VIDEO | Scene reprobabile la finalul meciului Dinamo – Unirea Dej. Unul dintre jucătorii lui Ovidiu Burcă, filmat când se înjură cu spectatorii. În timpul jocului au avut loc și alte momente tensionate în tribună

Meciul dintre Dinamo și Unirea Dej, din returul play-off-ului Ligii 2, s-a încheiat cu mai multe momente de tensiune, atât pe teren, cât și în tribune, între jucători, componenții staffurilor tehnice sau spectatori.

Și după fluierul final al arbitrului Valentin Naidin, pe arena Arcul de Triumf din București, unde a avut loc jocul încheiat la egalitate, scor 0-0, sâmbătă, au avut loc scene reprobabile.

Unul dintre jucătorii lui Ovidiu Burcă a fost surprins răspunzând cu aceeași monedă spectatorilor de la Tribuna I, tribună din care spre finalul jocului mai multe persoane au mers în spatele băncii de rezerve a Unirii Dej și au bătut cu pumnii în ea.

Denis Oncescu s-a înjurat cu spectatorii dinamoviști la finalul meciului cu Unirea Dej

După încheierea jocului dintre Dinamo și Unirea Dej, mai mulți spectatori prezenți pe stadionul Arcul de Triumf, în Tribuna I a ”Casei Rugby-ului”, afectați de faptul că echipa lor favorită nu a reușit să se impună și a ajuns la patru jocuri consecutive fără victorie, l-au observat pe portarul Denis Oncescu și au început să-l înjure și să-i reproșeze evoluția din ultima perioadă, pentru care și ”plătește” în acest moment. Lucruri devenite, din păcate, o normalitate în ultima perioadă în fotbalul românesc.

Însă un fapt blamabil a avut loc apoi și a fost filmat de către reportarul ProSport. Goalkeeperul de 18 ani, preferat de antrenori în mai multe jocuri din acest sezon datorită regulii ”under”, a ripostat și s-a adresat cu același limbaj vulgar suporterilor. În loc să-și continue drumul spre vestiar fără să reacționeze sau să încerce să aibă un dialog civilizat, Oncescu a reacționat cu aceeași monedă. A înjurat.

Oncescu a fost utilizat în acest sezon de Liga 2 în 15 din cele 26 de meciuri desfășurate până acum de echipă. În acest meci cu Unirea Dej a fost rezerva lui Filip Dujmovic după ce fusese reprimit în lotul de 20, după ce la partida anterioară, de la Buzău, a fost lăsat acasă după patru partide din play-off în care a fost titular și a avut prestații mai puțin bune, fapt care a dus la și mai multe reproșuri din tribună la adresa sa.

Spectatori de la Tribuna I au aruncat cu obiecte spre oaspeți și au dat cu pumnii în banca de rezerve a Unirii Dej. Au intervenit stewarzii

În aceeași Tribună I a stadionului Arcul de Triumf a avut loc și un alt eveniment urât spre finalul jocului dintre Dinamo și Unirea Dej.

După o fază de joc în urma căreia jucătorii celor două echipe s-au îmbrâncit, în minutul 87, spectatori revoltați au sărit de pe locurile lor și au mers în spatele băncii de rezerve a Unirii Dej, în care au dat cu pumnii. Au intervenit stewarzii pentru a liniști spiritele.

Stewarzii au pătruns și pe teren pentru a liniștii jucătorii, iar Marius Cătinean (Unirea Dej) și Alexandru Darius Pop (Dinamo) au primit câte un cartonaș galben.

În minutul 79, și la marginea terenul au fost momente de tensiune maximă. La o schimbare a Unirii, în care Florin Blaj abia ieșea de pe gazon, primind și cartonaș galben din partea arbitrului, antrenorul secund dinamovist Iulian Mihăescu s-a dus cu tupeu la membrul staffului Unirii Dej care indica schimbarea și i-a adresat câteva cuvinte. Spre oaspeți s-a aruncat din tribună cu suc și alte obiecte, printre care s-au numărat și brichete.

S-au mai calmat spiritele după intervenția stewarzilor, dar și a cartonașului roșu văzut de ”secundul” Mihăescu, la indicația arbitrului de rezervă Marius Daniel Bădoiu.

Test anti-doping la Dinamo – Unirea Dej

Totodată, în aceeași Tribună I au fost observați de către reporterul ProSport și doi reprezentanți ai ANAD (Agenția Națională Anti-Doping).

Spre finalul partidei, în jurul minutului 81, cei doi ofițeri de la doping prezenți la stadion au mers către băncile celor două echipe și au dat staffurilor câte o hârtie, probabil cu numele jucătorilor care trebuie să dea probe pentru a fi testați.

Foto: George Filip (Mediafax Foto) și Gheorghe Flușter (Sport Pictures)

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dinamoremiza-cu-unirea-dej-pe-teren-propriu-19269709

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dinamo-unirea-dej-se-joaca-de-la-ora-1445-meciul-arbitrat-de-acelasi-central-care-a-condus-si-jocul-din-sezonul-regular-cand-s-au-impus-clujenii-19269445

https://liga2.prosport.ro/seria-1/oncescu-lasat-acasa-dujmovic-revine-in-poarta-echipei-dinamo-dupa-patru-etape-ce-alte-probleme-de-lot-are-ovidiu-burca-inaintea-meciului-cu-gloria-buzau-19268842

Pe aceeași temă