UTA are deplasare grea la Chindia, Roșu și-a făcut calculele: „La Târgoviște e meci important, dar nu decisiv. În retur, jucăm acasă cu aproape toate contracanditatele”

Marius ANGHEL 25 Nov. 2016, 12:59 Liga 2
UTA are deplasare grea la Chindia, Roșu și-a făcut calculele:**

La o simplă privire asupra clasamentului ligii secunde, UTA Bătrâna Doamnă și mai ales Chindia Târgoviște au nevoie ca de aer de trei puncte dacă doresc să țină ritmul cu formațiile din zona promovării. Dar, Laurențiu Roșu, antrenorul arădenilor, aduce în discuție și un alt aspect și anume faptul că: „Mai avem un retur în față, rămân multe puncte în joc, iar noi jucăm acasă cu aproape toate contracandidatele. La Arad vor veni Brașov, Sepsi, Satu Mare și Chindia, practic mergem doar la Juventus și Mioveni. Avantajul terenului propriu e important în această bătălie. Așadar, la Târgoviște e un meci important, dar nu decisiv. Nici pentru noi, dar nici pentru Chindia”.

Pe de altă parte, antrenorul utist a recunoscut că Juventus, Brașov și Sepsi par ușor favorite în momentul de față. „Par detașate ușor de pluton, însă, repet, totul se joacă. Însă, trebuie să fim atenți la toate aspectele, cum ar fi cartonașele galbene. Avem și noi jucători la limită și, după Târgoviște, urmează o altă deplasare grea pentru noi în prima etapă din retur, la Râmnicu Vâlcea”, a adăugat fostul internațional.

Pentru deplasarea de la Târgoviște, UTA ar trebui să aibă tot lotul valid, deși sunt mici semne de întrebare în dreptul lui Manea (probleme musculare după Balotești) și Adi Petre (absent la antrenamentul de joi din pricina unei răceli). „Ambii ar trebui să fie apți pentru duminică. Fiindcă nu am jucat în intermediară cu Berceniul, a fost o săptămână normală, în care ne-am antrenat după aceeași metodologie doar la Arad. Vremea ne-a permis să ne antrenăm pe Motorul și la Sânicolaul Mic, nu a mai fost cazul să ne deplasăm în Ungaria”, a mai mărturisit Roșu.

Deranjat de primirea multor goluri, dar mulțumit că jucătorii săi au poftă să înscrie

Principalul UTA-ei recunoaște că-l deranjează numărul mare de goluri încasate, dar, pe altă parte, apreciază și forța ofensivă a echipei sale. „Observ că avem probleme în special în primele reprize ale meciurilor. Practic începem mai mereu de la 0-1, trecem prin emoții mari, nu e permis să încasăm atâtea goluri. Practic, în afara partidei cu Dunărea Călărași, am luat cel puțin un gol în fiecare meci, dacă nu mai multe. Mă bucură, însă, pofta de gol a băieților, nu e puțin lucru să dai 8 goluri în două deplasări. E și calitate la mijloc, însă, repet, nu ar mai trebui să trecem prin emoții și să jucăm bine și până la pauză”, a completat Laurențiu Roșu, care ar fi preferat ca ultimele două etape din 2016, primele din retur să fie amânate: „Mi-aș fi dorit să nu se mai joace, dar nu avem încotro. Motivul? În special, din pricina calității terenurilor, dar și ale problemelor din joc. Și aici vorbesc atât despre terenurile de antrenament, cât și cele de joc. Ar fi fost bine să nu mai jucăm decembrie, ci să se bage una-două etape intermediare în aprilie sau mai. Dar, mai trebuie să recunoaștem că avem și probleme în joc. Vorbesc aici în special de duelurile unu la unu pe care le cam evităm, de numeroasele centrări adversarilor ce vin din benzi, sau poziționarea generală în teren, în special când nu avem mingea. Noi insistăm pe ele, încercăm să le corectăm, știm exact unde avem de lucru”.

Chindia Târgoviște și UTA Bătrâna Doamnă se întâlnesc duminică, de la ora 11:00, pe stadionul „Eugen Popescu”, în cadrul etapei a 19-a a Ligii 2, ultima a turului.

CITEȘTE și: Andor îl avertizează pe Pătru: „Sper să-i pun probleme mai multe decât anul trecul, la Chindia – meci de 6 puncte”

Sursa: Sport Arad

Marius ANGHEL 25 Nov. 2016, 12:59 Liga 2
Pe aceeași temă