Valentin Buhăcianu, din nou decisiv pentru FC Hermannstadt, acum cu un hattrick! ”Trebuie să facem ceva să nu mai luăm goluri așa ușor”

Marius ANGHEL 24 Oct. 2021, 16:54 Liga 2

Valentin Buhăcianu, jucător adus în vară de la UTA, a fost din nou eroul echipei FC Hermannstadt. În derby-ul județean cu CS Comunal Șelimbăr, disputat sâmbătă, la Mediaș, în cadrul etapei a 11-a a Ligii 2, atacantul originar din Vatra Dornei (Suceava) a marcat toate cele trei goluri ale echipei sale în victoria cu 3-2.

Valentin Buhăcianu, decisiv pentru FC Hermannstadt în derby-ul Sibiului

Trupa sibiană a avut 2-0 la pauză, șelimbărenii au egalat în repriza secundă, iar în minutul 90+5 FC Hermannstadt a reușit golul izbăvitor.

Valentin Buhăcianu a marcat în prima repriză în minutele 35 și 39 cu șuturi plasate pe lângă portarul Rareș Gal, din pase primite de la Petrișor Petrescu, respectiv Ionuț Năstăsie.

Alexandru Curtean a redus diferența în minutul 50, dintr-un penalty, Adrian Cîrstean a egalat împotriva fostei sale echipe în minutul 75, însă Buhăcianu a dat lovitura la ultima fază, în minutul 90+5, cu un șut din 10 metri lângă bară, după o centrare a lui Raul Opruț.

”Am început meciul foarte bine, am avut 2-0 la pauză. Din păcate, din nou am fost egalați. E bine că am reușit să marcăm în ultimul minut, dar trebuie să facem ceva să nu mai luăm goluri așa ușor.
Important era să câștigăm punctele puse în joc, făcuserăm două egaluri, aveam nevoie de puncte, ne bucurăm că le-am obținut, nu contează cine marchează și când o face”, a spus, la finalul jocului cu Șelimbăr, Valentin Buhăcianu, care la 28 octombrie 2021 împlinește 28 de ani.

Buhăcianu, pe locul 2 în topul golgheterilor din Liga 2 și aproape de al doilea cel mai bun sezon din cariera sa

Cu cele trei reușite ale sale din meciul cu CS Comunal Șelimbăr, Valentin Buhăcianu a urcat pe a doua treaptă a clasamentului golgheterilor din acest sezon de Liga 2 cu un total de opt goluri, fiind la egalitate cu Sory Diarra (Petrolul) și Remus Chipirliu (Steaua). Primul în top este Adi Chică-Roșă, de la FC Buzău, cu 10 goluri marcate.

Buhăcianu a mai înscris în acest sezon în meciurile cu Metaloglobus (1-1), Viitorul Pandurii (1-1), Dacia Unirea Brăila (6-0, de două ori) și Unirea Dej (1-1).

În afară de jocul cu Brăila, în toate celelalte patru meciuri în care a înscris golurile sale au fost decisive pentru FC Hermannstadt.

Buhăcianu a jucat în toate meciurile de Liga 2 din acest sezon ale echipei sibiene, 11 la număr, în zece dintre ele începând ca titular și în opt dintre ele fiind înlocuit.

Atacantul moldovean este, evident, golgheterul trupei sibiene, fiind urmat de Silviu Balaure, care are cinci goluri înscrise. Câte două reușite au Alhassan, Oroian, Petrescu și Popescu, iar câte una au Stoica, Năstăsie, Niță și Sîntean.

  • Cel mai bun sezon al lui Valentin Buhăcianu a fost în ediția 2018/2019 de Liga 2, când reușea 25 de goluri în 37 de meciuri pentru Aerostar Bacău, echipă cu care retrograda însă. Al doilea cel mai bun campionat l-a făcut în ediția 2019/2020, tot în Liga 2, la UTA, când a avut 14 reușite în 28 de jocuri și a contribuit la promovarea în Liga 1.

Raul Opruț: ”O victorie la ultima fază ajută foarte mult la moral și ne dă foarte multă încredere”

Despre meciul cu Șelimbăr a vorbit la finalul partidei de la Mediaș și fundașul Raul Opruț (23 de ani). Jucătorul originar din Caransebeș a revenit cu noroc pe teren pentru FC Hermannstadt, după ce în precedentele două jocuri, în care au fost înregistrate remize cu Ripensia (2-2) și Unirea Dej (1-1), a absentat din cauza unei accidentări.

”A fost o perioadă grea, au făcut două egaluri la rând. Am reușit să revin, chiar mai devreme decât mă așteptam, sunt fericit că am revenit, sunt fericit că am câștigat și, nu în ultimul rând, sunt fericit pentru pasa de gol. Consider că o victorie la ultima fază ajută foarte mult la moral și ne dă foarte multă încredere, chiar dacă puteam câștiga meciul mai devreme, pentru că am avut foarte multe ocazii să închidem jocul, dar este mai frumoasă o victorie obținută în minutul 90+2 (n.r. – golul de 3-2 a fost marcat în minutul 90+5). Astfel de emoții am mai trăit la meciul cu Iașiul, când a dat Niță gol la ultima fază, dar vă dați seama că era un fel de derby pentru noi și era important să câștigăm”, a spus Opruț, care a avut partea sa merit la golul decisiv al lui Buhăcianu.

Opruț a jucat în acest sezon de Liga 2 în opt meciuri pentru FC Hermannstadt, de fiecare dată începând ca titular și de două ori fiind înlocuit. Fundașul a fost jucător important și în precedentele sezoane pentru echipa sibiană, în care a avut 33 de meciuri (2019-2020), respectiv 37 de meciuri (2020-2021) în Liga 1, în toate fiind utilizat ca titular și în puține dintre ele părăsind terenul înainte de final.

Reacții din partea echipei FC Hermannstadt după derby-ul local cu CS Comunal Șelimbăr:

Foto: Valentin Macrea / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/marius-maldarasanu-dupa-ce-fc-hermannstadt-s-a-impus-cu-emotii-in-derby-ul-cu-selimbar-e-greu-sa-te-bucuri-dupa-o-astfel-de-victorie-19206911

https://liga2.prosport.ro/seria-1/eugen-beza-luat-la-tinta-de-suporterii-sibieni-razbunati-orasu-umiliti-blatistu-fostul-antrenor-de-la-fc-hermannstadt-iudeii-raman-iudei-19206926

https://liga2.prosport.ro/seria-1/interzis-cardiacilor-fc-hermannstadt-a-castigat-in-ultimele-secunde-derby-ul-sibiului-cu-cs-comunal-selimbar-buhacianu-eroul-echipei-lui-maldarasanu-19206629

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-11-patru-meciuri-incep-de-la-ora-11-toate-echilibrate-fara-o-favorita-certa-19206508

Marius ANGHEL 24 Oct. 2021, 16:54 Liga 2
Pe aceeași temă