Interzis cardiacilor! FC Hermannstadt a câștigat în ultimele secunde derby-ul Sibiului cu CS Comunal Șelimbăr. Buhăcianu, eroul echipei lui Măldărășanu

Ovidiu BOICA 23 Oct. 2021, 17:52 Liga 2

Echipa lui Marius Măldărășanu s-a impus cu 3-2 în fața vecinilor de la Șelimbăr, la capătul unui meci interzis celor care au probleme cu inima.

FC Hermannstadt a condus cu 2-0 la pauză, dar a fost egalată în partea a doua, reușind să își treacă în cont toate cele trei puncte în minutul 90+5, prin golul lui Valentin Buhăcianu, același atacant care marcase și primele două goluri.

Derby-ul Sibiului, jucat la Mediaș. S-au dat cinci goluri, iar desfășurarea scorului a fost una interzisă cardiacilor

Derby-ul Sibiului, între două echipe vecine, provenite din localități practic lipite una de alta, dar care s-a disputat la mai bine de 50 de kilometri de casă, la Mediaș, a fost încrâncenat, cu destule momente de suspans și dramatism.

Mai întâi, echipa mai bine clasată, FC Hermannstadt, a punctat de două ori în prima repriză și părea să aibă un meci ușor. La reluare, de la vestiare a venit o cu totul altă formație a Șelimbărului, care a reușit să egaleze. Jocul se îndrepta spre un rezultat de egalitate, al treilea la rând pentru echipa lui Marius Măldărășanu, când Valentin Buhăcianu l-a mai învins încă o dată pe nefericitul Gal, a treia oară în acest meci, înclinând balanța în favoarea acesteia.

Buhăcianu, o transversală și două goluri

Buhăcianu s-a înscris pe listă pentru titlul de ”omul meciului” încă din primele minute, luând transversala la țintă (9). Gal, goalkeeper-ul Șelimbărului, a dat semne de slăbiciune la centrarea lui Pantea și reluarea lui Călin Popescu (17).

În replică, Cârstean a trimis pe direcția lui Ionuț Pop (18). Jocul s-a mutat repede la celelalte buturi și Petrișor Petrescu a căutat vinclul, dar a trimis alături de pe la vreo 20 de metri (19).

În ultimele 10 minute de dinaintea pauzei, reduta Șelimbărului a fost dovedită, iar Buhăcianu n-a așteptat prea mult invitații speciale. Mai întâi a primit de la Petrescu între Crișan și francezo-congolezul Biatoumoussoka, executându-l pe Gal cu un șut la colț, din mijlocul careului mare (35). Patru minute mai târziu, la serviciu a trecut Năstăsie, Buhăcianu a sprintat pe lângă Crișan și a dublat avantajul gazdelor.

Curtean și Cîrstean au readus Șelimbărul în meci

Crișan n-a mai ieșit pe teren la reluare, fiind schimbat cu Natea, iar după 5 minute din repriza secundă Baba Alhassan l-a faultat în careu pe Cărăruș și Alex Curtean a redus din diferență de la punctul cu var, șutând la vinclu, fără speranțe pentru Pop.

Gal a avut o intervenție de mare portar la ”capul” lui Oroian, deși are doar 20 de ani (52), apoi a reținut la reluarea lui Buhăcianu din centrarea lui Petrescu (66).

La celelalte buturi, Ciocâlteu a trimis peste transversală, din voleu (65), iar șelimbărenii au cerut un nou penalty pentru un presupus henț al lui Pantea (73).

Ciocâlteu a trecut apoi la serviciu și parcă i-a așezat cu mâna mingea pe capul lui Cîrstean, care a fost mai rapid decât Pop și a trimis în plasă: 2-2 (75).

Buhăcianu, eroul derby-ului după ce a marcat și la ultima fază

După ce făcuse pasul în spate, introducând un fundaș central (Antoche) în locul unui mijlocaș (Năstăsie), Măldărășanu s-a văzut nevoit să mute invers, la 2-2, Balaure și Plazonja intrând în locul lui Petrescu, respectiv Baba Alhassan.

Presiunea la poarta lui Gal a crescut în ultimele minute și Antoche a ratat incredibil, din doar un metru (82). Atacurile în valuri ale sibienilor au continuat și, în ultimele secunde, Opruț a trimis o centrare plouată, mingea a ajuns la Buhăcianu, care a strecurat-o printre brațul lui Gal și bara din stânga acestuia, pecetluind soarta meciului (90+5).

Vodă n-a avut drept de joc

Împrumutat în toamnă de la FC Hermannstadt, fundașul dreapta Alexandru Vodă n-a avut drept de joc pentru CS Comunal Șelimbăr în meciul de astăzi. În absența lui, pe dreapta, în defensivă, a fost coborât George Monea.

În urmă cu o săptămână, la victoria cu Concordia (1-0), la Avrig, în absența suspendatului Daniel Tătar, Vodă a jucat pe stânga, în defensivă, achitându-se cu brio de sarcinile avute.

FC HERMANNSTADT – CS COMUNAL ŞELIMBĂR  3-2

Valentin Buhăcianu 35′, 39′, 90+5′ / Alexandru Curtean 50′ – penalty, Adrian Cîrstean 75′

FC Hermannstadt: I. Pop – Pantea, I. Stoica, Bejan, Opruț – Alhassan (Plazonja 78′), Mino Sota – P. Petrescu (cpt.)(Balaure 78′), I. Năstăsie (Antoche 68′), C. Popescu (Al. Oroian 46′) – Buhăcianu
Rezerve neutilizate: Muțiu – Tomșa, Issah, Elbers, Sîntean
Antrenor: Marius Măldărășanu

CS Comunal Șelimbăr: R. Gal – Monea, Biatoumoussoka, R. Crișan (Natea 46′), D. Tătar (cpt.) – Curtean, Cărăruș (Vișa 89′) – Ciocâlteu, Ad. Cîrstean (Goh 79′), Yameogo (Al. Neacșa 79′) – Antone (Al. Luca 62′)
Rezerve neutilizate: Vâtcă – Cristiu, Vecerdea, T. Suciu
Antrenor: Eugen Beza

Stadion: Gaz Metan (Mediaş – Sibiu); Arbitru: Florin Andrei (Târgu Mureş); Asistenți: Răzvan Claudiu Tudor (Craiova) și Nicușor Marin (Suseni – Argeş); Rezervă: Claudiu Ștef (Târgu Mureş); Observatori: Mircea Ciglenean (Cluj-Napoca) și George Constantinescu (Slatina).

FC Hermannstadt se ține aproape de lider, dar poate pierde locul de pe podium

Cu 25 de puncte, FC Hermannstadt revine cel puțin pentru o zi pe locul 2 în Liga 2, putând fi depășită duminică de ”U” Cluj și luni de Concordia. Liderul Petrolul rămâne la cinci puncte în față.

CS Comunal Șelimbăr rămâne cu 14 puncte și e pe locul 9.

În etapa a 12-a, FC Hermannstadt are meci în deplasare la FC Brașov (30 octombrie, ora 13:00), în timp ce echipa din Șelimbăr joacă acasă, la Avrig, cu ”U” Cluj (1 noiembrie, ora 15:30).

Foto: Valentin Macrea / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-11-patru-meciuri-incep-de-la-ora-11-toate-echilibrate-fara-o-favorita-certa-19206508

Ovidiu BOICA 23 Oct. 2021, 17:52 Liga 2
Pe aceeași temă