Sebastian Mailat chemat de urgență de CFR de la ”U” Cluj. Campioana are nevoie de jucători pentru a încheia sezonul de Liga 1

Vlad MĂCICĂȘAN 24 Jul. 2020, 23:34 Liga 2

În disperare de cauză, oficialii CFR-ului caută soluții pentru a putea alinia o echipă competitivă în finalul de campionat, dacă nu va mai avea și alte cazuri de COVID-19. Sunt 12 fotbaliști confirmați pozitiv la campioana României, iar alți trei sunt în carantină, astfel că echipa din Gruia a căutat soluții rapide.

O astfel de soluție a găsit în curtea rivalei ”U” Cluj. Sebastian Mailat (22 de ani), fotbalist care tocmai ce a fost împrumutat din nou pe Cluj Arena, a fost rechemat de urgență la CFR. Mijlocașul de bandă va fi o soluție pentru finalul campionatului, el fiind deja testat de ”U” Cluj, cu care s-a antrenat în ultima perioadă. În același timp, fotbalistul timișorean poate să joace, din moment ce vechiul împrumut i-a expirat, iar cel nou se referea la campionatul viitor din Liga 2.

Sebastian Mailat a mai jucat 3 partide pentru CFR în actualul sezon, înainte să fie cedat la ”U” Cluj. Pentru ”studenți a apucat” să evolueze tot în trei meciuri, atâtea câte a desfășurat oficial echipa în 2020, până la suspendarea campionatului Ligii 2 din cauza noului coronavirus. Mailat a dat și două goluri la ”U”.

Sebastian Mailat a jucat în trei meciuri pentru ”U” Cluj până ca sezonul să fie ”înghețat” din cauza pandemiei și a marcat două goluri. Foto: Flaviu Buboi / Mediafax Foto

Un alt jucător pe care l-ar putea readuce CFR Cluj în lot este fundașul Andrei Mureșan (35 de ani). Acesta a fost împrumutat odată cu Mailat la ”U” Cluj, iar în această vară a decis să se retragă din activitate. Cum CFR are nevoie de jucători pentru a încheia acest sezon, Mureșan ar fi o altă variantă pentru defensivă.

La CFR 2 nu mai putea juca

Mailat a jucat mai mult la echipa secundă a CFR-ului, în sezonul precedent. Din următoarea stagiune n-ar mai fi avut această posibilitate, deoarece CFR 2 nu a mai fost înscrisă în campionat.

Clujenii au vrut să retragă echipa secundă încă din toamna anului trecut, pentru a reduce cheltuielile, dar cum campionatul deja începuse acest lucru nu a putut fi posibil. Regulamentul spune că într-un astfel de caz, echipa din Liga 1 ar fi fost penalizată sportiv, cu reducerea a nu mai puțin nouă puncte.

Astfel, CFR Cluj nu va mai avea ”satelit” în noul sezon de Liga 3, iar mulți dintre jucătorii pe care îi folosea la CFR 2 vor fi împrumutați.

https://www.prosport.ro/fotbal-intern/liga-1/breaking-news-decizia-luata-de-dsp-privind-carantina-dupa-cazurile-de-covid-19-de-la-cfr-cluj-exclusiv-19065660

https://www.prosport.ro/fotbal-intern/fanii-campioanei-romaniei-alaturi-de-cfr-si-in-momentele-grele-mesajul-impresionant-si-ce-au-facut-suporterii-dupa-cele-26-de-cazuri-de-covid-19-familia-cfr-este-unita-video-19065504

Vlad MĂCICĂȘAN 24 Jul. 2020, 23:34 Liga 2
Pe aceeași temă