VIDEO | Cristi Borcea, uluit că Dinamo l-a scăpat printre degete pe Gabi Tamaș: ”Asta este incredibil! Îi plăteam eu salariul, nu era problemă!”

Marius ANGHEL 24 Jan. 2023, 13:20 Liga 2

Cristian Borcea, fost finanțator la Dinamo, regretă faptul că Gabriel Tamaș nu a ajuns la echipa din ”Ștefan cel Mare” în această iarnă.

Tamaș a semnat cu Concordia Chiajna la începutul acestui an, după ce a rămas liber de contract după plecarea de la Petrolul Ploiești, în toamna anului trecut.

Cristi Borcea regret că Gabi Tamaș nu a ajuns la Dinamo. I-ar fi plătit el salariul

Cristi Borcea susține că l-ar fi putut duce el pe Gabi Tamaș la Dinamo în această iarnă și și-ar fi asumat să îi plătească salariul. Consideră că echipa bucureșteană a greșit când nu l-a luat în calcul pe fostul internațional, pe care îl vede și acum ca varianta cea mai bună pentru echipa națională, deși are 39 de ani.

”Asta este incredibil! Să fi în situația lui Dinamo și să nu-l iei pe Tamaș acum, când tu ai șanse să promovezi… Este ceva… Îți ținea vestiarul. Îmi pare rău că nu am vorbit eu cu el. Îi plăteam eu salariul, nu era problemă! L-am crescut de la 18 ani! El este, și în momentul de față, jucător de națională. Nu este un fundaș mai bun ca el. Mă implic pentru că sunt jucători pe care i-am crescut, i-am format. Dacă de la 18 ani l-am luat de cinci ori! L-am vândut, după aia l-am luat, iar l-am vândut, iar l-am luat. Îți ținea vestiarul, echipa, e cel mai bun fundaș din România. La echipa naționată, eu aș juca cu Tamaș și Săpunaru”, a spus Cristi Borcea la ProSport LIVE.

Tamaș a jucat pentru prima dată la Dinamo între 2002 și 2003, plecând apoi la Galatasaray, în Turcia. A jucat apoi la Spartak Moscova (Rusia) și s-a întors la Dinamo în 2005, pentru ca ulterior să ajungă la Celta Vigo (Spania). A trecut la Auxerre (Franța) și după aceea s-a întors încă o dată la clubul din ”Ștefan cel Mare”, pentru care a evoluat în 2008 și 2009. A fost ultima dată când a jucat pentru alb-roșii, după aceea mergând în Anglia, la West Bromwich. Ulterior a mai evoluat pentru Watford, Doncaster Rovers (ambele din Anglia), FCSB, Cardiff City (Anglia), Hapoel Haifa (Israel), Astra, Universitatea Cluj, FC Voluntari și Petrolul Ploiești.

Borcea, laude pentru Concordia Chiajna

Borcea a spus și de ce crede că Tamaș a preferat să își continue cariera la Concordia Chiajna, chiar dacă a avut mai multe oferte de a semna cu echipe din prima ligă.

”S-a dus la Chiajna pentru că a găsit acolo un ambient extraordinar, o bază de pregătire, unul dintre cei mai buni conducători, pe Cristi Tănase, un primar care a făcut ceva din comun, o bază de pregătire extraordinară. A găsit condiții bune de a se antrena. Chiajna, și în Liga 1, și în Liga 2, nu a avut niciodată probleme financiare, este un club extraordinar de stabil. Au pierdut promovarea la 11 metri anul trecut și vor să promoveze. Mi-aș dori foarte mult să promoveze”, a spus Cristi Borcea pentru ProSport LIVE.

Gabriel Tamaș a spus că nimeni de la Dinamo nu l-a contactat

La prezentarea la Concordia, Gabriel Tamaș și-a început discursul prin a răspunde public celor care au spus despre el că a refuzat-o pe Dinamo înainte să semneze cu trupa ilfoveană. Fundașul a declarat că nu a întors spatele clubului care l-a lansat în fotbalul din Europa, ci nu a fost contactat de nimeni de la Dinamo.

”Am citit și eu presa, o citesc din când în când. Mi s-a atras atenția de anumite persoane că am întors spatele lui Dinamo, din ceea ce am văzut. Vreau să vă spun adevărul. Nu am fost contactat de niciun oficial al lui Dinamo sau de alți oficiali. Eu sunt deschis la discuții”, a spus Gabi Tamaș, care în cariera sa a evoluat pentru Dinamo în trei perioade diferite, 2002-2003, 2005 și 2008-2009, totalizând 82 de meciuri și 6 goluri.

Campionul cu FCSB în 2015 a vorbit apoi despre motivele care l-au făcut să aleagă să își continue cariera în Liga 2, la Concordia Chiajna. El s-a antrenat la finalul anului trecut cu FC Brașov, echipă din liga secundă din orașul în care are domiciliul, însă a preferat trupa ilfoveană prezidată de un bun prieten al său.

”Am ales Concordia Chiajna și prin prisma faptului că sunt foarte bun prieten cu domnul președinte, cu Cristi Tănase, de pe vremea când eram jucător la Dinamo. Am ținut legătura și am căutat, sincer, o stabilitate, o stabilitate financiară. La bănuții ăștia puțini, mulți, cât îi primesc sau cât primesc jucătorii de fotbal în general. Sunt foarte multe echipe care nu au stabilitatea asta și se cer de la jucători foarte mult. Atunci am ales să vin la Concordia datorită acestui lucru.

Am și eu o vârstă și nu mai am răbdare să plec de acasă, las familia, las tot acasă, să vin să umblu prin orașe, pe la fel și fel de echipe, să ajut cum pot echipa și să nu fiu plătit. Și am zis de ce nu, hai să aleg Concordia Chiajna, că știu foarte bine situația de aici, am vorbit cu jucătorii, am vorbit cu oameni din fotbal, știu situația lor, se chinuie de câțiva ani de zile să promoveze, păcat că nu au promovat, și am venit aici, alături de Mister (n.r. – arată spre Eugen Trică) să pun osul la bătaie și să încercăm să prindem play-off-ul. Ăsta este obiectivul nostru până la play-off, după aia vedem”, a declarat Gabriel Tamaș.

Tamaș a început sezonul la Petrolul, a evoluat în 13 meciuri din prima ligă și a marcat două goluri, dar s-a despărțit de echipa ploieșteană după o discuție telefonică aprinsă cu antrenorul Nae Constantin, făcută publică de acesta din urmă. Despărțirea a avut loc în luna octombrie a anului 2022.

Marius ANGHEL 24 Jan. 2023, 13:20 Liga 2
Pe aceeași temă