Ion Pop, Teofil Codreanu, Nicolae Lupescu, Constantin Jamaischi, Ion Ionescu.

Capacitatea stadionul va fi de 14.000 de locuri (din care peste 250 de locuri pentru persoanele cu dizabilităţi şi însoţitorii lor). Suma totală a construcției se ridică la aproximativ 33,5 milioane de euro.

Foto: Rapid Arena

https://liga2.prosport.ro/special/imagini-dezolante-cum-arata-baza-pro-rapid-la-5-ani-dupa-ce-a-fost-pusa-sub-sechestru-serpi-caini-maidanezi-si-boscheti-peste-locul-unde-lucescu-scria-istorie-video-si-foto-19183906

https://liga2.prosport.ro/seria-1/foto-si-video-noul-stadion-al-rapidului-este-finalizat-in-proportie-de-90-la-suta-ministrul-attila-cseke-a-fost-din-nou-in-vizita-pe-santier-si-anunta-cand-arena-va-putea-organiza-competitii-sporti-19182972

Răzvan STÎNGĂ 12 May. 2021, 19:32 Liga 2
Pe aceeași temă