Rapid a început demersul înființării muzeului clubului, care va fi amplasat în noul stadion din Giulești. Primele obiecte de mare valoare au fost donate de familia lui Ilie Greavu | VIDEO

Marius ANGHEL 08 Jun. 2020, 11:39 Diverse
Rapid a început demersul înființării muzeului clubului, care va fi amplasat în noul stadion din Giulești. Primele obiecte de mare valoare au fost donate de familia lui Ilie Greavu | VIDEO

Noul stadion al Rapidului ar putea să primească o nouă denumire, ”Rapid Arena” în loc de ”Giulești”, după cum a propus președintele Ovidiu Burcă, și va beneficia de un ”coridor al timpului”, un muzeu. Până când ”templul” alb-vișiniilor va fi gata, clubul de lângă Podul Grant a început încă de acum să strângă obiecte care ţin de istoria grupării. Primele persoane care s-au implicat în acest demers sunt fiica și soția fostului jucător Ilie Greavu.

Familia celui supranumit ”Cauciuc”, campion cu Rapid în 1967, urcat în ”Galeria din Ceruri” a giuleștenilor în 2007, a donat viitorului muzeu al clubului giuleștean toate obiectele ce i-au aparținut fostului fotbalist, pe care le mai dețineau.

”Familia Greavu a fost prima care a aderat la acest proiect. Soţia şi fiica fostului mare jucător Ilie Greavu, cel care a activat ca jucător, vicepreşedinte şi antrenor timp de 45 de ani la Rapid, au donat muzeului obiecte de mare valoare. Printre altele găsim certificatul în original care atestă câştigarea de către Rapid a Cupei Balcanice ediţia 1964-1965 sau o halbă din metal gravată de clubul Leeds United la partida Leeds-Rapid din 1973, atunci când giuleştenii au ajuns în sferturile de finală în Cupa Cupelor”, a spus, pentru Agerpres, Lucian Ionescu, directorul de imagine al FC Rapid.

”Numele tuturor contribuabililor și donatorilor vor fi reținute la loc de cinste în muzeu și se vor bucura cu siguranță de recunoștința tuturor generatiilor de suporteri, certificatul de donator reprezentând doar o certificare formală a acestei aprecieri”, anunță Rapid.

Rapid: ”Am demarat proiectul Muzeul Rapid. Este un proiect de anvergură, un proiect dificil, costisitor și de durată”

”Clubul Rapid a demarat unul dintre cele mai ambițioase proiecte din istoria sa modernă – Muzeul Rapidului, acesta urmând a fi amplasat și amenajat în incinta noului stadion.

Este un proiect de anvergură, un proiect dificil, costisitor și de durată, însă în același timp un proiect esențial, atât pentru istoria, cât și pentru viitorul Rapidului. Pentru că, știm bine, nu poți avea un viitor fără a-ți cunoaște și prețui istoria, iar când vine vorba de istorie, Rapid chiar are cu ce se mândri.

Cum orice drum, oricât de lung, începe cu primul pas, ne propunem ca pe lângă definirea unui concept muzeal, să identificăm cât mai multe obiecte din patrimoniul vișiniu care pot și trebuie să fie expuse în viitorul muzeu. Și aici poți interveni și tu, suporterul rapidist! Pentru că orice contribuție poate avea o importanță aparte, orice obiect și orice „vestigiu” legat de trecutul Rapidului merită vizibilitatea publicului.

Foști jucători, precum și familiile unor Legende aflate în Galeria din Ceruri au aderat deja la acest proiect și cedează către muzeu sub formă de donație obiecte și fotografii cu simbolistică vișinie considerând că acestea pot reprezenta adevărate repere pentru generațiile actuale și viitoare de suporteri rapidiști.

Numele tuturor contribuabililor și donatorilor vor fi reținute la loc de cinste în muzeu și se vor bucura cu siguranță de recunoștința tuturor generatiilor de suporteri, certificatul de donator (vezi exemplul familiei Greavu) reprezentând doar o certificare formală a acestei aprecieri.

Familia Greavu a fost prima care – simbolic, și nu numai, a deschis porțile viitorului muzeu. Doamnele Violeta și Mădălina, soția și fiica fostului mare jucător Ilie Greavu, au donat Rapidului toate obiectele ce i-au aparținut celui supranumit “Cauciuc”.

Vă garantăm că acestea sunt comori inestimabile pentru toți cei care respiră în vișiniu”, a anunțat Rapid pe site-ul oficial.

???? ??????
? s-a născut pe 19 iulie 1937, la Sibiu
? a sosit la Rapid (Locomotiva) în 1956
? a jucat la Rapid timp de 16 ani
? are peste 350 de meciuri în campionat și Cupa României
? a fost campion cu Rapid în 1967
? a participat la Olimpiada de la Tokyo (1964)
? s-a retras în 1972
? după retragere a activat ca vicepreședinte, antrenor principal și secund la echipa mare, dar și antrenor la centrul de copii și juniori
? s-a alăturat Galeriei din Ceruri în 2007

https://liga2.prosport.ro/seria-1/diverse/noul-stadion-giulesti-valentin-stanescu-va-avea-alta-denumire-peluzele-tribunele-si-lojele-vor-purta-nume-ale-sportivilor-de-legenda-ai-clubului-rapid-19131987

Marius ANGHEL 08 Jun. 2020, 11:39 Diverse
Pe aceeași temă