UTA are zece tineri jucători la startul Liga 2, iar un altul a fost cumpărat de FK Miercurea Ciuc! Arădenii vor împrumuta cel puțin încă unul, la Corvinul sau Ceahlăul

Călin MNERIE 01 Aug. 2023, 16:09 Liga 2
UTA are zece tineri jucători la startul Liga 2, iar un altul a fost cumpărat de FK Miercurea Ciuc! Arădenii vor împrumuta cel puțin încă unul, la Corvinul sau Ceahlăul

Un nou campionat de Liga 2 pleacă la drum în weekend, iar prim-divizionara UTA e direct interesată prin prisma jucătorilor tineri pe care i-a împrumutat la diferite formații.

Nu mai puțin de nouă jucători din Academia clubului arădean își pot face stagiatura în anticamera SuperLigii, în timp ce unul dintre ei a plecat definitiv de la club, fiindcă i-a fost achitată grila de formare.

Și dintre fotbaliștii africani aduși în România de impresarul Cristian Hossu, doi vor merge la echipe de Liga 2, dar majoritatea celor cu vârste cuprinse între 16 și 20 de ani vor juca în Liga 3.

Cristian Păcurar: ”Am reușit să le găsit medii cât mai profesioniste copiilor de la UTA”

Totodată, mai trebuie spus că începând cu acest sezon, FRF nu mai permite mai mult de trei împrumuturi între echipele angrenate în competițiile organizate de ea.

”În primul rând, ne bucurăm că patru produse ale academiei noastre, Rareș Pop, Cristian Mihai, Darius Iurasciuc și Ahmet Ekmekci sunt în lotul primei echipe, la dispoziția domnului Rednic. Având oricum cereri mai mari decât fondul nostru de jucători, am încercat și eu zic că am și reușit să le găsit medii cât mai profesioniste copiilor pe care i-am împrumutat în Ligile 2 și 3, cu mențiunea că unii dintre ei se pot întoarce la noi deja din iarnă dacă procesul lor de creștere e bun și antrenorii primei echipe doresc să se bazeze pe ei. Mai avem de clarificat puține situații, una dintre ele fiind cea a lui Claudiu Negoescu, fost component al primei echipe”, ne-a declarat Cristian Păcurar, directorul general al Academiei UTA.

Echipele din vestul țării au pus mâna pe șapte jucători de la UTA. Trei vor juca în vecini, la Dumbrăvița!

Și pentru că au avut ocazia să-i urmărească pe viu pe unii dintre tinerii fotbaliști ai clubului UTA, grupările din vest din Liga 2 au insistat pentru împrumutul unora dintre ei.

Astfel, la CSC Dumbrăvița au ajuns mijlocașii centrali Răzvan Ristin și Fabiano Cibi și atacantul Paul Mercioiu.

Corvinul i-a oprit pe portarul Cristian Blaga și ”închizătorul” Denis Hrezdac, iar CSC Șelimbăr îi are în curte pe portarul Alexandru Roșca și ”aripa” Raul Popa.

La Chindia a ajuns fundașul stânga Ionuț Anișorac, iar la Metaloglobus, cel dreapta, Alexandru Pătlăgică.

În fine, Robert Ronai (foto) a devenit definitiv mijlocașul stânga al celor de la FK Miercurea Ciuc, care au achitat grila de formare a fotbalistului, adică în jur de 10 mii de euro.

 

Cinci fotbaliști joacă pentru promovarea din Liga 3

Următorul criteriu luat în calcul în momentul în care s-au semnat actele de împrumut a fost găsirea unor echipe cu obiectiv promovarea în eșalonul secund.

Tocmai de aceea, pentru portarul Rareș Bărlădeanu a fost aleasă varianta Unirea Ungheni, fundașul Marco Bota (foto) și extrema Emanuel Morar s-au dus la CSM Olimpia Satu Mare, polivalentul Alex Bokse, la SCM Zalău, iar fundașul dreapta Hunor Sarkozi a ajuns la ACS Târgu Mureș.

Însă, mai sunt destui tineri utiști care vor juca pentru divizionarele terțe arădene, iar la această oră niciuna dintre ele nu și-a manifestat clar intenția de a promova. În fine, o mică parte dintre jucători va ajunge și la echipe de Liga a 4-a.

Godwin a semnat cu Reșița, Nortey – între Corvinul și Ceahlăul

Un capitol aparte îl reprezintă fotbaliștii africani aduși de impresarul Cristian Hossu la UTA.

De trei zile, atacantul Joseph Godwin a fost împrumutat timp de un sezon la CSM Reșița, iar, mai nou, Mircea Rednic și-a dat acordul și pentru împrumutul lui Bruce Nortey. Mijlocașul ofensiv e căutat de Corvinul și Ceahlăul, adică cele două echipe ce se vor înfrunta în prima etapă a noului sezon de Liga 2.

Nassiru, Avulumun și Fred Nortey vor juca la Progresul Pecica, în timp ce pentru Boateng, Obbina și Dogbey sunt contacte cu Minerul Ocna Dej, CS Socodor, Șoimii Lipova, dar și alte grupări de Liga 3.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/reactia-fc-brasov-dupa-anuntul-frf-de-amanare-a-meciului-din-prima-etapa-a-ligii-2-in-care-ar-fi-trebuit-sa-joace-dan-alexa-si-fotbalistii-sai-au-aflat-decizia-chiar-in-timpul-antrenamentului-19278626

https://liga2.prosport.ro/seria-1/program-etapa-1-liga-2-19278618

https://liga2.prosport.ro/seria-1/prima-etapa-a-noului-sezon-de-liga-2-incepe-cu-un-meci-amanat-19278602

Călin MNERIE 01 Aug. 2023, 16:09 Liga 2
Pe aceeași temă