Unirea Slobozia, căzută total! E pe locul 1, dar are cel mai slab parcurs dintre echipele din Grupa A și a bifat 10 meciuri fără victorie. Enache Costea: ”Jucătorii, singurii responsabili”

S-au făcut 10 meciuri de când Unirea Slobozia nu a mai câștigat în Liga 2, perioadă în care a adunat numai șase puncte. Ultima partidă a avut loc sâmbătă, în etapa a 5-a a play-out-ului, când a fost înregistrată altă remiză, 0-0 cu Minaur Baia Mare, acasă.

Unirea Slobozia, parcurs modest în play-out: n-a învins nici Minaur Baia Mare

Din etapa a 14-a a sezonului regular nu s-a mai impus Unirea Slobozia, din 12 noiembrie, când reușea să treacă de Viitorul Pandurii, la Târgu Jiu, cu 4-0. S-au contabilizat 10 partide fără succes, iar cu Minaur Baia Mare, din nou, jucătorii nu s-au ridicat la nivelul așteptat de club, chiar dacă, la începutul sezonului, numele lor propulsau echipa în rândul favoritelor la promovare.

Unirea Slobozia nu a prins nici play-off-ul, iar de când a intrat în play-out a căzut total. A avut noroc cu punctele adunate în sezonul regular, pentru că în continuare e pe locul 1 în Grupa A, la un punct de locul 2, CS Comunal Șelimbăr, dar cu un meci în plus.

Enache Costea, antrenorul formației din Slobozia, nu s-a ferit să aibă iar un discurs prin care i-a atenționat pe jucători că trebuie să își revină, măcar pe final, pentru a termina play-out-ul cu victorie. În Grupa A, Unirea e singura echipă care nu a reușit cel puțin un succes.

Enache Costea, sincer după Unirea Slobozia – Minaur Baia Mare: ”Dacă jucătorii nu-și vor schimba atitudinea, nu vom câștiga vreun joc”

Jucătorii au rămas datori către club, conform lui Costea, conducerea punând la dispoziție toate facilitățile pentru performanță, pentru a reuși să se bată pentru obiectivul anunțat public la începutul campionatului de Liga 2, play-off-ul și apoi promovarea în SuperLiga României.

Dezamăgit, nu credeam că nu vom reuși în șase luni de zile să câștigăm un meci, în condițiile în care acasă am întâlnit echipe net inferioare, inclusiv astăzi. Nu poți să tratezi de maniera asta anumite aspecte din joc, indiferent că sunt pe faza de apărare sau pe faza de atac. Nu vreau să dau în jucători, dar trebuie să știe că sunt responsabili sută la sută pentru ceea ce se întâmplă acum.

Trebuie să le dea de gândit, că dacă nu își vor schimba atitudinea, nu vom câștiga vreun joc până la final. Nu le-a lipsit nimic, dar au rămas datori față de club, clubul le-a oferit absolut tot!

Nu pot să le mai spun nimic jucătorilor, tot ce am avut de spus, le-am spus. În momentul în care scapi de patru ori trei contra unu, să nu fii măcar periculos, să nu duci faza pe cadrul porții, să scoată portarul, să fie bară… să nu poți face lucruri de acest fel, pentru mine… suntem la Liga 2, o echipă care avea pretenții la promovare.

Din păcate, majoritatea jucătorilor lasă de dorit! De aceea suntem unde suntem”, a spus Enache Costea pentru Liga2.ro.

  • Unirea Slobozia: Contra – Ibrian, Dorobanțu, I. Dinu, C-tin. Toma (cpt.) (Perju 81’), Ekollo, Coadă, Silaghi (Bolohan 81’), Ben Levy (Mustacă 69’), Afalna, Cip. Rus (Golda 74’)
    Rezerve neutilizate: Păduraru – Boțogan, D. Bujor, Prejmerean, Gab. Lazăr

Enache Costea intenționează să introducă mai mulți tineri în partida cu FK Miercurea Ciuc

Unirea Slobozia pregătește terenul pentru sezonul următor de Liga 2, pentru că obiectivul din acest an fotbalistic, calificarea în play-off și atacarea promovării, a fost ratat. Joacă în Grupa A a play-out-ului, unde e deocamdată lider, cu 34 de puncte, cu opt puncte peste locul 5, Metaloglobus, care duce în barajul de menținere în Liga 2.

Locul 2 în Grupa A e ocupat de CS Comunal Șelimbăr, cu 33 de puncte, iar pe 3 se află FK Miercurea Ciuc, tot cu 33 de puncte.

Unirea Slobozia va întâlni FK Miercurea Ciuc în etapa a 6-a a play-out-ului, pe teren advers. În sezonul regular, cele două s-au înfruntat în meci direct în etapa a 5-a, duel care a avut loc la 3 septembrie 2022 și care s-a disputat la Slobozia. S-a terminat 1-0 pentru oaspeți.

Mai avem un meci, pe care îl vom trata serios. Nu mă feresc să spun că sunt jucători în cadrul clubului, de la juniori, cărora le voi da șansă la partida cu Miercurea Ciuc, pentru că nu au avut ocazia să evolueze. Azi a fost un joc de încărcătură și nu i-am trimis pe teren pentru că puteau apărea discuții, ținând cont de situația în care e Minaur.

Câțiva dintre tineri poate vor și juca cu Miercurea Ciuc, pentru că au dreptul să primească această șansă. Să vedem dacă sunt pregătiți pentru jocurile de Liga 2”, a mai punctat Costea.

Foto: Petronel Tudor / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-slatina-a-retrogradat-o-matematic-pe-poli-timisoara-antrenorul-daniel-oprescu-se-teme-ca-nici-echipa-sa-nu-e-scapata-de-emotii-si-arunca-sageti-se-spunea-ca-dispar-jocurile-de-culise-19267755

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gloria-buaau-i-a-indeplinit-dorinta-lui-adrian-mihalcea-si-a-invins-steaua-19267739

https://liga2.prosport.ro/seria-1/final-trist-in-liga-2-pentru-ripensia-in-fata-propriilor-fani-iulian-muntean-dupa-esecul-drastic-cu-fc-brasov-ma-asteptam-la-mai-multa-concentrare-patronul-nu-stie-ce-vrea-mai-d-19267751

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gloria-buzau-steaua-se-joaca-de-la-ora-1230-trupa-din-crang-spera-la-primul-succes-in-play-off-militarii-vor-sa-se-mentina-pe-locul-1-19267602

https://liga2.prosport.ro/seria-1/video-accidentari-socante-in-chiar-primul-minut-al-meciului-dintre-ripensia-si-fc-brasov-jucatorii-s-au-dat-cap-in-cap-si-au-ajuns-amandoi-la-spital-19267727

 

 

 

Pe aceeași temă