Primele zvonuri după retrogradarea echipei Minaur Baia Mare. Cine i-ar putea lua locul lui Vasile Miriuță pe banca tehnică și enigma fotbalistului ”tras pe linie moartă” în play-out

Andrei PASCU 03 May. 2023, 18:06 Liga 2
Primele zvonuri după retrogradarea echipei Minaur Baia Mare. Cine i-ar putea lua locul lui Vasile Miriuță pe banca tehnică și enigma fotbalistului ”tras pe linie moartă” în play-out

Vasile Miriuță nu mai este la fel de decis să plece de la Minaur Baia Mare după ce a ratat salvarea de la retrogradare, în urma partidei cu CS Comunal Șelimbăr (scor 0-1) declarând că demisia lui depinde de o discuție cu primarul, cu autoritățile locale. Aparent, Miriuță ar înclina să rămână încă un sezon.

Vasile Miriuță ar putea rămâne la Minaur Baia Mare. Fie antrenor, fie în conducere

Fost conducător la clubul din Maramureș, actual antrenor, Vasile Miriuță părea un om asumat în momentul în care a coborât pe bancă, după ce contractul cu Mihai Iosif a fost reziliat. După afirmația de la finalul jocului cu sibienii, presa locală a notat faptul că Miriuță înclină să mai continue un sezon la Minaur Baia Mare.

Probabil vrea să readucă echipa în Liga 2 la finalul sezonului următor de Liga 3, pentru că Miriuță le-a spus apropiaților că își dorește să rămână la Minaur, conform Graiul Maramureșului. Dacă nu ca antrenor, să revină în structura de conducere a echipei, el având o relație apropiată cu viceprimarul din Baia Mare, iar acesta este un plus pentru el.

Dorin Toma, posibil antrenor al echipei Minaur Baia Mare din vară, dacă Miriuță nu continuă

În cazul în care Miriuță nu va mai fi ”principal”, se pare că un nume luat în calcul este Dorin Toma, liber de contract din luna martie a anului trecut, când a reziliat cu SCM Zalău. El a mai fost antrenorul unor formații din Baia Mare în ultimii ani, în perioadele 2013-2016 și 2017-2020.

În Baia Mare se vorbește chiar despre posibilitatea ca primarul Cătălin Cherecheș să desființeze echipa, dar șansele mai mari ar fi ca Minaur să continue activitatea și din vară, când va lua startul în Liga 3. Cu siguranță bugetul va fi unul redus, pentru că salariile pentru acest sezon nu au fost deloc mici.

De exemplu, în cazul lui Vasile Miriuță, care mai are un an de contract, în conturi îi intră, în fiecare lună, 4.000 de euro, potrivit sursei amintite. Până va fi anunțată traiectoria echipei din sezonul următor, Miriuță e decis să meargă la Slatina, pentru meciul cu CSM, la victorie.

Am jucat întotdeauna, toate meciurile numai la victorie. Mergem la Slatina să câștigăm, dacă putem!”, a declarat Vasile Miriuță, conform Baia Mare Sport.

Mircea Donca, scos din schemă de Minaur Baia Mare. Pleacă în vară?

Mai sunt și alte semne de întrebare la Minaur Baia Mare, printre care și tragerea pe ”linie moartă” a lui Mircea Donca. De la startul play-out-ului, mijlocașul nu a mai prins vreun meci, deși în sezonul regular a fost în aproape toate confruntările integralist. A bifat 18 dueluri în campionat.

Graiul Maramureșului punctează despre dispariția inexplicabilă a fotbalistului de 26 de ani, venit la Minaur Baia Mare în vara lui 2020.

Minaur Baia Mare termină sezonul cu CSM Slatina

Minaur Baia Mare ocupă locul 6 în Grupa A a play-out-ului de Liga 2, cu 29 de puncte. E la șapte puncte de locul 5, Metaloglobus, poziție care duce în barajul de menținere în Liga 2, când mai e o etapă în grupele pentru evitarea retrogradării.

În ultimele cinci meciuri anterioare duelului cu CS Comunal Șelimbăr, elevii lui Vasile Miriuță nu pierduseră în Liga 2. În ultima rundă a sezonului regular au făcut 1-1 cu Gloria Buzău, iar în play-out au debutat cu un succes, 2-1 cu Poli Timișoara, după care au făcut 0-0 cu Metaloglobus. A urmat o nouă remiză, 1-1 cu FK Miercurea Ciuc, iar apoi a venit egalul cu Unirea Slobozia, scor 0-0.

Weekendul trecut a fost înregistrată remiza cu CS Comunal Șelimbăr, pe teren propriu, scor 0-1.

Când am zis că fac tot posibilul să salvez echipa, am spus că trebuie să batem cinci meciuri din șase, corect? Știam care este miza, presiune, echipele cu care vom juca. Nu ai jucat cu alte echipe, ai jucat cu echipe care s-au bătut acolo sus, la play-off, și, din păcate, nu am fost în stare, cu toții, să câștigăm cinci din șase, ceea ce era foarte-foarte greu, dar eu am crezut, sincer.

Și băieții au crezut, dar atât au putut. Suntem vinovați cu toții, cei care suntem aici. Îmi asum, chiar dacă am venit de o lună la echipă, de cinci meciuri. Nu am nicio problemă, mi-am asumat toată viața”, a spus, printre altele, Vasile Miriuță despre situația sa, la finalul jocului cu CS Comunal Șelimbăr.

Foto: Minaur Baia Mare

https://liga2.prosport.ro/seria-1/programul-etapelor-7-si-8-din-play-off-ul-ligii-2-si-cel-al-ultimei-runde-din-play-out-doua-echipe-au-incheiat-deja-sezonul-19269212

https://liga2.prosport.ro/seria-1/isi-asuma-si-nu-prea-retrogradarea-minaurului-vasile-miriuta-nu-regreta-ca-a-coborat-pe-banca-nu-are-ce-sa-reproseze-jucatorilor-si-asteapta-discutia-cu-primarul-si-vicele-pentru-a-vedea-ce-face-mai-19268827

https://liga2.prosport.ro/seria-1/selimbar-a-castigat-la-baia-mare-si-a-trimis-minaur-in-liga-3-claudiu-niculescu-regreta-retrogradarea-echipei-lui-vasile-miriuta-trebuie-sa-recunosc-ca-am-fost-surprins-de-ce-am-vazut-aici-19268795

https://liga2.prosport.ro/seria-1/minaur-baia-mare-a-patra-echipa-care-retrogradeaza-direct-din-liga-2-in-acest-sezon-se-tine-vasile-miriuta-de-promisiune-si-demisioneaza-19268603

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-6-din-play-out-meciurile-incep-la-ora-1100-cel-mai-important-are-loc-la-bucuresti-si-poate-decide-ultima-retrogradata-si-a-doua-echipa-care-merge-la-barajul-de-mentinere-19268504

 

 

 

Andrei PASCU 03 May. 2023, 18:06 Liga 2
Pe aceeași temă