Valentin Suciu, un antrenor curtat după plecarea de la FK Miercurea Ciuc. Ce echipe l-au căutat și condițiile în care acceptă următoarea experiență: ”În câteva etape ce pot face? E imposibil!”

Răzvan STÎNGĂ 14 Apr. 2022, 15:56 Liga 2

Valentin Suciu (45 de ani), unul dintre cei mai longevivi antrenori din Liga 2, este liber de contract acum, după aproape patru ani petrecuți la FK Miercurea Ciuc. Colaborarea dintre părți a fost încheiată după ce echipa a ratat accederea în play-off, dar ”principalul” nu duce lipsă de oferte.

Liga2.ro a stat de vorbă cu Valentin Suciu, care profită de timpul liber și se relaxează. Însă, merge în această perioadă și la antrenamentele echipei de seniori a Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, unde mai ”fură” din ideile lui Cristiano Bergodi. Nu e vorba de o posibilă colaborare a lui Suciu cu clubul. Momentan cel puțin.

Valentin Suciu, sunat de echipe din Liga 1, dar și din Liga 4

Fostul antrenor al FK Miercurea Ciuc a fost sunat de anumite cluburi în ultima vreme, dar nu s-a grăbit să dea un răspuns. Vrea un proiect cum a avut la Miercurea Ciuc, pe termen lung și cu stabilitate, fiind, oarecum, un ”principal” ”exigent” din acest punct de vedere.

Din Liga 1 până la Liga 4 a avut discuții Valentin Suciu, dar până acum nu s-a concretizat nimic.

(N.r. – Ce faci după despărțirea de FK Miercurea Ciuc?) ”Mă odihnesc (n.r. – râde), sunt acasă. E ciudat să stau departe de fotbal, dar profit de timp și mă mai uit la antrenamente la juniori, la seniori, la Sepsi. Nu s-a pus problema de vreo colaborare cu cei de acolo, deocamdată nu au fost discuții. Doar merg din plăcere să mă uit la antrenamente. E Cristiano Bergodi acolo, e continuitate, e bine. Echipa se prezintă din ce în ce mai bine, jocul s-a schimbat.

Au fost discuții în perioada asta, dar nu ceva concret. Au fost și din Liga 4, și din Liga 2, și din Liga 1, și din străinătate, dar deocamdată nimic concret, doar discuții, atât. Mai sunt etape de jucat din acest sezon, vedem la vară. Deocamdată nu pot să iau o decizie.

(N.r. – Referitor la echipele din Liga 1, erau cele din coada clasamentului?) Da! Nu vreau să spun echipele, dar eu sunt adeptul proiectelor pe termen lung. Eu am avut proiecte pe termen lung până acum, pentru mine asta contează. E importantă și stabilitatea financiară, e un factor important, dacă nu cel mai important, dar, sincer, în câteva etape ce aș putea eu să fac? E imposibil!

E nevoie de timp, de jucători, mai ales că lotul nu e alcătuit de mine. Nu cunosc jucătorii, potențialul lor, e foarte dificil. Se poate face performanță, poți să ai noroc, să dai de un grup foarte bun și să ai rezultate, dar e mică șansa.

E important să ai unde să lucrezi, să ai mediu bun de lucru. Nu exclud vreo ofertă, îmi place să lucrez, îmi plac provocările. Important e să am liniște, stabilitate și un proiect pe termen lung, nu mediu sau scurt. Acolo e ceva mai riscant!”, a declarat Valentin Suciu în dialogul cu Liga2.ro.

Valentin Suciu, discuții și în Ungaria

Suciu a avut discuții și cu echipe din afara României. Întrebat de reporter dacă de el s-au interesat și formații din Ungaria, a răspuns afirmativ. Pe lângă faptul că își dorește o echipă cu stabilitate, Valentin Suciu e conștient că îi va fi greu să obțină un contract și din altă perspectivă.

În ciuda faptului că are ani buni de antrenorat în spate și că nu a sărit etape, e convins că sunt nume mai importante care așteaptă alte angajamente, piața de antrenori din România fiind, ce-i drept, destul de ofertantă din perspectiva numărului celor fără contract.

(N.r. – Discuțiile în străinătate au fost cu echipe din Ungaria?) ”Și din Ungaria, da! Îmi doresc să mă întorc vara asta, dar o să vedem. Sunt destul de realist, chiar dacă am avut rezultate bune, zic eu, la Miercurea Ciuc. Încă mai am mult de lucru și trebuie să mă pun la punct în toate privințele.

Sunt foarte mulți antrenori care nu au angajament. Antrenori cu nume, cu realizări mult mai mari decât mine, cotați mai bine. Eu sunt novice, mai tânăr să zic așa”, a mai afirmat Valentin Suciu în discuția cu Liga2.ro.

FK Miercurea Ciuc, 72 de meciuri în Liga 2 cu Valentin Suciu ”principal”

În cei aproape patru ani petrecuți la FK Miercurea Ciuc, Valentin Suciu a condus echipa în 72 de meciuri de Liga 2, înregistrând 26 de victorii, 20 de egaluri și 26 de înfrângeri.

Înainte de FK Miercurea Ciuc, Valentin Suciu a pregătit, pentru o perioadă mai mare de patru ani, Sepsi OSK Sfântu Gheorghe.

Din moment ce nu a putut ajunge la play-off, gustul rămas este unul acru. Dar, cei patru ani petrecuți se poate spune că au fost foarte frumoși, la bine și la rău. Există mult mai multe aspecte pozitive decât negative, pentru că am găsit aici oameni cu care am putut lucra, ne-am potrivit. Poate că nu am fost întotdeauna pe aceeași lungime de undă, dar acesta este de obicei cazul în familie. Pot spune că am găsit cu adevărat o familie aici”, spunea Suciu după despărțirea de echipa din Miercurea Ciuc.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-ovidiu-mihalache-primul-interviu-dupa-ce-s-a-lasat-de-fotbal-motivul-real-pentru-care-s-a-despartit-de-poli-iasi-momentele-memorabile-din-cariera-sa-si-din-copou-si-marele-regret-19227242

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ghinion-teribil-pentru-unul-dintre-jucatorii-de-la-fc-brasov-s-a-accidentat-grav-la-antrenament-si-rateaza-restul-sezonului-19227292

https://liga2.prosport.ro/seria-1/silviu-pana-s-a-intors-mijlocasul-gata-sa-ajute-petrolul-in-ultimele-etape-din-play-off-ma-bucur-ca-am-revenit-si-sper-sa-fiu-suta-la-suta-cat-mai-repede-19227278

https://liga2.prosport.ro/special/am-cancer-dar-ma-voi-face-bine-povestea-tulburatoare-a-lui-savin-cojocaru-golgheterul-echipei-inter-cristian-care-de-la-inceputul-acestui-an-se-lupta-cu-o-boala-ingrozitoare-19227228

https://liga2.prosport.ro/seria-1/petrolul-a-castigat-amicalul-cu-dinamo-kiev-u19-dupa-ce-a-fost-condusa-la-pauza-silviu-pana-a-revenit-pe-teren-dupa-accidentarea-suferita-in-iarna-19227206

 

Răzvan STÎNGĂ 14 Apr. 2022, 15:56 Liga 2
Pe aceeași temă