Dinamo continuă să piardă puncte în lupta pentru promovarea directă. Impresiile lui Ovidiu Burcă după remiza cu Unirea Dej și al patrulea meci la rând fără victorie: ”Lucrurile n-au fost cum am vrut”

Andrei PASCU, Dana CERVEANU 06 May. 2023, 19:03 Liga 2

Dinamo continuă să piardă puncte în play-off, iar în etapa a 7-a a înregistrat al patrulea meci la rând fără victorie. A făcut doar 0-0 cu Unirea Dej, pe ”Arcul de Triumf”, un rezultat surprinzător dacă se raportăm la ce s-a întâmplat în turul play-off-ului. Atunci, ”câinii” s-au impus cu 3-0.

Dinamo, remiză cu Unirea Dej pe teren propriu

Dinamo a avut puține ocazii în partida cu clujenii, chiar dacă aceștia au făcut deplasarea cu gândul la a încerca să ”ciupească” cele trei puncte prin contraatacuri. Ovidiu Burcă se aștepta ca jucătorii săi să fie lucizi la finalizare, dar acest lucru nu s-a întâmplat și cele câteva șanse de gol au fost ratate.

Și pe final putea Dinamo da lovitura, dar și Unirea Dej a avut ocazia să tranșeze confruntarea de pe ”Arcul de Triumf”. La final, la conferința de presă, Ovidiu Burcă a declarat că este cumva echitabil rezultatul, pentru că numărul ocaziilor, chiar dacă Dinamo a avut mai mult posesia, a fost aproximativ același.

Ovidiu Burcă, analiza partidei Dinamo – Unirea Dej

Deși a întâlnit ultima clasată în play-off, Burcă a ținut să îi laude pe adversari, în special pe omologul său, Dragoș Militaru, de la care a declarat că așteaptă un meci la fel de bun și în returul cu SC Oțelul. Gălățenii și Dinamo sunt în luptă directă pentru un loc care promovează fără baraj în SuperLiga României.

Rezultatul nu ne mulțumește total, dimpotrivă, dar asta e, trebuie să recunoaștem că lucrurile nu au fost cum am vrut. În față nu am avut claritatea de care aveam nevoie, în ultimii metri nu am găsit soluții. Din păcate, am avut foarte puține situații în care puteam marca, pe final am împins jocul spre poarta lor.

Nu am avut claritatea necesară, chiar dacă poate am avut câteva oportunități. La fel de bine, admit că și ei puteau marca. E de analizat acest meci, sunt multe lucruri care nu mi-au plăcut. Nu voi face analiză în public, dar băieții știu că nu am făcut un meci strălucit azi.

În play-off, orice rezultat e posibil, e foarte disputat. Echipele sunt aproximativ egale, se joacă pe viață și pe moarte! Sunt meciuri foarte tari, iar Dej, în ultimele meciuri, a stat bine defensiv. Nu e întâmplător faptul că Dej e în play-off, joacă bine în apărare și pe contraatac.

Îl felicit pe colegul meu (n.r. – Dragoș Militaru), sper să joace la fel până la final, pentru că joacă și la Galați. E bine că nu am pierdut azi, ei au avut contraatacuri periculoase, au avut șanse. Noi, ca echipă care controlează, trebuie să fim exacți, dar nu vreau să iau din meritele Dejului, a făcut un meci bun”, a spus Ovidiu Burcă la conferința de presă.

  • Dinamo în meciul retur din play-off cu Unirea Dej: Dujmovic – Moura, Giafer, Patriche (cpt.), Amzăr (A. Șerban 72′) – Daniel Iglesias, Gorka Larrucea, N. Roșu (Iul. Roșu 54′) – Dav. Irimia (Bordușanu 46′), Ghezali (Al. D. Pop 67′), Bani (Borcea 54′)
    Rezerve neutilizate: Oncescu – Bena, Buleică, Andr. Florescu

Ovidiu Burcă încă mai speră la locurile direct promovabile

Acum, Dinamo e pe locul 4 în play-off, cu 40 de puncte, iar Gloria Buzău e sub ea, cu două puncte mai puțin, dar elevii lui Adrian Mihalcea nu au evoluat deocamdată în actuala etapă. Formația lui Ovidiu Burcă devansează și Unirea Dej, care are 36 de puncte.

În play-off, Dinamo a pierdut două partide. A înregistrat o remiză, 1-1 cu Gloria Buzău, acasă, după care două victorii, 3-0 cu Unirea Dej, în deplasare, și 3-0 cu SC Oțelul, pe teren propriu, iar ulterior a cedat în derby-ul cu Steaua, în deplasare, scor 0-2. În ultima rundă a turului, pe ”Arcul de Triumf”, a cedat cu Poli Iași, scor 1-3. În prima etapă din play-off, cu Gloria Buzău, a făcut 2-2, în deplasare, iar sâmbătă, pe teren propriu, a remizat cu Unirea Dej, 0-0.

Cum a comentat Ovidiu Burcă situația din play-off:

Dinamo merită să promoveze pentru că știți cum am început sezonul, iar acum suntem în luptă! Vedem la final ce va fi. Noi vom face tot ce putem să promovăm direct, vom merge la Galați să facem un meci bun, încercăm să ridicăm nivelul.

În acest moment mă îngrijorează că trec etapele, se apropie finalul, nu mai avem timp! Nu mai sunt multe puncte puse în joc, dar cele care mai sunt… matematic nu e nimic închis”.

Foto: George Filip (Mediafax Foto) și Gheorghe Flușter (Sport Pictures)

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dinamo-unirea-dej-se-joaca-de-la-ora-1445-meciul-arbitrat-de-acelasi-central-care-a-condus-si-jocul-din-sezonul-regular-cand-s-au-impus-clujenii-19269445

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csc-dumbravita-a-pierdut-acasa-cu-fc-brasov-dar-face-cu-mana-orasului-retrogradat-timisoara-marii-profesori-universitari-doctori-intr-ale-fotbalului-ne-au-cantat-prohodu-19269667

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fk-miercurea-ciuc-termina-increzatoare-liga-2-si-intra-devreme-in-vacanta-concluziile-finale-ale-lui-robert-ilyes-dupa-partida-cu-cs-comunal-selimbar-si-planurile-pentru-vara-19269588

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-timisoara-a-terminat-in-genunchi-sezonul-de-liga-2-cu-un-esec-acasa-la-scorul-de-0-5-paul-codrea-nu-mai-eram-echipa-eram-11-baieti-imbracati-in-acelasi-tricou-19269603

https://liga2.prosport.ro/seria-1/victorie-de-moral-la-targu-jiu-progresul-spartac-a-castigat-partida-cu-viitorul-pandurii-si-abordeaza-cu-incredere-barajul-cu-metaloglobus-andrei-erimia-ar-fi-trebuit-sa-mai-marcam-19269586

Andrei PASCU, Dana CERVEANU 06 May. 2023, 19:03 Liga 2
Pe aceeași temă