Unirea Slobozia investește peste un milion de euro în infrastructură! Proiectele intenționate, după ce promovarea în prima ligă a început să prindă contur

Andrei PASCU 11 Feb. 2024, 17:33 Liga 2
Unirea Slobozia investește peste un milion de euro în infrastructură! Proiectele intenționate, după ce promovarea în prima ligă a început să prindă contur

Unirea Slobozia are șanse mari să promoveze în SuperLiga României la finalul acestui sezon de Liga 2. Conducerea începe, deja, să se gândească la ce presupune un astfel de obiectiv, cel mai important din istoria clubului dacă va fi bifat.

Ialomițenii nu au cele mai bune condiții din Liga 2, așa că încep să stabilească anumite detalii pentru ce va urma din vară, în cazul în care vor duce obiectivul la bun sfârșit. E vorba de lucrări de infrastructură la actualul teren de joc, dar și punerea la dispoziție a unui teren de antrenament.

Unirea Slobozia, lucrări de infrastructură la stadion

Adrian Mihalcea declara că formațiile care vor termina sezonul regular cu cel puțin 30 de puncte vor intra în top 6 și vor lupta în grupa pentru promovare. Acum, Unirea Slobozia, după 15 etape, este deja la 31 de puncte, la egalitate cu locul 2, Corvinul Hunedoara.

Chiar dacă nu are condiții de un nivel foarte înalt, doar normale pentru un club din Liga 2, Adrian Mihalcea e sigur că licența va fi obținută fără probleme. Astfel, conform Info Ialomița, Unirea Slobozia va face anumite demersuri prin care să îmbunătățească infrastructura.

În primul rând, stadionul din Slobozia va intra într-un proces urgent de modernizare, dar după ce va fi aprobat un buget din partea municipalității. Este prevăzută o sumă de 500.000 de euro pentru astfel de lucrări, care prevăd, printre altele, refacerea suprafeței de joc, sistem de încălzire a gazonului, dar și un sistem automatizat de irigare și montarea unei piste de tartan.

Unirea Slobozia va beneficia și de un teren de antrenament

Se implică și Consiliul Județean Ialomița, conform sursei amintite, care a introdus o finanțare de aproape 550.000 euro pentru modernizarea unui teren pe care echipa lui Adrian Mihalcea să se antreneze. În tot acest timp, pentru ca gazonul Stadionului ”1 Mai”- Slobozia să fie protejat, echipa desfășoară ședințele de pregătire pe terenurile unor formații din comunele apropiate.

În eventualitatea unei promovări, echipa va fi tot o echipă cu buget mai mic decât celelalte, dar stabil. N-am făcut eu strategia clubului, dar cunosc tot ce se întâmplă aici. Oamenii își doresc și putem obține licența pentru Liga 1 fără niciun fel de problemă.

În eventualitatea unei promovări s-ar schimba și suprafața de joc. În momentul de față nu există un susținător puternic, dar să știți că președintele clubului a atras sume importante pentru echipă în toți acești ani”, spunea Adrian Mihalcea încă din luna noiembrie.

Unirea Slobozia a terminat cantonamentul de la București

În perioada 29 ianuarie – 9 februarie, Unirea Slobozia s-a aflat într-un cantonament la București, la Complexul Sportiv Național ”Arcul de Triumf”. În cadrul stagiului au avut loc amicalele cu Metaloglobus (scor 1-0), CS Tunari (scor 1-1) și LPS HD Clinceni (scor 1-0).

Anterior intrării în stagiul de pregătire, Unirea Slobozia le-a întâlnit pe Abatorul Slobozia (scor 7-1) și FC Rovine (scor 8-2). Cu o săptămână înainte de reluarea campionatului din Liga 2, elevii lui Adrian Mihalcea vor mai disputa o partidă de verificare, contra Dunărea Călărași (Liga 3, 24 februarie).

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/flavius-stoican-despre-lupta-la-promovare-din-liga-2-19299382

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gloria-buzau-cantonament-finalizat-in-turcia-19299377

https://liga2.prosport.ro/seria-1/prima-victorie-in-turcia-pentru-csm-resita-19299367

https://liga2.prosport.ro/seria-1/chindia-si-concordia-egale-din-nou-pe-eugen-popescu-19299362

Andrei PASCU 11 Feb. 2024, 17:33 Liga 2
Pe aceeași temă