UTA mizează pe o primă victorie în play-off în deplasarea de la Mioveni, după două jocuri ratate pe teren propriu. Laszlo Balint: ”Cu toate că unii poate cred sau speră altceva, starea noastră de spirit a rămas bună. Contează că am rămas doar la mâna noastră”

Marius ANGHEL 19 Jul. 2020, 14:43 Liga 2
UTA mizează pe o primă victorie în play-off în deplasarea de la Mioveni, după două jocuri ratate pe teren propriu. Laszlo Balint: ”Cu toate că unii poate cred sau speră altceva, starea noastră de spirit a rămas bună. Contează că am rămas doar la mâna noastră”

UTA a început play-off-ul cum nu și-ar fi dorit. În două meciuri desfășurate pe teren propriu, liderul Ligii 2 a obținut doar un punct, după înfrângerea cu Turris Oltul (scor 3-4) și remiza cu Petrolul (scor 1-1), astfel că promovarea încă e departe, ba chiar arădenii au și emoții în obținerea ei, după ce avansul de cinci puncte a fost redus la două puncte. După remiza cu ploieștenii, antrenorul Laszlo Balint și-a exprimat nemulțumirile și și-a atacat jucătorii, lucru pe care nu l-a mai făcut, de această manieră.

UTA a profitat însă și de rezultatele înregistrate de contracantidate, fiindcă altfel risca să își piardă poziția de lider. Luni seară va juca în deschiderea etapei a 3-a și va întâlni echipa care înainte de startul turneului de promovare se afla pe locul 2. CS Mioveni a rămas la cinci puncte în spate, dar acum se află pe poziția a 5-a și pentru că are un meci în minus desfășurat.

Laszlo Balint: ”Mai sunt și nemulțumiri, anumite discuții, dar asta nu înseamnă că ne destrămăm”

Laszlo Balint s-a mai calmat între timp și spune că atmosfera de la Arad a rămas pozitivă și după rezultatele sub așteptări din primele două etape.

”Cu toate că unii poate cred sau speră altceva, starea noastră de spirit a rămas bună. Ca în orice familie, mai sunt și nemulțumiri, anumite discuții, dar asta nu înseamnă că ne destrămăm și nu mai avem încredere unii în alții. Dimpotrivă, problemele peste care treci te întăresc. Sigur, cu toții așteptam mai mult de la primele meciuri, suporteri, conducători, dar mai ales noi, cei din vestiar. Suntem primii nemulțumiți, dar ce mai putem face acum altceva decât să strângem rândurile și să privim în față? Suntem bărbați, avem de dus o luptă și o vom duce până la ultima suflare dacă e cazul”, a declarat, pentru Sport Arad, antrenorul echipei UTA.

”Contează că am rămas doar la mâna noastră”

La rece, Laszlo Balint a făcut încă o analiză a startului slab din play-off al echipei sale, cu cinci goluri încasate în două meciuri jucate pe teren propriu, acolo unde în precedentele 11 întâlniri primise doar un gol, chiar de la adversarul pe care îl întâlnește luni, singurul pe care nu a reușit să-l învingă în fața propriilor fani. Chiar dacă spunea că nu vrea alibiuri pentru aceste rezultate slabe, antrenorul echipei UTA a uitat rapid ceea ce transmitea în urmă cu câteva zile.

”E total atipică situația prin care trec echipele de fotbal după această perioadă de pauză, fără o pregătire specifică. Nu există o rețetă de gestionare a situației create de condițiile în care a trebuit să ne facem munca din luna mai încoace. Să nu uităm că la început am făcut antrenamente în grupuri de câte patru jucători și apoi nu am avut posibilitatea de a ne verifica potențialul și a ne regla tonusul prin amicale. Am intrat direct în priza unei competiții blitz, am greșit destul de mult cu Turris, mai puțin cu Petrolul și sperăm ca la Mioveni să arătăm și mai bine. Cifrele din meciul cu ploieștenii spun și ele că suntem într-o ușoară creștere. Este clar că ne-a lipsit publicul, suporterii, care ne împingeau de la spate. Aveam mereu acel plus de energie venit din tribune, care acum, în contextul în care pregătirea a avut lipsurile sale, ne-ar fi ajutat enorm. Însă nu vrem să găsim scuze, ci să transformăm dezamăgirea trăită în primele două etape în energie pozitivă și dorință de revanșă. Una peste alta, contează că am rămas doar la mâna noastră și putem începe de aici o serie pozitivă care ne aducă acolo unde ne dorim cu toții”, a adăugat Balint pentru sursa citată mai sus.

Utilizează Balint cu CS Mioveni același ”11” folosit în jocurile cu Turris Oltul și Petrolul?

Delegația echipei UTA a plecat de vineri spre Pitești, cu autocarul, iar luni, de la ora 17:30, joacă la Mioveni, pe stadionul Orășenesc. Din lot fac parte și Tomozei și Jebari, care nu s-au regăsit pe foaia de joc la meciul cu Petrolul, iar jucătorii ”under” Opric, Pașcu, Vulturar și Gavrilă au rămas acasă.

”Am preferat să le dăm posibilitatea să câștige niște antrenamente cu colegii lor de la Elite, împreună cu care vor juca semifinala cu Dinamo pe 1 august și, sperăm cu toții, două zile mai târziu și finala. Chiar dacă forma sportivă mai oscilează la unii, în toți fotbaliștii din lot am aceeași încredere, pot opta pentru fiecare dintre ei în meciul de la Mioveni și cele care vor urma. Faptul că meciul cu Petrolul l-am început exact în aceeași formulă ca și cu Turris se datorează în special faptului că aveam o strategie pentru repriza a doua”, a mai punctat, pentru Sport Arad, Balint.

Atât cu Turris Oltul, cât și cu Petrolul, UTA a început în formula: Fl. Iacob – Bustea, Melinte, Fl. Ilie, Roumpoulakou – Miculescu, R. Moise, Dam. Isac, Oct. Ursu – Cip. Rus (cpt.), Buhăcianu.

UTA e lider în play-off-ul Ligii 2, cu 26 de puncte, iar CS Mioveni se află pe poziția a 5-a, cu 21 de puncte, la fel ca Rapid și Petrolul, însă argeșenii au un meci restanță, cu Campionii FC Argeș.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/utistii-convinsi-ca-vor-indeplini-visul-promovarii-in-liga-1-si-dupa-ce-au-inceput-slab-play-off-ul-codru-gradinariu-echipa-este-tot-pe-primul-loc-la-mana-ei-dar-si-mai-19139671

https://liga2.prosport.ro/seria-1/laszlo-balint-nu-si-a-menajat-jucatorii-dupa-egalul-cu-petrolul-s-a-dus-naibi-avantajul-pe-care-l-am-avut-inainte-de-acest-play-off-antrenorul-echipei-uta-spune-cine-merita-sa-prom-19139501

Marius ANGHEL 19 Jul. 2020, 14:43 Liga 2
Pe aceeași temă