Oncescu, lăsat acasă! Dujmovic revine în poarta echipei Dinamo după patru etape. Ce alte probleme de lot are Ovidiu Burcă înaintea meciului cu Gloria Buzău

Silvian BĂDULESCU 01 May. 2023, 13:58 Liga 2
Oncescu, lăsat acasă! Dujmovic revine în poarta echipei Dinamo după patru etape. Ce alte probleme de lot are Ovidiu Burcă înaintea meciului cu Gloria Buzău

De 1 mai, Ziua Muncitorimii, Dinamo se deplasează la Buzău și caută, în prima etapă din returul play-off-ului Ligii 2, să întrerupă seria de două partide consecutive cu înfrângere (0-2 cu Steaua și 1-3 cu Poli Iași).

În acest demers, în linia de start a lui Ovidiu Burcă vor exista câteva modificări față de ultimele etape. Conform informațiilor ProSport, antrenorul nu se va putea baza pe doi jucători importanți în deplasarea din Crâng, din cauza unor accidentări, pe de-o parte. Pe de alta, unul dintre cei mai apreciați ”câini”, Filip Dujmovic (24 de ani), revine în garnitura de start a alb-roșiilor în detrimentul lui Denis Oncescu.

Dujmovic, in. Oncescu, out

Denis Oncescu (18 ani), portarul care a apărat în mare parte din acest sezon buturile echipei Dinamo, dar care, prin ultimele sale prestații, nu a oferit siguranță, va fi lăsat în afara lotului pentru meciul cu Buzău.

Goalkeeperului despre care ProSport a scris că ar avea un salariu de aproximativ 1000 de lei și căruia îi expiră înțelegerea cu ”câinii” la vară i se va întrerupe o serie de patru meciuri în care a fost titular: cu Unirea Dej, SC Oțelul Galați, Steaua și Poli Iași.

Între buturi revine Filip Dujmovic (24 de ani), bosniacul devenit unul dintre favoriții publicului în ”Ștefan cel Mare”. Acesta va apăra pentru a doua oară în acest play-off după meciul din prima etapă, chiar contra buzoienilor. Rezervă îi va fi Alexandru Stoian, tânăr portar din aceeași generație cu Denis Oncescu.

  • 13 meciuri a bifat Filip Dujmovic pentru Dinamo în actuala stagiune: 8 în sezonul regular, 1 în play-off și 4 în Cupa României.
  • 17 meciuri a bifat Denis Oncescu pentru Dinamo în acest sezon: 11 în sezonul regular, 4 în play-off și 2 în Cupa României.

Cum Oncescu îndeplinea un criteriu important, cel al juniorului U18 în teren, planurile tactice ale lui Ovidiu Burcă vor suferi modificări. În acest sens, cel mai probabil, vom vedea încă din primul minut unul dintre frații Irimia pe gazon.

În plus, ”câinii” nu se vor putea baza, în continuare, pe Daniel Iglesias, accidentat la meciul cu Steaua, dar nici pe Cătălin Țîră, cel care, la partida cu Politehnica Iași, a fost înlocuit din cauza unei dureri musculare.

Există, totuși, și vești bune. Răzvan Patriche, căpitanul de drept al alb-roșiilor, revine în echipă după ce și-a ispășit etapa de suspendare după cartonașul roșu primit cu Steaua, în Ghencea.

Dinamo, meci de șase puncte la Buzău

Înaintea derby-ului cu Steaua, dinamoviștii aveau speranțe pentru o promovare directă în SuperLigă. Din nefericire pentru suflarea alb-roșie, ”câinii” au pierdut în Ghencea și, imediat după, pe ”Arcul de Triumf”, în fața Politehnicii Iași.

Astfel, distanța față de locul 3, promovabil direct în acest moment, ocupat de SC Oțelul Galați, s-a mărit la șapte puncte. Înainte de meciul cu Steaua, ”câinii” și oțelarii erau despărțiți de doar un punct. Elevii lui Dorinel Munteanu, însă, au obținut două victorii la limită, 1-0, cu Dej și Buzău.

Pe de altă parte, nici formația antrenată de Adrian Mihalcea, Gloria Buzău, nu a dormit în post. Deși au fost învinși de cei de la SC Oțelul, buzoienii s-au impus, surprinzător, cu Steaua și au venit la un punct de alb-roșii.

Bucureștenii au nevoie de victorie ca de aer. În cazul unei eventuale înfrângeri, ar pica pe locul 5, încă de baraj. Totuși, sâmbătă, pe 6 mai, vor juca meciul direct cu Unirea Dej, ultima clasată din play-off, acasă. Distanța între cele două combatante este de trei puncte, în acest moment, fără a fi jucată partida ”câinilor” cu Gloria Buzău.

Meciul dintre Gloria Buzău și Dinamo poate fi urmărit în format LIVE-TEXT aici.

Foto: Răzvan Păsărică (Sport Pictures) și Flaviu Buboi (Mediafax Foto)

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fotbal-pe-paine-in-crang-nu-mici-de-1-mai-gloria-buzau-dinamo-se-joaca-de-la-ora-1730-cu-o-miza-importanta-pentru-ambele-echipe-speranta-la-un-loc-direct-promovabil-19268838

https://liga2.prosport.ro/seria-1/alexandru-pop-a-deblocat-ofensiva-unirii-dej-capitanul-clujenilor-a-marcat-primul-gol-al-echipei-sale-in-play-off-cu-steaua-abia-in-etapa-a-6-a-parca-nu-a-vrut-sa-intre-mingea-in-poarta-19268831

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-iasi-poate-promova-matematic-la-finalul-acestei-etape-din-play-off-ul-ligii-2-rezultatele-care-ajuta-trupa-lui-leo-grozavu-sa-si-indeplineasca-obiectivul-19268823

Silvian BĂDULESCU 01 May. 2023, 13:58 Liga 2
Pe aceeași temă