Laszlo Balint nu și-a menajat jucătorii după egalul cu Petrolul: ”S-a dus naibi avantajul pe care l-am avut înainte de acest play-off.” Antrenorul echipei UTA spune cine merită să promoveze din Liga 2

Marius ANGHEL 15 Jul. 2020, 21:41 Liga 2

Avantajul echipei UTA de a începe cu două meciuri pe teren propriu și cu cinci puncte avans acest play-off de promovare din Liga 2 aproape s-au irosit în întregime. Liderul eșalonului secund a pierdut cu Turris Oltul (scor 4-3) și a remizat în această seară cu Petrolul (scor 1-1), după ce ploieștenii au condus la Arad, iar în acest moment mai are un avans doar de două puncte față de trupa teleormăneană, care se află pe poziția secundă.

Aceste rezultate au încins spiritele în tabăra ”Bătrânei Doamne”, lucru confirmat la finalul meciului cu Petrolul și de antrenorul Laszlo Balint, un ”principal” care, de obicei, are apariții calme și care privește pozitiv lucrurile întâmplate deja. De această dată însă, chiar dacă a avut un discurs calculat, bine argumentat, Balint a emanat mulți nervi, drept dovadă și că a început să își critice jucătorii, ceea ce nu prea a făcut până acum.

Laszlo Balint, nervos la finalul meciului cu Petrolul. Apărarea UTA-ei, scoasă țap ispășitor: ”Este foarte, foarte greu să emiți pretenții în momentul în care faci aceste greșeli defensive”

Petrolul a deschis scorul în prima repriză prin Gabriel Deac (23), a avut un penalty neacordat la un fault asupra lui Blănaru (33), iar arădenii au egalat în debutul părții secunde dintr-un penalty clar scos de Buhăcianu în fața lui Avram și transformat aproape pe centru de Romario Rus (49). Buhăcianu a mai avut o ocazie mare (64), Meza Colli (75) a avut și el o șansă bună de a înscrie, dar nu l-a putut învinge pe Iacob, astfel că play-off-ul Ligii 2 înregistrează încă o remiză, iar UTA își vede spulberat visul de a promova matematic după primele două jocuri desfășurate acasă în acest play-off.

Balint și-a întreptat tirul în special către defensiva sa, dar a vorbit din nou despre ”lipsa spiritului” pe care îl voia de la jucători.

”Ați spus bine că am reușit să scoatem un punct. Este greu să emiți pretenții la promovare în momentul în care primești gol de maniera în care am primit noi. Sunt două meciuri pe care le-am disputat pe propriul teren și am primit golurile la modul în care le-am primit. Practic, a fost prima minge aruncată în careu de cei de la Petrolul și am scos mingea din plasă. Este foarte, foarte greu să emiți pretenții și să ai pretenții să joci la nivel de prim eșalon în momentul în care faci aceste greșeli defensive. Eu, astfel am și gândit meciul. Știam că o să fie destul de greu să ne creăm ocaziile pe care le-am creat în meciul precedent. Știam că Petrolul va fi o echipă destul de bine organizată pe momentul defensiv, a și venit cu un sistem schimbat, a jucat cu doi atacanți. Au încercat să ne surprindă pe spații, am contracarat destul de bine această problemă, însă, repet, la prima lor centrare mi-e și greu să îmi găsesc cuvintele. Chiar și sufletul acela pe care mi-l doream să se vadă din partea băieților, acel spirit din nou s-a lăsat așteptat.

Mă bucur că la pauză am reușit să revigorez un pic echipa, am făcut și acele schimbări, am reușit să egalăm repede, am reușit să ne mai creăm și câteva situații, dar, din păcate, din nou, nu am avut forță să presăm până la sfârșit pentru a ne asigura cele trei puncte. Dar, este un punct care poate conta până la final”, a spus, la finalul partidei, la microfonul DigiSport, Laszlo Balint.

Roumpoulakou l-a pierdut din marcaj pe Gabriel Deac la faza golului echipei Petrolul. Aici e în duel pentru minge cu Leonel Pierce. Foto: Leczki Jozsi / Mediafax Foto

”S-a dus naibi avantajul pe care l-am avut înainte de acest play-off. Noi am reușit, între ghilimele, să aducem echipa în această ipostază”

Starea de nervozitate s-a accentuat apoi și mai mult, Balint cerând permisiunea să spună că avantajul echipei sale ”s-a dus naibi” și că singurii vinovați sunt ei.

”Vedeți și dumneavoastră ce situație este în acest play-off. Mai sunt nouă puncte puse în joc. Din păcate, ne-am complicat destul de mult situația, pentru că s-a dus – vă rog să îmi permiteți expresia – «S-a dus naibi» avantajul pe care l-am avut înainte de acest play-off. Noi am reușit, între ghilimele, să aducem echipa în această ipostază. Să vedem dacă vom putea să ducem această luptă cu succes până la final. Nu este ușor, nici nu sunt foarte multe soluții acolo, cel puțin la fundașii laterali. Se resimte foarte mult lipsa lui Tomozei, din păcate, Stancu la fel, care a fost accidentat și a ieșit din calcule pentru tot acest play-off. Dar, repet, ăstia suntem și trebuie să mergem la luptă până la final”, a mai declarat antrenorul echipei UTA.

UTA a avut o primă repriză modestă în meciul de pe teren propriu cu UTA. În partea secundă a egalat dintr-un penalty. Foto: Ciprian Petcuț / Sport Pictures

Balint: ”Din acest play-off va promova cine va merita să promovez. În cazul în care nu promovăm, înseamnă că nu merităm”

Reporterul DigiSport i-a spus apoi lui Laszlo Balint că este destul de acid și pesimist, iar antrenorul l-a întrerupt și și-a spus și alte nemulțumiri. În final a spus că singurii vinovați în cazul în care se va rata promovarea sunt ei, jucătorii și stafful. Ar însemna că nu au meritat acest lucru.

”Nu sunt pesimist. Jucătorii trebuie să înțeleagă. Trebuie să ne trezim, pentru că toată lumea ne-a umfrat înainte de acest play-off. Că UTA este cea mai bună, că va defila. Nu, se demonstrează. Eu am atras atenția asupra acestui lucru încă din momentul în care s-au înjumătățit punctele și ni s-au dat acele variante că din punct de vedere matematic UTA are mai multe șanse. Fotbalul nu este matematică. Jucătorii mei, din păcate, nu au înțeles acest lucru. Știam foarte bine ce fel de play-off ne așteaptă. Știam foarte bine cum va fi și sub ce intensitate vom juca fiecare meci, ce intensitate va avea fiecare duel, de ce atitudine avem nevoie ca să ieșim câștigători din aceste dueluri și, până la urmă, să ne asigurăm cele trei puncte. Le-am spus-o și băieților acuma: «Din acest play-off va promova cine va merita să promoveze. În cazul în care UTA, la sfârșitul acestui play-off, va fi pe primele două locuri, va merita să promoveze. În cazul în care nu, înseamnă că nu merităm promovarea». Și trebuie să demonstrăm. Mai avem trei meciuri în care trebuie să demonstrăm că merităm promovarea. E simplu. Atât”, a mai spus Balint, care a plecat val vârtej spre vestiare.

Melinte l-a faultat din spate pe Blănaru într-o fază în care Petrolul coducea la Arad cu 1-0, însă arbitrul central Horațiu Feșnic a refuzat să acorde penalty. Foto: Ciprian Petcuț / Sport Pictures

După această nouă remiză înregistrată în play-off, a patra dintr-un total de cinci jocuri, în clasament UTA ocupă locul 1, cu 26 de puncte, iar Petrolul urcă pe locul 4, cu 21 de puncte, la egalitate cu Rapid și CS Mioveni. Turris Oltul are 24 de puncte, iar Campionii FC Argeș are 20 de puncte.

În runda următoare, a treia a turneului de promovare, UTA joacă luni, 20 iulie, de la ora 17:30, la CS Mioveni, iar Petrolul merge la Turnu Măgurele, marți, de la ora 21:00, pentru meciul cu Turris Oltul. Rapid – Campionii FC Argeș se joacă tot marți, de la ora 18:30, la București.

Foto:Ciprian Petcuț / Sport Picturesși Leczki Jozsi / Mediafax Foto

Marius ANGHEL 15 Jul. 2020, 21:41 Liga 2
Pe aceeași temă