Unirea Slobozia a surprins Liga 2 cu începutul bun de campionat, iar Ilie Lemnaru plusează. ”E o surpriză pentru cei care nu știau ce putem. Uite că până acum a mers planul”. Strategia abordată după promovare

Răzvan STÎNGĂ 06 Oct. 2020, 18:26 Liga 2
Unirea Slobozia a surprins Liga 2 cu începutul bun de campionat, iar Ilie Lemnaru plusează. ”E o surpriză pentru cei care nu știau ce putem. Uite că până acum a mers planul”. Strategia abordată după promovare

Unirea Slobozia este una dintre surprizele plăcute ale acestui început de sezon în Liga 2. Nou-promovata a avut evoluții bune în primele cinci partide pe care le-a jucat și se află în acest moment pe locul 12, peste formații care anunțau că au pretenții mai mari decât ea în acest campionat. Ilie Lemnaru, președintele clubului, a vorbit pentru Liga2.ro despre startul de eșalon secund.

Ilie Lemnaru: ”Uite că până acum nu am greșit cu planul nostru” 

Conducătorul a declarat că se aștepta ca echipa de care se ocupă să aibă o astfel de evoluție, pentru că a arătat bine încă din sezonul trecut, când s-a luptat pentru promovarea din Liga 3. A avut încredere în faptul că antrenorul Enache Costea o să reușească un parcurs bun, chiar dacă diferența de nivel se simte.

Unirea Slobozia nu a surprins la capitolul transferuri. A adus câțiva jucători, șapte mai exact, dar nu cu foarte multă experiență în primele două ligi. Mai mult, majoritatea celor veniți în această vară e formată din tineri.

Noi ne așteptam să începem așa bine campionatul, pentru noi nu este o surpriză că am obținut rezultate bune. E o surpriză pentru cei care nu ne cunoșteau și care nu știau de ce suntem în stare. Am adus câțiva jucători, care nu au neapărat nume foarte cunoscute în Liga 2, dar noi așa am gândit strategia. Am considerat că este mai bine să aducem jucători dornici de afirmare. Care vor performanță și care vor să ajungă la un nivel cât mai bun. Uite că până acum nu am greșit cu planul nostru.

Când lași antrenorul în liniște să lucreze, așa se întâmplă, reușești. Deocamdată nu ne e teamă că îl poate lua cineva. Este un proiect pe termen lung și avem, toți cei de la club, o relație foarte bună cu Enache. E un antrenor care își vede de treaba lui, știe să lucreze cu jucătorii și asta s-a observat din meciurile pe care le-am făcut până acum”, a declarat Ilie Lemnaru pentru Liga 2.ro.

Ilie Lemnaru: ”Am jucat bine și când am pierdut” 

Președintele Unirii Slobozia a fost mulțumit de jocul echipei și când aceasta a pierdut. A subliniat faptul că în singurele două eșecuri, cu Concordia Chiajna și Universitatea Cluj, formația din Slobozia a deschis de fiecare dată scorul.

Noi am jucat bine și când am pierdut și acesta e un lucru extrem de bun. În meciurile în care am luat bătaie, cu Cluj și cu Concordia Chiajna, am condus. Noi am deschis scorul, am încercat să jucăm. Și sunt și echipe care au făcut transferuri cu nume. Au investit foarte mult, dar zic eu că am făcut o figură frumoasă contra lor. Au jucători cu foarte multe meciuri în Liga 1”, a mai afirmat Ilie Lemnaru, care a vorbit și despre bugetul clubului.

Unirea Slobozia plătește în jur de 2.000 de euro pentru fiecare serie de testări pentru COVID-19 

Într-o discuție din urmă cu ceva timp cu Liga2.ro, Ilie Lemnaru declara că bugetul Unirii Slobozia, pentru primul an după promovare, se ridică la aproximativ 700.000 de euro. Suma este afectată acum, la fel ca în cazul tuturor echipelor din fotbalul românesc, de pandemia de COVID-19. Fiecare sesiune de teste pentru Unirea Slobozia se ridică, potrivit lui Ilie Lemnaru, la circa 2.000 de euro.

”Este o problemă cu această pandemie de COVID-19, ne afectează bugetul. Noi avem o colaborare cu o clinică și o serie de testări ajunge undeva la aproximativ 2.000 de euro. Ceea ce e destul de mult pentru noi, care nu avem un buget atât de important ca alte echipe. Asta este, respectăm regulile, trebuie! Din păcate la final când tragem linie o să vedem că se duc în direcția testărilor câteva zeci de mii de euro.

Sincer, aș fi preferat ca acești bani să îi dăm către centrele de copii și juniori. Să ajutăm copiii pe care îi avem acolo să se dezvolte”, a mai spus Ilie Lemnaru.

Unirea Slobozia are 7 puncte după cinci meciuri în Liga 2

Unirea Slobozia a reușit să câștige în cea mai recentă partidă, din etapa a 6-a, în mod surprinzător și la o diferență mare de scor, cu CSM Reșița, în deplasare, 3-0. În urma acestui succes, Unirea Slobozia a ajuns la două victorii în cinci meciuri disputate în campionat. S-a mai impus în fața celor de la Turris Oltul, cu 1-0, a făcut 0-0 cu CS Mioveni și a pierdut în fața celor de la Concordia Chiajna, cu 1-3, și ”U” Cluj, cu 1-3.

Unirea Slobozia va juca în etapa a 7-a pe teren propriu contra celor de la Ripensia, locul 17 cu 6 puncte.

Foto: FC Turris Turnu Măgurele și Flaviu Buboi/ Mediafax Foto 

 

 

 

Răzvan STÎNGĂ 06 Oct. 2020, 18:26 Liga 2
Pe aceeași temă