Cel mai titrat jucător român din lotul echipei UTA se gândește la revenirea în Liga 1, nu să fie neapărat titular la liderul Ligii 2: „Acum o săptămână aveam alte planuri”

Marius ANGHEL 21 Feb. 2020, 12:37 Campionat

Când campania de achiziții a iernii părea încheiată, UTA a pus mâna pe portarul Dragoș Balauru, care, alături de o altă noutate din lotul arădenilor, Simon Rrumbullaku (cu un titlu și o cupă luate în Albania), e cel mai titrat fotbalist de sub comanda lui Laszlo Balint. Goalkeeperul de 30 de ani, ultima dată la SCM Gloria Buzău, se laudă cu cele două trofee câștigate în tricoul celor de la FC Voluntari, Cupa și Supercupa României și, cu toate astea, cel puțin în startul stagiunii de primăvară, se pare că va rămâne pe banca de rezerve.

Laszlo Balint explică aducerea lui Dragoș Balauru

Până una alta, Laszlo Balint a explicat și raționamentul ce a dus la opțiunea pentru Balauru. „A fost o mișcare venită la solicitarea lui Mirel (n.r. – Bolboașă, care a plecat la Astra). Discuția a fost clară cu el, i-am spus că, ținând cont și de faptul că suntem la finalul perioadei de transferuri, nu putem rămâne descoperiți pe postul de portar, chiar dacă el avea ofertă din Liga 1, de la Astra. Din fericire, Bogdan Apostu a găsit această variantă cu Dragoș, pe care eu îl cunoșteam și personal și se încadrează în strategia noastră de selecție pe care am aplicat-o încă din vară. Îi dorim succes lui Mirel, la fel îi dorim lui Dragoș să fie sănătos, să ne ajute, să dea tot tot ce are el mai bun. Atât din punct de vedere motivațional, mental și, bineînțeles, sportiv să fie la nivelul la care ne dorim. E foarte important ca în vestiar să ne păstrăm spiritul acesta de grup, pe care am insistat foarte mult în sezonul de toamnă. Iar, din acest punct de vedere, eu cred că am făcut niște pași importanți înainte, pentru că, în ciuda faptului că ne-am despărțit de anumiți jucători, au venit alții care s-au integrat foarte repede în colectiv. Ă‚sta era primul deziderat pentru noi și anume integrarea în grupul, în familia noastră. Cred că și adversarii noștri au simțit în sezonul de toamnă că la UTA, mai presus de toate, s-a format un grup foarte puternic în vestiar și Dragoș a înțeles acest lucru. Am avut discuții cu el, știe foarte bine unde a venit și mă bucur foarte mult că are motivație și entuziasm”, a spus, citat de Sport Arad, antrenorul principal al arădenilor despre ultima achiziție utistă.

Dragoș Balauru: „Că joc eu, Iacob, sau un junior, asta nu mai contează, important e ca echipa să facă pasul spre Liga 1”

La rândul său, Dragoș Balauru pare conștient că are de tras până să recupereze din pregătirea pierdută la Buzău și a-i contesta cu adevărat locul de titular lui Florin Iacob. „Într-adevăr, acum o săptămână aveam alte planuri, eram încă sub contract cu Gloria Buzău, dar în fotbal totul se poate schimba de pe o zi pe alta. Din punctul meu de vedere, cred că am făcut un pas mare înainte. Eu oricum nu mai făceam parte din planurile domnului Ilie Stan la Buzău, în ultima perioadă m-am pregătit separat de echipă cu un antrenor ce nu era de portari. Ușor-ușor, o să îmi revin, nu îmi fac probleme din acest punct de vedere. Pe Florin Iacob îl știu de mic, adică foarte bine, iar concurența este benefică. El vine după un tur foarte bun de campionat, eu sunt aici să mă pregătesc, să am o motivație în plus, deoarece am venit din situația din care am venit. Am mai avut concurențe și la alte echipe, dacă îmi va veni șansa eu trebuie doar să ajut echipa să câștige puncte și să-și îndeplinească obiectivul. Că joc eu, Iacob, sau un junior, asta nu mai contează, important e ca echipa să facă pasul spre Liga 1. O promovare ar însemna și pentru mine o revenire în Liga 1, iar acesta e un lucru foarte important în cariera mea”, a spus noul goalkeeper al arădenilor, care e pasionat de vânătoare și nu ratează nicio ocazie să meargă pe câmp să împuște animale sau păsări.

Pentru a accepta oferta UTA-ei, Balauru și-a reziliat amiabil contractul cu SCM Gloria Buzău, ce, altfel, s-ar fi încheiat în vara anului 2021. Fotbalistul de 30 de ani recunoaște că a mai fost curtat de UTA, dar: „Nu a fost nimic clar, mai mult discuții cu domnul Ionuț Popa. Doar dânsul m-a sunat acum un an”.

În cariera sa, Balauru a mai jucat pentru FC Snagov, FCM Târgu Mureș, „U” Cluj, Rapid, Viitorul, FC Voluntari, Daco-Getica, Levadiakos (Grecia, unde a fost doar rezervă) și SCM Gloria Buzău.

UTA joacă primul meci oficial din 2020 abia luni, de la ora 17:30, la Miercurea Ciuc, cu FK Csikszereda, în cadrul etapei a 22-a, care debutează astăzi.

Sursa: Sport Arad

Marius ANGHEL 21 Feb. 2020, 12:37 Campionat
Pe aceeași temă